Abonner via RSS

Årskavalkade 2014

31 des 2014

written by Black River Park

Ridabu har nok en gang lagt en lang sesong bak seg, og er allerede i gang med forberedelsene til 2015-sesongen. På årets siste dag tar vi likevel et tilbakeblikk på året som har vært.

To dager inn i det nye året var det en motivert gjeng som møtes til oppstart av den årlige vintercupen som arrangeres gjennom treningsmånedene januar og februar i Hamjern-hallen. Aktiviteten hadde vært god før jul, men en ny sesong starter på mange måter på ordentlig når man er inne i det året sesongen skal avvikles.

I midten av januar var det duket for årets første trening med drakt, da vi møtte Ener FK til dyst på HIAS. Trener Lunde Grandum lot en rekke profiler få fri denne lørdagen og lot en purung Ridabu-tropp (snittalder på rundt 20 år) få prøve seg. To debutanter akslet drakten for første gang. Storsigneringen fra Ottestad Christoffer Pettersbakken, og klubben største talent 15 år gamle Jacob Spencer Gunasekara. Spesielt var det knyttet store forventninger til Pettersbakken sin første opptreden i Ridabu-drakt.
Ener vant kampen 5-3 etter å ha regelrett kjørt i filler Ridabu i kampens første halvtime. Ener FK beholdt formen sesongen igjennom og rykket til slutt opp i 4. divisjon. Spisstalentet Åsmund Jødahl scoret årets første mål for Ridabu, men måtte dessverre se resten av sesongen fra sidelinjen etter å ha blitt skadet senere i sesongoppkjøringen. Nevnte Pettersbakken fikk sitt første Ridabu-mål, mens unggutten Spencer satte virkelig fyr på kampen da han kom inn 30 minutter før full tid.

I månedsskiftet reiste de blå til Sander for å spille mot klubbens tredjedivisjonslag. Det ble en god opplevelse for Ridabu tross 2-1 tap. I midtforsvaret til Ridabu denne dagen var 16 år gamle Olav Kristiansen en gigant, og viste at tapet av den rutinerte ringreven Geir Anders Erlandsen som på dette tidspunktet vurderte en overgang til moderklubben Koppang skulle gå langt mer smertefritt en på forhånd fryktet. Pettersbakken kom nok en gang på scoringslisten, og man konkluderte med at man en måned inn i det nye året var på rett vei.

Første dag i mars avsluttet Ridabu årets vintercup-sesong med å slå Hernes 5-1 på HIAS. Danske David Stoltenborg var banens ener og scoret tre mål. Senere på kvelden mottok Stefan Wattum beviset på at han hadde vunnet årets vintercup, med Mikkel Brandsnes og Magnus Kalland på de påfølgende plassene.

Fram mot seriestart spilte Ridabu ytterligere fire seriekamper før sesongåpningen i slutten av april. De fire kampene endte med seier mot Trysil, Furnes og Vang, samt et uavgjortresultat mot Engerdal, som i likhet med Ener FK rykket opp til 4. divisjon i høst. Pettersbakken noterte seg for hele 12 scoringer i oppkjøringen og hadde med det skutt inn foten til sesongstart. En god oppkjøring for hele laget ga store forventninger til seriepremieren borte mot Nybergsund 2.

Det var en slukøret gjeng som satt i garderoben etter at dommer Audun Fremstad hadde blåst i fløyta for siste gang på en vinterkald Sundbane 22. april. Ridabu hadde nettopp fått en sikkelig leksjon, og måtte se seg slått hele 7-1 av et spillesugent Sundet-mannskap. Det var lite positivt å ta med seg hjem fra denne kampen, annet enn at Pettersbakken åpnet målkontoen i seriespill, og de to 15-åringene Jacob Spencer Gunasekara og Jørgen Gaalaas Pettersen fikk sine debuter i 4. divisjon.

