Abonner via RSS

Divisjonsforskjell på Sandermoen

26 jul 2013

written by Black River Park

Treningskamp – Sandermoen

Sander – Ridabu 5-0 (3-0)

Ridabu (4-2-3-1): 1. Stefan Wattum – 19. Audun Wennersgaard, 2. Leo Mathias Brenden, 24. Håvard Lundby, 3. Simen Myren –  10. Magnus Kalland, 22. David Arnesen – 13. Mikkel Brandsnes, 15. Christopher Dagslott Nalum, 25. Audun Angell Ørsleie – 30. Fredrik Ottestad.

Endre Barmoen, Ole-Kristian Brodal Sveen, Martin Frøysjø og Marius Byenstuen spilte også.

Ridabu tapte torsdagens treningskamp mot 3. divisjonslaget Sander hele 5-0. Stortapet til tross, guttene måtte direkte opp i ringa etter ferien, fikk verdifull kamptrening mot meget god motstand og ble en erfaring rikere.

For Ridabu møtte en svært motivert gjeng på motsatt halvdel i solskinnet på Sandermoen. De helgrønne fra Sør-Odal tok ferie under streken i sin avdeling, og i august venter små cupfinaler på løpende bånd. Kampen mot Ridabu var med det siste test foran den viktige høstsesongen, og var dermed ute etter å benytte kampen til å få en god opplevelse inn mot seriestart.

Sander tok som ventet kommandoen i kampen fra start, og kunne allerede etter ti minutters spill juble for dagens første scoring. Ridabu kom seg ikke hurtig nok ut av egen boks og opp i press etter en corner som ble klarert. Ballen ble crosset nydelig inn fra venstresiden, der hjemmelagets midtstopper har blitt igjen etter hjørnesparket og sender hjemmelaget i tet med flott avslutning. Denne situasjonen var kveldens første opplevelse av hvor hardt man blir straffet på dette nivået, når man ikke er 100% konsentrert.

Utover i omgangen kom Ridabu bedre med, uten at man klarte å skape det helt store. Et konsentrert Sander-mannskap tok de nødvendige meterne, og var ikke interessert i å slippe Ridabu til enkelt.

Etter rundt halvtimen spilt doblet Sander sin ledelse etter at Ridabu mistet ballen altfor enkelt inne på Sanders halvdel, og de grønne utnyttet overgangen og spilte gjennom sin hurtige offensive midtbanespiller. Alene med Wattum gjorde han ingen feil, og satte ballen ned i venstre hjørne.
Om det var mulighet for litt spenning i kampen i andre omgang, forsvant den helt da Sander satte inn 3-0 rett før pause. Igjen er det et altfor enkelt balltap i skummel posisjon som skaper situasjonen.

Det er viktig å poengtere at Sander scorer tre flotte mål i første omgang, som alle er et resultat av gode prestasjoner fra dem. Det var på ingen måte tabber som felte Ridabu i denne omgangen, men små feil som man slipper unna med mot lag de blå er vant med å møte.

I andre omgang åpner kampen seg litt mer opp, der Sander tømmer midtbanen i større grad enn i første omgang. Et offensivt Sander skaper flere gode muligheter, og får to scoringer til å fastsetter sluttresultatet til 5-0. 4-0 kom etter et litt billig straffespark etter en time, mens 5-0 kom midtveis i omgangen da et av flere farlige innlegg i omgangen ble omsatt i scoring.

For det var ingen tvil om at det var forskjell på lagene, der det som kanskje utgjør den største skilnaden mellom lagene er samhandling og plan i angrepsspillet. Sander gjør i likhet med Ridabu også enkelte feil defensivt, der Ridabu spesielt i andre omgang har flere muligheter til å kjøre overganger. Der Sander kjører mange bevegelser og ballen skifter eier fort, blir Ridabu mye mer ubeslutsomme og det blir for få gode bevegelser til å true Sander nevneverdig. Når tempoet på motstanderen er høyt, er det ekstra viktig at man angriper raskt og kontant. Når man nøler og fører ballen for lenge alene, gir det muligheten til motstandere på dette nivået på å komme på rett side, og dermed renner det som kan bli en god mulighet ut i sanden.

For et ungt Ridabu-mannskap ble dette en meget fin erfaring å ta med seg inn i høstsesongen. For å kunne nærme seg topplagene i 4. divisjon ytterligere, og på sikt også kunne ha mulighet med å spille jevnt med lag på nivået over, ser man hva som må jobbes videre med. Man må huske på at man på samme tid for to år siden forberedte seg til høstsesong i 5. divisjon der man tidlig i august møtte Moelven 3.

Vi takker Sander for muligheten til å måle krefter med dem, og ønsker dem lykke til med høstsesongen som forhåpentligvis kulminerer med fornyet kontrakt i 3. divisjon.

For Ridabu venter nå nye treningsøkter og muligens også en internkamp før alvoret starter igjen med seriekamp mo t Ringsaker 12. august.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park