Abonner via RSS

Banket gul og blå i generalprøven

19 apr 2015

written by Black River Park

Treningskamp – Prestrud kunstgress

Storhamar – Ridabu 7-2 (4-0)

4-1 Christoffer Pettersbakken

7-2 Åsmund Jødahl

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Kristian Mediaas, Håvard Lundby (c), Olav Kristiansen, Henrik Abell Larsen – Gustav Kollstrøm, David Stoltenborg – Åsmund Jødahl, Christoffer Pettersbakken, Mikkel Brandsnes – Fredrik Ottestad.

Andreas Busterud, Oliver Balke og Emil Kvarstad Martinsen spilte også.

Ridabu gikk på en ordentlig smell da de tapte hele 7-2 for Storhamar i sesongens siste oppkjøringskamp fredag kveld. For det unge Ridabu-mannskapet ble denne fredagen den strake motsetningen til uka før, da Ridabu slo Rena 4-1 etter en fantastisk forestilling på Black River Park. Stortapet til tross, lagledelsen i Ridabu er rolig uka før det skal kjempes om poeng.

“Det vil variere. Så enkelt er det når du har en stor gruppe spillere der de fleste holder junioralder. Vi får noen dumme mål i mot på grove personlige feil, og dermed går våres og Storhamars selvtillit hver sin vei. Dermed ble de seende ut som et 3 divisjonslag, mens vi ble seende ut som et 5. divisjonslag. At Storhamar ender på opprykksplass skal du ikke se bort fra, for de har et opprykkslag – men så langt unna som 7-2 er vi ikke i praksis, selv om våres målsetninger ikke er i nærheten av deres”, uttalte en forholdsvis blid Ridabu-trener Vegard Lunde Grandum etter at dommer Gjerde hadde blåst av for full tid.

Lunde Grandums påstander kan lett underbygges dersom man var vitne til førsteomgang på Prestrud. Ridabu ga bort tre mål på utrolig enkle feil, Storhamar takket for tilliten og satte samtlige tre bak en sjanseløs Alexander Jensen i Ridabus mål. Rett før pause satte Storhamar inn nummer fire, noe som skal tilkjennes mer deres offensive ferdigheter, enn det skal rettes pekepinn på Ridabus defensiv. Utover dette vartet Jensen opp med to gode redninger, men fire mål på seks avslutninger er brukbart. Ridabu for sin del skapte faktisk tre-fire store, uten å være i nærheten av Storhamars 66,6 prosents uttelling, der de la seg på greie 0% i stedet, til glede for de med hjertet for fotballen på Hamar vest. Spillemessig var Storhamar det førende laget, men man trenger ikke å lest mange referat for å forstå at 4-0 kanskje var litt i overkant etter referentens preferanser.

4-0 var i hvertfall mer enn nok for gruslegge det som var av selvtillit hos de blå og hvite gjestene fra Black River Park. For selv om det ble en rask redusering på et flott angrep, der Mikkel Brandsnes tilslutt serverte Christoffer Pettersbakken som satte ballen forbi Svendsberget i Storhamar sitt mål, var dette på mange måter mer starten på noe vondt kontra starten på noe godt sett med blå øyne. For den neste halvtimen skulle bli noe av det mest nitriste vi har vært vitne til som Ridabu-korrespodenter. Antall personlige feil florerte både med og uten ball. Det var ingen bevegelse uten ball, og tenningsnivået eksisterte kun i spillernes eget hode der de trolig gikk å irriterte seg mest over sine lagkamerater enn å ta det ut i praksis. Det var faktisk totalt mørkt. Dette skyldes to faktorer. Punkt en. Storhamar spilte med massiv selvtillit og var rett og slett gode i alle spillets faser. Punkt to. Ridabu var Storhamars strake motsetning.

Det bedret seg litt mot slutten, og Åsmund Jødahl fikk lov til å avslutte kvelden med å sette inn sitt sjette mål så langt i år. Dette skjedde da først etter at Storhamar hadde scoret ytterligere tre mål etter pause.

Etter kampen valgte spillerne på eget initiativ å være igjen å snakke sammen uten lagledelsens involvering. Gutta var helt klare på at dette var helt og holdent deres oppgave å ordne opp i. Det viser at guttene er i ferd med å gro bedre sammen og at det skal være takhøyde til å løse opp i problemene i gruppa, noe lagledelsen satte svært stor pris på. “Det er gutta som tilslutt må bestemme hvordan vi skal fremstå, og hvordan vi skal forvalte det vi har sammen. Sundt og jeg kan kun stake ut kursen, og det var bedre at de tok tak i dagens problemer i stedet for at vi gjorde det. Vi vet jo at enkeltspillere er langt bedre enn hva de viste i dag, men kanskje er det kanskje mer effekt i at man hører det fra andre enn oss hver eneste gang resultatene ikke tilsvarer forventningene”, oppsummerte Lunde Grandum.

Fredag førstkommende tar Ridabu imot Lunner til seriestart på Black River Park. Lunner varierte i prestasjonene i 2014, men har et meget godt og ungt mannskap som har utviklet seg videre og godt gjennom vinteren. Laget er av mange spådd å kjempe i toppen denne sesongen, og er en svært vanskelig motstander å møte. Vi gleder oss likevel til seriestart, og krysser fingrene for en spennende og god sesong, tross den lille kollapsen i andre omgang på Prestrud fredag.

Vi ønsker Storhamar lykke til i sin 4. divisjonsavdeling, og krysser fingrene for et raskt gjensyn med bondeligaen for Roger Andersens menn. Storhamar hører hjemme i 3. divisjon. Forhåpentligvis klarer de å rykke opp igjen på første forsøk.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park