Ridabu slo ordentlig tilbake i den vanskelige bortekampen og lokaloppgjøret mot en av favorittene til opprykk Løten i 2. serierunde. Med stjerner som Marius Holt, Tom Vidar Martinsen, Lars Erik Bredvold og Sture Saxrud kunne ikke Ridabu bedt om en verre motstander å slå tilbake mot. Men de blå fra Black River Park opptrådte fantastisk kollektivt og klarte å demme opp for spissfenomenet Marius Holt. Martin Frøysjø spilte en fantastisk kamp som midtstopper for Ridabu. Christoffer Pettersbakken var sikkerheten selv foran Løten sitt mål, og i det klokka passerte nitti minutter ledet Ridabu 2-1 etter to nye Pettersbakken-scoringer. På overtid fikk Løten tildelt et meget billig straffespark og utlignet til 2-2. Selv om det ble en liten nedtur med scoring imot på overtid, hadde Ridabu fått vist frem noe av det som bodde i laget.

I 3. serierunde var det klart for årets første hjemmekamp. Motstander var Svein Jotas Stange. Dessverre for Ridabu ble det nok en nedtur, da Stange scoret kampens eneste mål.

Med et fattig poeng på de tre første kampene trengte Ridabu for alvor en seier da de i runde fire gjestet storstua Briskeby for å møte ærverdige Hamar IL. Ben Frogner var tilbake i blått etter å ha kommet hjem fra studier i USA, og satte direkte sitt preg på Ridabu med sin vanvittige rekkevidde og fysikk. Selv om Ben løftet Ridabu og scoret et vakkert mål, var det Henrik Abell Larsen sin store kveld. Lysluggen med det fantastiske venstrebeinet hamret inn to flotte frispark fra over 30 meter. Ridabu tok med det en herlig 3-2 seier, og med det sikret årets første trepoenger.

Fulle av selvtillit reiste Ridabu til Rena for det vanskelig bortemøtet mot Morten Nylands gutter noen dager senere. Kampen startet forferdelig for Ridabu sin del, der de kom under med to mål allerede etter tjue minutter. Men anført av en glimrende kaptein Espen Arnesen kriget Ridabu seg tilbake i kampen, der de tilslutt trakk det lengste strået og vant 5-4. Dermed hadde Ridabu slått Rena for første gang, og i løpet av få dager innkassert seks poeng. En tøff start til tross, fire av fem kamper på bortebane og sju poeng var alt i alt en godkjent åpning på sesongen.

Utgaven av 4. divisjon avdeling 3 i 2014 ble av mange omtalt som en av de beste 4. divisjonsavdelingene på mange år. Mye av grunnen til det var trolig rekruttlagene som var plassert i denne avdelingen. Konsvinger, Elverum og Nybergsund var alle topplag i sine 2. divisjonsavdelinger, med ambisjoner om spill i 1. divisjon. Alle disse hadde sine rekruttlag i våres 4. divisjonsavdeling, og spillerne som akslet rekruttdrakten i løpet av sesongen var av meget høy kvalitet. Dette fikk Ridabu for alvor merke da de møtte Kongsvinger sine rekrutter til kamp i 6. serierunde på Black River Park i slutten av mai. KIL mønstret et lag med hele åtte A-lagsspillere, hvor flere hadde vært sentrale på laget som hadde spilt 1. divisjon sesongen før. Ridabu spilte en defensivt god kamp, og kom unna med 2-0 tap, noe som alle med hjertet i blått tok som en halv seier tross null poeng.

Fem dager senere kom den virkelige seriefavoritten Braskereidfoss på besøk. Fæssa hadde vunnet de seks første seriekampene sine, og hadde ikke tapt en kamp på nesten et år. Gjestene tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0, noe som sto seg til pause. Så våknet villdyret i Ridabu-spillerne. 2 omgang tok fullstendig fyr, og Ridabu anført av en strålende Marius Byenstuen snudde kampen og vant tilslutt 3-1. Et av de virkelig store øyeblikkene i 2014-sesongen, der Ridabu viste at de har et meget høyt toppnivå inne.

