Abonner via RSS

Årskavalkade 2015

13 nov 2015

written by Black River Park

Mens vi venter på det kommende avdelingsoppsettet for 4. divisjon 2016, tar vi et tilbakeblikk på årets sesong, hvor Ridabu tilslutt gjorde sin nest beste prestasjon noensinne med tanke på sluttplassering.

Som vanlig var det vintercup i fokus for Ridabu-gutta under den første delen av sesongoppkjøringen. Inne i Hamjern-hallen var det nok en gang keeper Stefan Wattum som knuste all motstand og tok imot prisen for andre året på rad. På plassene bak fulgte Åsmund Jødahl og Christoffer Pettersbakken.

Årets første treningskamp ble spilt på HIAS i midten av januar hvor nyopprykkede Ener FK sto på motsatt side. En svært ung Ridabu-tropp med over halvparten under 20-år i troppen satte sine naboer ordentlig på plass. Fredrik Ottestad (2), Jacob Spencer (2), Henrik Abell Larsen, Mikkel Brandsnes og David Stoltenborg var målscorere i en kamp som endte 7-0.

I starten av februar var Sander som tilslutt rykket opp i 3. divisjon i Solør-avdelingen motstander på Opakermoen. Kampen huskes kanskje aller best for Åsmund Jødahl sine første minutter med Ridabu-drakt etter et 13-måneders skadefravær, noe han kronet med en vakker scoring. Christoffer Pettersbakken tegnet seg på scoringslisten for første gang i det nye kalenderåret i en kamp som Sander tilslutt vant 4-2.

Som et ledd i G19 sin oppkjøring til Elitekvalifiseringen ble oppkjøringskampen mot Hernes, som på sin side vant sin 5. divisjonsavdeling og rykket opp i høst, benyttet til å mønstre et rent juniorlag. Med en snittalder på 17,5 år vant Ridabu 2-1 mot et rutinert Hernes-lag i det som må ha vært rekord i snittalder for et seniorlag på Ridabu gjennom tidene. De rutinerte herrene – Olav Kristiansen og Endre Barmoen scoret målene.

Christoffer Pettersbakken ble den store helten med sitt hat-trick i den årlige treningskampen mot Svennis sitt Trysil i midten av mars. For Ridabu var resultatet 3-3 mest å juble for, i en kamp hvor Trysil dominerte stort fra start til slutt. Trysil viste seg å være så gode som vi antok etter den kampen, og fulgte Sander helt til døra i kampen om opprykk.

Uken etter var Kjellmyra på besøk på Black River, og Ridabu sitt Kjellmyra-kompleks fortsatte med de blå sitt femte strake tap mot Kærom. Magnus Kalland, Henrik Abell Larsen og Kristian Mediaas scoret målene i 3-4 tapet, hvor Stefan Wattum sin sesong gikk i vasken, da den solide sisteskansen fikk skulderen ut av ledd.

Åsmund Jødahl var kampens store spiller og scoret tre mål da Ridabu med ni tenåringer fra start spilte 4-4 mot Rena i den påfølgende treningskampen. 15-åringen Sivert Holm satte Ridabus siste mål.

Jødahl kom på ny på scoringslisten da Rena på ny gjestet Black River Park en drøy uke senere, da Ridabu fortsatte å score, og denne gangen låste igjen bedre bakover på banen. Marius Byenstuen scoret allerede etter 12 sekunder av kampen, før et nytt mål av Byenstuen og et av Pettersbakken sikret en flott 4-1 seier for Ridabu.

I generalprøven mot Storhamar fikk Ridabu rett og slett sikkelig bank. Hele sju baller havnet i målet bak Alexander Jensen i Ridabu-målet, og da hjalp det lite om både Jødahl og Pettersbakken på ny tegnet seg på scoringslisten.

En uke før seriestart hjemme mot Lunner FK på hjemmebane bredte det seg en stor usikkerhet om hvor Ridabu sto, spesielt defensivt, foran årets første seriekamp.

