Abonner via RSS

Avsluttet vårsesongen med tre nye poeng

04 jul 2015

written by Black River Park

10. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Frenningbana

Stange SK – Ridabu IL 0-2 (0-1)

0-1  Andreas Busterud (’22)

0-2 Åsmund Jødahl (’47)

Ridabu (3-5-2): Morten Harila – Leo Mathias Brenden, Andreas Busterud, David Arnesen – Oliver Balke, Mikkel Brandsnes – Åsmund Jødahl, Espen Arnesen (c), Marius Byenstuen – Fredrik Ottestad, Jacob Spencer Gunasekara.

Audun Angell Ørsleie, Sivert Holm, Peder Pandum, Håkon Sørli og Magnus Kalland spilte også.

Ridabu sløste voldsomt med sjansene, men vant likevel 2-0 i lokaloppgjøret mot Stange på Frenningbana fredag kveld. Kampen var den siste for vårsesongen, og etter halvspilt serie tar Ridabu sommerferie på en fin 5.plass på tabellen.

Fra forrige seriekamp til denne måtte Ridabu sin lagledelse gjøre store endringer i både lag av tropp. Hele 10 av 18 spillere som var med mot Dokka meldte av ulike grunner forfall til denne matchen, og med hele seks endringer i startoppstillingen var det stor spenning i Ridabu-leieren til tross for at Stange sto uten poeng på sine første ni kamper.

For oss som har vært med i gamet en stund vet selvfølgelig at det ikke finnes noe som heter “å hente tre poeng”. I et lokaloppgjør hvor mange av spillerne har kjennskap til hverandre og omgås utenom spiller form og tabellposisjon svært liten rolle. Man må forberede seg på to ganger førtifem med krig. Resultatene til hjemmelaget hadde i tillegg vært i klar forbedring i det siste, og rapportene fra Hedmarks største jordbrukskommune gikk på at laget begynte å ta form og at poengene ikke var langt unna for de røde, som har måttet bygge et helt nytt lag siden fjorårets sesong.

Trolig var advarslene om undervurdering nådd frem til alle i blå drakt, for første omgang var Ridabu solide defensivt og skapte gode muligheter offensivt. Stange fikk to muligheter på de første 45, en av dem i kategorien gigantisk, mens det mest skuffende med de blå sin omgang var uttelling på sjansene. For Ridabu skapte en haug med meget gode muligheter, samtidig som de var altfor unøyaktige i pasningsspillet, og ødela med det muligheten til å skape flere. Første omgang reflekterte på mange måter litt av vårsesongen til Ridabu, der laget har vært for dårlig i den siste tredjedelen av banen og ikke minst foran motstanderens mål.

Det måtte en midtstopper til for å få hull på byllen. Midtveis i førsteomgang brøt Andreas Busterud en ball rett inne på egen halvdel, forserte fremover, slo vegg med Mikkel Brandsnes som slo en herlig chip-pasning over forsvaret på Busterud som på første touch lobbet ballen over Stange sin utrusende keeper. Ballen traff først stolpen, men Busterud fulgte opp sin egen retur og satte ballen i nettet til 1-0 ledelse for Ridabu. Det ble også omgangens eneste mål.

I pausen ble det presisert at ting skulle gjøres enda enklere. Både i pasningsvalg, men også foran mål. Instruksen så ut til å fungere fint da Mikkel etter rundt 1 minutt spilt av andre omgang spilte en herlig kule igjennom til Åsmund Jødahl, som gjorde det letteste valget alene med keeper, nemlig å sette ballen i mål til 2-0 for gjestene fra Black River Park.

Det neste kvarteret var Ridabu meget gode, men igjen falt man tilbake i gamle synder, der både den siste avgjørende pasningen og avslutningene på mål ikke i sto i stil med resten av spillet. Stange virket sluttkjørte, men med kun to mål bak var det fortsatt håp om at årets første poeng skulle komme i denne kampen. 3-0 ville trolig vært spikeren i kista, men jo lengre det gikk uten blå scoring, økte troen hos de røde. I en femten-tjue minutters periode i andre omgang, var det hjemmelaget som hadde taket om kampen, og skapte et par ordentlig gode muligheter. Men en konsentrert Morten Harila i Ridabu-målet og et godt Ridabu-forsvar holdt godt unna. Ridabu fikk godt med rom å kontre i, men tross flere forsøk alene med Stanges keeper ble det altså ikke et tredje mål.

Dagens debutant Håkon Sørli (bror av Ridabu-legenden Herman Sørli og sønn av Alvdal-stjerne Ottar Sørli som herjet på nivå 2 i Norsk fotball da Alvdal spiste kirsebær med de store på 80-tallet) fikk kun de siste ti minuttene på banen etter at sportslig leder Sundt hadde på mystisk vis klart å sette stoppeklokken på pause og dermed mistet oversikt over tiden. Siste tjue ble dermed siste ti for unge Sørli, som likevel rakk å presentere seg ordentlig i sin A-lags-debut. Sørli skapte hele fire gode muligheter, men dessverre for Sørli ble ikke hans flotte gjennomspill omsatt til mål alene med keeper. Sørli fikk også en god mulighet til å score i debuten, men fikk ikke stokket beina i det keeper var på bærtur i kampens siste minutter.

Dermed endte det 2-0 til Ridabu, og tre nye poeng i kassa. En fin måte å ta sommerfeire på.

Stange gikk dermed på sitt 1o strake tap, og har dermed gått en halv sesong uten å ta poeng. Ut fra det vi kunne se på fredag, var det mye positivt å bygge videre på, med flere gode unggutter. Vi håper Stange holder koken videre og fortsetter å bli mer samspilte, så vil poengene komme utover høsten.

Ridabu tar ferie på femte plass på tabellen, med fem poeng opp til Toten på fjerde, og sju poeng ned til Vind på sjette. De blå har tapt mot de fire lagene som ligger over dem på tabellen, og vunnet mot de seks som er bak dem. Uvanlig for Ridabu som tradisjonelt har vært best mot de antatt beste lagene og slitt mer i kamper mot motstandere de har vært favoritter mot. 18 poeng på 10 matcher er uansett mer enn godkjent etter en vår med mange utskiftninger, skader og tøft kampprogram for våres beste juniorer.

31. juli trilles ballen i gang igjen, med bortekamp på Hadeland mot Lunner FK.

Vi ønsker alle våres lesere en riktig god sommer 😉

PS!
BRP.no kommer i løpet av sommeren med en oppsummering av vårsesongen på A-laget, rekruttlaget og G19-laget.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park