Abonner via RSS

Byenstuen-dobbel senket serielederen

31 mai 2014

written by Black River Park

7.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu –Braskereidfoss 3-1 (0-1)

0-1 (’27)

1-1  Henrik Abell Larsen (‘48)

2-1 Marius Byenstuen (’73)

3-1 Marius Byenstuen (’78)

Gult kort: David Stoltenborg

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – David Stoltenborg, Leo Mathias Brenden, Håvard Lundby, David Arnesen – Magnus Kalland, Simen Halseth – Mikkel Brandsnes, Ben Frogner, Henrik Abell Larsen – Christoffer Pettersbakken.
Fredrik Ottestad og Olav Kristiansen spilte også.

Braskereidfoss kom på Black River Park som ubeseiret serieleder, og uten å ha tapt en fotballkamp siden 23. juni i fjor. Etter første omgang var det lite som tydet på at det ville bli endringer på den statistikken, men så våknet hjemmelaget virkelig til liv, og serverte en andre omgang som slo fullstendig knock-out på Braskereidfoss. Marius Byenstuen ble den store helten med sine to scoringer midtveis i andre omgang.

Ridabu har opp gjennom årene i fjerde divisjon levert noen gode resultater mot de store opprykkskandidatene. Faaberg kjempet om opprykk i 2011, men tapte terreng til Storhamar da de ble sendt nordover med 1-0 tap. I fjor var det Grue som måtte bite i det sure eplet. De blå fra Black River har det ofte med å heve seg noen ekstra hakk når motstanderen er ekstra gode. Med en god opplevelse mot Kongsvinger tidligere i uken, var det en reel tro i spillergruppen på at det var mulig å skape et nytt magisk øyeblikk.

Etter de første femogførti var det lite som tydet på magi. Braskereidfoss var det førende laget, der de fikk ha ballen relativt mye og fikk Ridabu til å løpe svært mye i mellom. De blå fant aldri de rette avstandene og rommene, mens Fæssa var tilsvarende flinke. Bortelaget kunne fort tatt ledelsen allerede etter fem minutter spill, da Håvard Lundby var svært uheldig med mottak og sitt andre touch på ballen, og Fæssa kom igjennom alene med Stefan Wattum. Hell i uhell var det at fingertuppene til Wattum var nok til at avslutningen gikk i stolpen og ut. Utover dette, klarte ikke bortelaget å produsere spesielt mye i etablert angrep. Derimot skapte de en drøss av farligheter på dødball. Lange innkast og godt slåtte cornere skapte tidvis hodebyr for de blå, og det var ikke spesielt overraskende at det var på denne måten de grønne og hvite gikk opp i ledelsen. Litt for slapt i egen boks, der Fæssa ville mest og kriget inn ledelse etter en snau halvtime. Ridabu var ikke helt borte offensivt de heller når de fikk sjansen, men de siste avleveringene ble for dårlige, og dermed ble det heller ingen sjanser, til tross for at situasjoner oppsto som burde ført til mer.

Bortelagets ledelse til pause var fortjent, vel vitende om at førsteomgangens kampbilde ble likt i andre, ville de tilslutt få en grei reise ettersom Ridabu neppe kunne fullført en omgang med like mye løping i mellom. For hjemmelaget handlet det mye om å få mer struktur, samt kunne skape mer når mulighetene kom. I pausen var dette også hovedfokus i Ridabus garderobe. Etter å ha fortalt hvilken justeringer laget måtte foreta seg, fortalte også trener Vegard Lunde Grandum noen sannhetens ord som gutta kunne ta med seg ut på banen. Lunde Grandum gjorde også et litt kontroversielt bytte der han tok av en av de beste aktørene i førsteomgang Mikkel Brandsnes og erstattet han med Marius Byenstuen.

Fra første spark på ballen i andre omgang var det som om kampen skiftet fullstendig karakter. Rollene var fullstendig byttet om, og Ridabu tok direkte kommandoen. Allerede etter to minutter fikk Ridabu utligning. Abell Larsen kom seg fri på kant og slo inn foran mål. Innlegget ble dessverre altfor dårlig og ble et slapt skudd, og skulle bare plukkes enkelt av Fæssa sin keeper. På uforklarlig vis klarte likevel målvakten å rote ballen inn i mål. Trolig et av de heldigste målene Ridabu noensinne har scoret på Black River.

Ridabu fortsatte å angripe, og de neste tjue minuttene rullet hjemmelaget opp angrep etter angrep. Like etter utligningen kranglet Pettersbakken seg igjennom, men alene med keeper på fem meter satt dessverre avslutningen rett utenfor stolpen. Noen minutter senere kom Ridabu til en utrolig dobbeltavslutning, hvor begge avslutningene traff klokkerent i tverrligger. Noen minutter deretter igjen, var Pettersbakken et skonummer unna å skli et Abell Larsen innlegg i mål. Det var nesten ubegripelig at det ikke ble uttelling.

Midtveis i omgangen gjorde Fæssa det svært vanskelig for seg selv. Bortelagets keeper likte svært dårlig at David Stoltenborg gikk i kroppen på han i et forsøk på å nå en ball, og tok i bruk svært ufine midler på Stoltenborg. Dessverre for keeperen sto både dommer og linjemann svært godt plassert. og fikk tildelt et korrekt rødt kort.

Dette ga ytterligere motivasjon for Ridabu, som fortsatte å kjøre. Med en mann mindre på banen åpnet det seg enda mer i de bakre rekker, noe som ga store spillerom for Ridabus hurtige angripere. Med drøye kvarteret igjen av kampen fikk Byenstuen opp farten for alvor ute på høyresiden, dro seg innover i banen, fintet av en mann og banket ballen til side for keeper. 2-1 til Ridabu!

Fem minutter etterpå var det omtrent samme oppskrift, denne gangen uten finte, men like pent plassert. 3-1!

Kvarteret igjen, en mann mer på banen. Det burde gå greit. Men så er Ridabu en gang Ridabu. Det blir alltid spennende. Fæssa skaper tilslutt et lite trykk, og får de uttelling på avslutningen som går i stolpen ti minutter før full tid kunne det blitt helt kaos. Heldigvis var dette en slik dag, hvor de avgjørende situasjonene var på blå sin side. Etter fem minutter tillagt tid blåste dommeren for full tid, og Ridabu hadde nok en gang slått et lag som har større ambisjoner enn spill i fjerde divisjon. En omgang til hvert av lagene, der Ridabu vinner sjansestatistikken greit og løfter seg mesterlig etter pause.

Med tre poeng mot Fæssa gikk Ridabu opp i ti poeng totalt, og har med det plassert seg rett bak de antatt beste lagene. Det er fortsatt fem kamper igjen før ferien, og for å legge et godt grunnlag for høsten uten å være involvert i den verste nedrykksstriden er det viktig å ikke slippe seg ned selv om de nå går inn i en rekke med kamper mot antatt svakere motstand enn det de har møtt så langt i sesongen. Samtidig vet alle at dette er en utrolig jevn avdeling, og at hvis man mister fokus vil veien til poeng bli lang.

Neste kamp er allerede førstkommende tirsdag da Kjellmyra kommer på besøk. Med to tap mot Kjellmyra i fjor har Ridabu mye å revansjere.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park