Abonner via RSS

Dansk trippel da Ridabu vant årets første

01 mar 2014

written by Black River Park

Treningskamp – HIAS

Ridabu – Hernes 5-1 (0-1)

1-1 Mikkel Brandsnes

2-1 David Stoltenborg

3-1 David Stoltenborg

4-1 David Stoltenborg (str.)

5-1 Mikkel Brandsnes

Gult kort: Leo Mathias Brenden

Ridabu (4-2-3-1): Morten Harila – David Stoltenborg, Leo Mathias Brenden, Olav Kristansen, David Arnesen – Espen Arnesen (c), Håvard Lundby – Ole Kristian Brodal Sveen, Mikkel Brandsnes, Christopher Dagslott Nalum – Simen Halseth.
Jacob Spencer Gunasekara, Emil Kvarstad Martinsen, Stefan Wattum, John Henrik Harvey og Peder Pandum spilte også.

Lørdag var det duket for årets tredje oppkjøringskamp. Med nesten en måned siden forrige treningskamp, var det godt å trene med drakt igjen. Lørdagens motstander var Hernes, som rykket opp fra 5. divisjon i fjor, men valgte å takke nei til plassen.

Mye skjer på en måned, og i en stor spillergruppe som Ridabu besitter, valgte trener Lunde å starte med sju nye spillere mot for de som spilte mot Sander. Kun Håvard Lundby, Olav Kristiansen, Mikkel Brandsnes og Christopher Dagslott Nalum var igjen fra de 11 som startet mot Sander for en måned siden.

I første omgang var det noe daft over det hele sett med Ridabu-øyne. Forsøkene fremover ble kanskje vel ambisiøse, løpene var ikke like helhjertet som de burde, og duellspillet var litt så som så. Selv om det var Ridabu som hadde kommandoen stort sett omgangen imellom, var det et rutinert Hernes-lag som sto på motsatt halvdel, som ventet på mulighetene på overganger og dødballer. Hernes tok også ledelsen etter rundt tjue minutter spill, nettopp på en overgang der Harila først gjør en god regning, men fikk svært liten hjelp og dermed måtte gi tapt på returen.

Resultatet sto seg til pause, der både lagledelsen og spillerne var skjønt enig om å skru opp det hele et hakk. Enklere løsninger, større presisjon, mer bevegelse uten ball, og ikke minst være litt mer engasjert i hva man drev med.
To bytter ble også gjort. 15-år gamle Jacob Spencer Gunasekara ble byttet inn på topp, mens Stefan Wattum overtok mellom stengene.

Spillerne responderte godt på pausepraten, samtidig som kreftene hos motstanderen som kun hadde to innbyttere begynte å ta slutt. Mikkel Brandsnes satte inn utligningen etter rundt kvarteret spilt, da han misset fullstendig med et innlegg, men som likevel vant veien til nettmaskene. En svært heldig scoring.

Herfra og ut skulle det meste handle om Ridabu og den danske høyrebacken David Stoltenborg.

Få minutter etter utligningen, ble unge Spencer spilt nydelig igjennom og det luktet ungguttens første seniorscoring. Hernes sin målvakt var likevel svært god da han ventet ut Ridabus 15-årige spisskomet, og presset han til å avslutte litt for svakt. På returen fulgte Emil Kvarstad Martinsen og nevnte Spencer opp med noe som liknet en avslutning, der ballen tilslutt trillet under keeper, og til Stoltenborg som hadde tatt turen frem fra sin backposisjon. 2-1 til Ridabu.

I duellen med keeper fikk Spencer seg en liten smell, og ettersom Ridabus meget gode G16-lag spiller kvalifisering til elite på torsdag, tok man av unggutten etter halvspilt omgang. Ridabu la om til tre bak for å skape ytterligere trøkk offensivt, men med litt for få offensive alternativer ble Stoltenborg flyttet opp som midtspiss.

Med rundt kvarteret igjen å spille ruvet Peder Pandum på bakre stolpe og foran mål ventet Stoltenborg som prikket ballen over linjen til 3-1. Med rundt ti minutter igjen kom Stoltenborg igjennom, ble felt og dommer pekte korrekt på 11-meteren. Ettersom kampen var avgjort, og Stoltenborg hadde to og skaffet straffen, var det liten tvil om hvem som fikk ballen. Første forsøk ble dog reddet, men dommeren blåste raskt for at straffesparket måtte tas på nytt da han så noe ureglementert. På andre forsøk satt straffen, på godkjent vis, og Stoltenborg hadde med det scoret ekte hat-trick.

Fem minutter før full tid satte Mikkel Brandsnes inn 5-1 scoringen, etter en mesterlig prestasjon med tekniske finesser og et godt plassert skudd fra 12-13 meter.

Dermed vant Ridabu sin første treningskamp for året. Selv om første omgang var svært skuffende, hevet de blå seg kraftig i andre omgang.

Fra kommende uke forlater de blå Hamjernhallen for denne gang, og starter opp igjen ute på flott Black River. Der tar Lunde med seg en liste på ting som må øves på inn mot de kommende treningskampene. Vi er inne i mars, og det begynner å nærme seg alvoret.

Vi gleder oss!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park