I påfølgende seriekamp var det et lag i andre enden av tabellen som gjestet Black River Park. Samtidig en motstander som Ridabu aldri hadde slått – Kjellmyra. Ridabu startet meget bra og tok en tidlig ledelse ved Pettersbakken, men så gikk det som det måtte gå når de blå spiller mot Kærom – man ble kjempet fullstendig ut av stilen og gjestene kunne ta med seg alle poengene hjem med en solid 3-1 seier.

Nedturen etter den herlige seieren mot Fæssa fortsatte da Ridabu i 9 serierunde gjestet Sander sine rekrutter. Nok en god Ridabu-start, men det ble nok en gang en svak avslutning på kampen, og Ridabu måtte reise hjem uten poeng.

Påfølgende hjemmekamp mot Trysil ble betegnet som en liten cupfinale, der Ridabu var avhengig av tre poeng for å holde avstanden ned til bunnlagene. Ridabu gjorde jobben og vant 3-0, blant annet etter en flott scoring av Magnus Kalland, som gjennom våren hadde vært en Ridabus aller beste spillere.

I vårsesongens siste bortekamp var det Elverum sine rekrutter sin tur til å toppe laget da Ridabu var motstander, og dermed ble det med forsøket for de blå fra Black River Park. Nok en gang tap mot et rekruttlag, og på fire forsøk sålangt i sesongen hadde Ridabu tapt samtlige kamper mot lag som hadde et 2-tall bak lagnavnet sitt.

Siste kamp før sommerpausen var hjemmekampen mot Løten, og nok en gang delte lagene med blå drakter poengene broderlig. Ridabu var nok en gang nærmest, men denne sesongen ville det seg ikke mot Løten. Pettersbakken satte inn sin niende seriescoring for sesongen. På de tolv første seriekampene plukket Ridabu 14 poeng, og laget måtte med andre ord komme ordentlig i gang på høsten der kamper mot Stange og Hamar IL som jaget rett bak måtte vinnes for ikke å havne i nedrykksstrid med kamper igjen av sesongen.

På augusts første dag reiste et spent Ridabu-mannskap til Stange for et sikkelig lokalderby med masse på spill. Hjemmelaget tok ledelsen tidlig i oppgjøret, og tross stort overtak i banespillet klarte ikke Ridabu å skape de aller største farlighetene. Først i kampens siste kvarter begynte Stange å gå virkelig tom for krefter, og Ridabu scoret to viktig mål ved David Stoltenborg og Christopher Dagslott Nalum. Nalum sitt mål kom i kampens siste ordinære minutt, og Ridabu fikk sin revansje fra det sure hjemmetapet tidlig i sesongen.

En uke senere gjestet Hamar IL Black River Park. Nok en gang scoret Henrik Abell Larsen fra over 30 meter. Kampen sto likevel lenge å vippet på stillingen 2-1 til Ridabu, men da Fredrik Ottestad satte inn 3-1 et par minutter før full tid, var det klart at Ridabu hadde gjort den viktige jobben i starten av høstsesongen, og langt på vei sikret ny kontrakt i 4. divisjon.

Hjemmekampen mot Rena en uke senere skulle bli en langt svakere forestilling fra Ridabu sin side. Rena hadde gjort hjemmeleksene sine, og var i ferd med å dra i land tre meget viktige poeng, da en storscorer med forlenga sommerferie dukket opp på overtid. Pettersbakken sitt tiende mål for sesongen var en ekte goalgetter-scoring, og sikret nok et viktig poeng for Ridabu.

Årets virkelig fotballeksjon ble gitt av Kongsvinger 2 på Gjemselund. Aldri før har Ridabu blitt så rundspilt, og tilslutt hadde hjemmelaget satt hele åtte baller i nettet bak Stefan Wattum. Kongsvinger rykket tilslutt opp til 3. divisjon, et nivå som passer dem bedre enn 4. divisjon dersom de har ambisjoner om å mønstre liknende mannskap som i 2014-sesongen.

Hjemme på Black River er Ridabu alltid med på notene, og tross stor dominans i kjente navn på Nybergsund sitt kampkort, kunne Ridabu fort fått med seg noe fra møtet med tryslingene. Det ble 2-1 til gjestene, og Ridabu sin svake statistikk mot rekruttlagene var nå seks tap på seks forsøk.