Lunner som på forhånd var rangert som et av avdelingens beste lag var gode, men måtte likevel gi tapt for et svært fokusert og konsentrert hjemmelag som leverte en flott forestilling dagen før klubbens 50-års jubileum. Åsmund Jødahl scoret kampens første mål, før Håvard Lundby og Jacob Spencer Gunasekara sikret et solid 3-0 resultat. En drømmeåpning på sesongen, men lite visste Ridabu at den kommende måneden skulle bli helsvart.

Toten borte var på forhånd annonsert som en av årets tøffeste kamper, men at kampen i utgangspunktet skulle være kjørt etter halvtime var det nok de færreste som hadde spådd. På to og en halv sjanse scoret Toten fire mål før Ridabu i det hele tatt hadde fått med seg at kampen hadde begynt. Fire bytter ble gjort, noe som løftet Ridabu som kom nære, og selv om 4-2 nesten ble 4-3 før Toten scoret ytterligere to mål på tampen av kampen, var dette en sikkelig nesestyver for Ridabu, som kom kraftig ned på jorda etter en flott åpning på sesongen. Målscorere i 6-2 tapet var Olav Kristiansen og Pettersbakken.

Vondt skulle bli til verre for Ridabu, da laget en drøy uke etter tapet mot Toten reiste til Dokka for møtet med Nordre Land. Den første omgangen var et eneste langt mareritt hvor Nordre Land lagde hakkemat av de blå gjestene sine, og dunket inn hele åtte mål i løpet av kampens første 45 minutter. Når dommeren blåste for full tid kunne han telle hele elleve streker i Nordre sin målkolonne, mot Ridabus ene. Pettersbakken overlistet tidligere Tippeligamålvakt Olav Dahlen, men uten at noen klarte å glede seg spesielt over det i det som må ha vært tidenes lengste hjemtur fra Dokka til Hamar.

Selv om Gran vant hele 7-2 i den tredje strake bortekampen var det et kvantesteg i riktig retning. Ridabu spilte tross det svake resultatet en god bortekamp, og resultatet var svært flatterende. Like fullt endte de tre første kampene på andre siden av Mjøsbrua med hele 24 baklengs. Mikkel Brandsnes og Åsmund Jødahl tegnet seg for scoringer, og økte med det Ridabus scoringsantall på de nevnte tre kampene til fem.

Hjemmekampen mot Vind var dermed svært viktig å vinne for å få tilbake troen på det hele i spillergruppen. Tap ville vært katastrofe, selv om Vind var et lag som Ridabu visste ville skape problemer. Allerede etter et minutt scoret Vind. Ridabu beholdt roen og spilte seg mesterlig inn igjen i omgangen, og gikk til pause med ledelse 2-1 etter scoringer av Pettersbakken og Kristian Mediaas. Tross massivt Vind-press i andre omgang rodde Ridabu seieren i land, til stor lettelse for både spillere og trenere.

Plutselig var troen og selvtilliten tilbake på Black River Park, og Ridabu spilte en god bortekamp i Valdres da Vang ble slått hele 5-1. Marius Byenstuen scoret tre mål, før Pettersbakken og Jødahl satte hvert sitt mål.

Søndre Land skulle ikke by på spillemessige problemer, men med kun minutter igjen å spille sto det 1-1 i målprotokollen etter at Marius Byenstuen hadde scoret Ridabus mål. Et poeng var for svakt etter å ha vært såpass bra mente Åsmund Jødahl før han tok saken i egne hender og dundret inn tre nye Ridabu-poeng.

Løten hadde som på forhånd ventet plassert seg på toppen av tabellen, og i det som skulle bli årets høydepunkt med tre poeng mot stjernegalleriet til Knut Olav Pettersen ble til et aldri så lite mareritt etter fem håpløst svake minutter kvarteret ut i andre omgang. I seksti minutter hadde Ridabu Løten i kne, men måtte se det ryke etter noen forferdelig irriterende situasjoner som ble avgjørende for resten av kampbildet. Tilslutt vant Løten hele 7-3, noe som gjorde det hele til en enda større parodi. Ben Frogner, David Arnesen og Marius Byenstuen tegnet seg på scoringslisten i det som lenge så ut til å bli en sikkelig deilig skalp, men i stedet ble en nedtur av de sjeldne.

