Abonner via RSS

Endelig seier igjen på Black River Park!

11 sep 2015

written by Black River Park

17. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Black River Park

Ridabu IL – Vang FK 3-0 (2-0)

1-0 Simen Blindheim (’10)

2-0 Christoffer Pettersbakken (’31)

3-0 Christoffer Pettersbakken (’68)

Ridabu (4-5-1): Alexander Jensen – David Arnesen, Olav Kristiansen, Jon Rømmen, Audun Angell Ørsleie –  Simen Blindheim, Espen Arnesen (c), David Stoltenborg, Endre Barmoen, Christoffer Pettersbakken –  Fredrik Ottestad.
Oliver Balke, Trym Guttormsen, Peder Jørem, Håkon Sørli og Emil Kvarstad Martinsen spilte også.

Ikke siden seieren mot Dokka i slutten av juni har Ridabugutta gått av eget gress med tre poeng. Den solide 3-0 seieren mot Vang FK var utrolig forløsende, og med tre kamper igjen av sesongen har Ridabu nå matematisk sikret plassen i 4. divisjon, samtidig som de for alvor ser ut til å sikre seg 5. plassen i avdelingen, noe som i såfall er Ridabus beste plassering etter opprykket i 2011.

Nær sagt som vanlig denne høsten ble det en del rokkeringer på laget grunnet forfall fra spillere. Foran kampen mot Vang FK var det flere offensive brikker som manglet, noe som førte til at guttespiller Simen Blindheim fikk tillit fra start på høyrekantposisjonen hvor Ridabu tradisjonelt har fostret sine beste spillere. Store sko å fylle for unge Blindheim, som i tillegg hadde fått tildelt drakt nummer 33, som ble benyttet at Herman Sørli og Åsmund Jødahl da de herjet på høyresiden på Black River Park.

Uttrykket “det kommer alltid en ny” har vært en sjargong mellom trenerduoen Vegard Lunde Grandum og Ole Johnny Sundt. Også denne gangen ser det ut til å stemme ganske bra. I sin debut fra start var nemlig Blindheim svært så sentral, der han uredd utfordret backen sin og skapte problemer for Vang FK fra første spark på ballen. Det var med andre ord svært så fortjent, da Fredrik Ottestad tredde Blindheim igjennom alene med keeper etter et meget godt startet løp i bakrommet, og alene med keeper sendte Blindheim ballen enkelt i nettet til sin første scoring på A-laget etter ti minutter spilt. Lite lite obs her, er at også de to legendene Sørli og Jødahl, med nummer 33 på ryggen, også scoret i sin A-lagsdebut fra start.

En tidlig ledelse skapte ro i Ridabu-rekkene som etterhvert tok fullstendig kommando i kampen. Tross stor banemessig dominans slet Ridabu med å skape de helt store sjansene mot et Vang-lag som forsvarte seg bra, men som slet med å skape sitt eget spill i første omgang. Christoffer Pettersbakken doblet etterhvert Ridabu sin ledelse etter et praktfullt angrep i det Vang var i ubalanse. Direkte fremover med få touch, et nydelig framspill fra Fredrik Ottestad hvor Pettersbakken kom først på ballen alene med en utrusende keeper, der touchet forbi keeper med brystet fra 16-meteren ble kontrollert inn i det tomme buret av “Petters” som endelig var tilbake på scoringslisten etter å ha gått målløs av banen de tre foregående kampene.

2-o sto seg til pause, der bortelagets eneste sjanse kom på en corner, som Ridabu var svært heldig gikk utenfor stengene i stedet for innenfor.

I andre omgang fortsatte Ridabu å spille, mens Vang hadde mer enn nok med å forsvare seg. Kombinasjonen Ottestad-Pettersbakken ga nok en gang resultater etter rundt tjue minutter spilt der Ottestad sitt fremspill ble ekspedert i mål av Petters, som med det overtok toppscorertittelen fra Åsmund Jødahl og med det tok et langt steg mot å sikre seg “gullfot-pokalen” for andre året på rad.

Ridabus tredje mål var på mange måter spikeren i kista, men i stedet for å kjøre på videre med sitt gode spill, datt kvaliteten og konsentrasjonen i Ridabu-leieren. Det var muligens aldri noen fare for at poengene ikke skulle bli igjen på Black River Park, men Vang fikk to-tre gavepakker servert for redusering, men dessverre for gjestene manglet det på killer-instinkt foran mål. Dermed endte det med en solid 3-0 seier til Ridabus unge menn.

På en kveld hvor alle spillerne gjorde sitt beste, er det likevel et par stykker som fortjener litt ekstra ros. Endre Palfi Barmoen var banens beste på sin sentrale midtbaneposisjon. Endre gjorde knapt en eneste feil med ball, og var også nær prikkfri uten. Endre spiller med stor autoritet og har utviklet seg til å bli en aldri så liten ledestjerne på Black River Park. Barmoen forsvinner dessverre i millitæret i slutten av september, men vi håper Endre kommer tilbake i superform neste høst. En annen som også forsvinner til å tjene konge og fedreland i slutten av måneden, Audun Ørsleie, spilte en glimrende kamp i den nye rollen, venstreside. Med unntak av to avslutninger som kun en mor kan være stolt av, var det litt Roberto Carlos-takter over unggutten, som til tross for bare å være 19 år var den med tredje mest A-kamper for Ridabu i fredagens kamptropp. Fredagens kamp var faktisk Ørsleie sin 60 A-kamp for Ridabu. I likhet med Barmoen håper vi å få tilbake Ørsleie i superform.

Gjestene fra Vang i Valdres var en meget hyggelig og fin gjeng. De fire siste kampene hadde endt med poeng og laget har jobbet seg oppover på tabellen. Vi ønsker lykke til med de resterende kampene i årets sesong.

Helt til slutt er det også verdt å nevne kampens dommer som var 16-år gamle Johan Grundt fra Eidskog som fikk sin debut i 4. divisjon fredag. Grundt hadde stålkontroll på oppgjøret, og dømte etter vår mening så og si prikkfritt i sin debut på dette nivået. Unge Grundt var tett oppe i situasjonene, kommuniserte godt med spillere og lagledere på begge lag, og hadde en naturlig autoritet tross sin unge alder og begrensede erfaring. En dommer det skal bli svært spennende å følge fremover. Lykke til videre med dømmingen Johan!

Tre kamper gjenstår av sesongen. Bortekamper mot Søndre Land og Dokka, før sesongen avsluttes om en måned med hjemmekamp mot Stange.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park