I 18. serierunde fikk Ridabu rett og slett bank av et revansjesugent Braskereidfoss. 4-0 var ikke et mål for lite. Med tre strake tap, og med fire kamper igjen å spille trengte Ridabu en seier til for å være 100% sikre på fornyet kontrakt i divisjonen.

Plassen ble sikret med et ordentlig målkalas på Black River Park, da Ridabu brøt en sesongbarriere og slo Sander sine rekrutter hele 9-1. Olav Kristiansen og Endre Palfi Barmoen kom for første gang på scoringslisten på A-laget, og Ridabu var totalt overlegne fra første til siste spark på ballen.

De lave skuldrene og den viktige selvtilliten var en perfekt kombinasjon foran bortemøtet med Trysil. Svennis sine gutter ble beseiret 3-1 på Jordet Stadion, og var på mange måter en perfekt avslutning på sesongen, tross to kamper igjen å spille.

For lufta gikk på mange måter litt ut av ballongen. Ridabu kunne i beste fall bli nummer fem, og i verste fall nummer sju med to kamper igjen av sesongen. Blikket ble rettet mot kommende sesong, og muligheten til å gi yngre spillere muligheten til å vise seg ordentlig frem.

Mot Elverums rekrutter i årets siste hjemmekamp fikk to nye unggutter sitt første møte med seniorfotballen. Oliver Balke og Krystian Wielkopolski er to gutter som vi vil høre mye av i Ridabusammenheng i fremtiden. Debuten deres kom i 2-2 oppgjøret mot Elverum, en kamp som Ridabu burde vunnet, men dessverre mistet konsentrasjonen i de avgjørende øyeblikkene.

Mot Kjellmyra i siste serierunde var plutselig 1997-modellen Endre Palfi Barmoen blant de rutinerte spillerne, og unge Barmoen sto frem som kampens store spiller sammen med 16-år gamle Jacob Spencer Gunasekara som scoret to flotte mål i en kamp Ridabu var litt uheldige som ikke vant. Det ble nok en gang tap mot Kjellmyra, som på sin side sikret plassen i 4. divisjon på årets siste dag.

Ridabu endte med det nok en gang på øvre del av tabellen, med fem lag foran seg. En sjetteplass var i og for seg en god plassering, men 2014 sesongen ble likevel sesongen der enkelte prestasjoner huskes bedre enn selve sesongen. Hjemmekampen mot Braskereidfoss, samt borteseierne mot tradisjonelt hjemmesterke lag som Rena og Trysil var årets tre største høydepunkter.

Christoffer Pettersbakken ble lagets toppscorer med 16 scoringer. Pettersbakken mottok også prisen som «Spillernes spiller» på klubbens årsfest i midten av oktober. David Stoltenborg vant prisen «Årets spiller». Årets gjennombrudd og unge spiller var uten tvil Olav Kristiansen. Førsteårsjunioren hadde en enorm utvikling gjennom hele 2014-sesongen, og var en av de beste spillerne gruppa sett under ett i 2014.

Rekruttlaget hadde nok en flott sesong i 5. divisjon, der de tilslutt måtte se seg slått av Koppang, og med det endte på en 2. plass på tabellen. Morten Harila var den beste spilleren sesongen sett under ett, og Pettersbakken sine få kamper ga han likevel toppscorertittelen for laget. Mange unge spillere fikk øve seg på fysikken i divisjonen, og har tatt erfaringene med seg opp ett hakk i 4. divisjon på en flott måte.

Juniorlaget ledet av Magnus Kalland vant serien sin i vårsesongen og ble nummer to i høstsesongen. I 2015 stiller laget opp i kvalifisering til Elite på juniornivå. Det sier mye om hvor bra laget har utviklet seg på to sesonger under Kallands ledelse.

Vi ser frem mot en ny spennende sesong med Ridabu-lagene i 2015.

Vi ønsker alle sammen et riktig godt nytt år!

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park