Vårsesongen ble avsluttet med to greie seiere mot de to svakeste lagene i avdelingen Dokka og Stange. Mot Dokka var det en svært omstendelig forestilling, hvor de mer regelmessige målscorerne Jødahl og Pettersbakken fikk besøk av de litt mer sjeldne målscorerne Oliver Balke og Endre Barmoen i målprotokollen i en kamp som Ridabu vant 4-1.

Stange var langt bedre enn på forhånd ventet, men mål av Andreas Busterud og nok et mål av vårens store hit Åsmund Jødahl sørget for en grei 2-0 seier i vårens siste kamp. Med 18 poeng tok Ridabu ferie på femte plass, bak de fire lagene som de blå hadde avgitt poeng imot. Våren var preget av en del skader, forfall og utskiftninger. Viktige spillere som Magnus Kalland, Simen Halseth, Henrik Abell Larsen, Stefan Wattum og Christopher Dagslott Nalum hadde kun spilt en håndfull kamper til sammen. Dermed var det ekstra imponerende av Ridabus unge mannskap å ha slått såpass bra i fra seg.

Unggutta imponerte også stort i juniorserien, der de blant annet sendte Brumunddal sitt beste juniorlag tilbake til Ringsaker med 5-2 tap i bagasjen og med det kvalifiserte seg til 1. divisjonspill også til høsten. Under Norway Cup imponerte gutta nok en gang der de tok seg til 16-delsfinale der dessverre Holmlia ble for sterke. Det store høydepunktet var nok likevel den TV-sendte kampen mot Fløy i gruppespillet som endte 2-2.

Kun en dag etter Norway Cup exit’n var det på’n igjen i 4. divisjon hvor Lunner var motstander på Hadeland. Tross tunge bein og slitne hoder spilte Ridabu en av sine beste bortekamper i nyere tid der de hadde full kontroll på hjemmelaget og tilslutt vant 3-1 etter scoringer av Jonas Pandum, Christoffer Pettersbakken og Leo Brenden. Dermed var startet høsten som våren, med en god kamp mot Lunner. De neste fire kampene skulle spilles mot de fire man hadde tapt for med stygge sifre på våren. Tre av dem på Black River Park. Dit skal det aldri være enkelt å plukke poeng for gjestene.

Første mulighet for revansje kom mot Toten. Ridabu tok ledelsen tidlig både i første og andre omgang ved Olav Kristiansen og Christopher Nalum. Toten utlignet begge målene, men med rundt tjue minutter igjen å spille sto det 2-2 og kampen kunne gå begge veier. Denne gangen var ikke marginene med de blå, og Ridabu måtte se seg slått på målstreken blant annet etter et svært billig straffespark som gav Toten 3-2 ledelse og med det roen til å ro det hele i land. Ridabu avsluttet kampen med ni spillere under 19 år, der hele tre spillere holdt G16 alder. Nyttig læring for de unge, selv om poengene nok en gang uteble mot et av topplagene.

Neste revansjemulighet var Nordre Land, og nok en gang ble rutinen, evt Ridabus mangel på den avgjørende. Ridabu var fullt på høyde, men måtte se motstanderen score fire, noe som var dobbelt så mye som hva Ridabu maktet. Jødahl og Pettersbakken var målscorere for Ridabu.

Etter tapet mot Nordre kastet Ridabuledelsen kortene og besluttet å fullføre den halvveis ungdomsrevolusjonen ut sesongen. De sju siste kampene besto Ridabus 11’er og benk stort sett av tenåringer.

Mot Løten gjør du ikke sånne ting ustraffet. Sju G19 spillere fra start, seks G19 på benken. 8-2 til Løtens mer rutinerte gjeng. God læring. Kjett for statistikken. Espen Arnesen sendte Ridabu i ledelsen, og Åsmund Jødahl scoret sitt foreløpige siste mål for Ridabu før han signerte for HamKam uka etter.

Gutter mot menn var oppskriften for hjemmemøtet med Gran, som tilslutt rykket opp rett foran Løten. 7-0 tap hjemmebane svir. Det var på ingen måte en dårlig kamp, men det svært samspilte og voksne mannskapet til hadelendingene var både effektive og kontante i sitt angrepsspill.

Fire strake tap, åtte totalt – samtlige mot de fire beste motstanderne som tilslutt havnet på 1-4 plass på tabellen. De fem siste kampene skulle brukes til å reise seg igjen, sikre femteplassen og fortsette utviklingen på de unge guttene, som langt ifra hadde gjort bort seg.

Bortekampen mot Vind var en fin start, og selv om spillet ikke hevet seg fra de foregående kampene spilte Ridabu klokt, og i tillegg hadde marginene med seg i de avgjørende situasjonene der lagets eldstemann, kaptein Espen Arnesen ordnet 1-0 seier med sin scoring midtveis i andre omgang. Tre deilige poeng – og en etterlengtet opptur.

Hjemmekampen mot Vang ble det etterlengtede spillemessige oppturen der Ridabu tidvis spilte ball i hatt med gjestene. Simen Blindheim tegnet seg for sitt første mål på A-laget, før Pettersbakken tok et langt steg i å bli klubbens toppscorer med to flotte mål. En sterk 3-0 seier. Den andre tre poengeren på rad, og med det var plassen i divisjonen matematisk sikret tre runder før slutt, samtidig som femteplassen så å si også var sikret.

Spikeren i kista i forhold til femteplassen kom borte mot Søndre Land, der Jacob Spencer Gunasekara viste magi fra utenfor 16-meteren og satte inn to flotte scoringer. Pettersbakken og Barmoen satte også inn hvert sitt mål i en flott 4-3 seier på bortebane.

Pettersbakken og Gunasekara var nok en gang i fokus da Dokka ble slått 3-2 på Dokka Stadion uken etter. Ridabu burde vunnet mer etter en flott andre omgang, men utrolig nok ble kampen mer spennende enn nødvendig da et hjemmelag som måtte vinne for å sikre ny kontrakt i divisjonen fikk en livlinje med sin redusering to minutter før full tid.

Pettersbakken ble på ny den store helten da Stange ble feid av banen i siste seriekamp for sesongen, da Ridabu vant hele 6-2. Pettersbakken scoret fem, og endte med det på totalt 17 scoringer i serien i 2015. Emil Kvarstad Martinsen var foruten Pettersbakken kampens store spiller med scoring og tre assist.

Dermed endte Ridabu på en flott femte plass med 36 poeng. 12 seiere. 8 tap. Dårligst av de beste. Eller best av de dårligste.

På sesongavslutningsfesten fikk Pettersbakken toppscorerprisen for både A- og rekruttlaget. I det som var en litt tyngre sesong for rekruttene enn tidligere, var Pettersbakken som vanlig svært målfarlig og effektiv i de oppgjørene han fikk spille. Peder Pandum mottok prisen som årets rekruttspiller, mens Alexander sine 56 opptredner for A- rekrutt- og juniorlag denne sesong sikret han prisen årets skilpadde. Olav Kristiansen ble for andre året på rad kåret til årets unge spiller. Åsmund Jødahl kunne juble over prisen gitt av spillerne til årets spill, mens lagledernes valg på årets Ridabuspiller var David Arnesen som fortjent mottok et flott trofe til å sette på peishyllen.

Med avdelingsoppsettet rett rundt hjørnet blir det spennende å se hva slags utfordringer som venter de unge Ridabuguttene i 2016-sesongen.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park