Abonner via RSS

Et halvtimes mareritt ødela for Ridabu

02 mai 2015

written by Black River Park

2. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Østre Toten kunstgressbane

Toten FK – Ridabu IL 6-2 (4-0)

4-1 Olav Nilsen Kristiansen (’74)

4-2 Christoffer Pettersbakken (’76)

Gult kort: Morten Harila.

Ridabu (4-2-3-1): Morten Harila – David Arnesen, Håvard Lundby, Olav Kristiansen, Peder Pandum – Magnus Kalland (c), David Stoltenborg – Åsmund Jødahl, Simen Halseth, Christoffer Pettersbakken – Fredrik Ottestad.

Andreas Busterud, Jacob Spencer Gunasekara, Henrik Abell Larsen, Gustav Kollstrøm og Emil Kvarstad Martinsen spilte også.

Ridabu spilte en forferdelig første halvtime, og hjemmelaget Toten fikk mer enn godt betalt for sjansene sine. Da Ridabu endelig våknet var det i realiteten for seint til å gjøre noe med kamputfallet. Dermed ble det tap i årets første bortekamp, der hjemmelaget Toten tidvis viste hvorfor de trolig er det heteste laget til å rykke opp denne sesongen.

Det var en optimistisk gjeng som reiste over Mjøsbrua for årets første bortekamp fredag kveld. Seriepremieren mot Lunner hadde gitt laget troen på at det var mulig å få med seg noe hjem igjen fra Toten, som av mange tippes å rykke opp denne sesongen etter å ha snublet på målstreken tre år på rad.

Ridabu stilte forholdsvis likt fra serieåpningen, der fravær på Jensen og Ørsleie ga mulighet for Morten Harila og Peder Pandum, mens Simen Halseth tok plass på midten i stedet for Gustav Kollstrøm grunnet Halseth sine krigeregenskaper og fysikk.

Toten satte i gang med et voldsomt tempo og trykket ordentlig til fra start, og allerede etter seks minutters spill var det duket for 1-0 etter at lagets gode spiss var først på et innlegg og stusset ballen flott i lengste hjørnet. Ridabu hadde nok av muligheter til å avklare situasjonen i forkant, og selv om innlegget var godt burde det vært rensket unna i boks ettersom det var tre blå mot en rød.

Vondt skulle bli verre etter tjue minutter spilt, der Ridabu knotet det til for seg selv og Harila måtte ta ulovlige midler til verks da han felte dagens første målscorer, og dommeren pekte korrekt på straffemerket. Straffen var svakt satt, men snek seg utrolig nok under Harila. 2-0.

To gavepakker og svak innsats jevnt over gjorde at lagledelsen sendte samtlige spillere på benken i oppvarming med beskjed om at det ville bli bytter tidlig om ikke ting bedret seg betraktelig.

Ti minutter gikk, Toten skapte svært lite, men var likevel svært dominerende. Ridabu på sin side ble løpende imellom og dårlig kommunikasjon mellom spillerne gjorde det svært vrient for bortelaget å lykkes. Det var dødt som i graven, og lagledelsen kalte til seg fire mann for å bytte. Det kunne ikke fortsette slik. I det spillerne som varmet opp nærmet seg benken, satte Toten inn 3-0 med et skudd fra midtbanen. Og i det de fire gjorde seg klare for å komme inn, var det fjerde målet til hjemmelaget i nettet, etter det som var kampens beste angrep.

4-0 til Toten etter halvtimen spilt på to og en halv sjanse. Samtidig hadde hjemmelaget vært såpass mye bedre at de ledet svært fortjent, men fire mål var litt i overkant forholdt til hva de hadde skapt av sjanser.

Fire bytter ble gjort, der Abell Larsen, Spencer, Busterud og Kollstrøm kom inn for en umulig oppgave. Å snu kampbildet og resultatet mot et av divisjonens beste mannskap.

De fire byttene satte fart i Ridabu, som frem til pause spilte seg mer og mer inn i kampen – og lagene gikk til pause etter et sjansefattig kvarter og på stillingen 4-0 til hjemmelaget.

I pausen ble det snakket mye på å fortsette det som var påbegynt på slutten mot andre omgang, der de blå måtte begynne å tro på egne ferdigheter og utnytte de kvalitetene de hadde. For de yngste var det også svært viktig å vise at de kunne stå fysisk imot et godt trent Toten-lag, som i forsesongen gjorde unna godt over seksti økter, altså næmere det dobbelte av hva gjestene har trent samlet i samme periode.

Andre omgang ble langt mer positiv sett med Ridabu-øyne, der man skapte flere gode sjanser. Anført av en svært opplagt og tent Jacob Spencer, samt en spillesugen Gustav Kollstrøm satte de blå vertene ordentlig på prøve ved en rekke anledninger, men ballen ville ikke inn, og reduseringen lot vente på seg. Med rundt tjue minutter igjen å spille vant unge Spencer et straffespark for Ridabu, som Olav Kristiansen satte sikkert til side for keeper til 4-1. Like etter satte Pettersbakken pannebrasken på et godt innlegg til 4-2, og plutselig var det kamp igjen. Femten minutter igjen. Kunne det umulig bli mulig?

Ridabu fortsatte å jage for 4-3, noe som ga hjemmelaget muligheten til å utnytte Ridabus bakrom. Med ti minutter igjen å spille ga det resultater, og laget ble tildelt et nytt straffespark. Denne gangen reddet Harila, men returen havnet utrolig nok i mål i det som på mange måter oppsummerte Ridabus kveld defensivt. Rett før dommeren blåste for full tid fikk Toten nok en scoring, denne gang etter en dødball som ble slått i eget mål.

Skal man vinne kamper mot gode lag som Toten kan man ikke gi bort mål på samme måte som Ridabu gjorde denne kvelden. Toten var et meget godt fotballag og kjørte Ridabu sikkelig første halvtimen, men Ridabu slapp ikke til spesielt mange målsjanser, men denne kvelden var det liksom ikke måte på hva som skulle finne veien inn i nettet.

Positivt var det at Ridabu løftet seg etter byttene, og at man har spillere på benken som kan gå inn å heve laget når andre svikter. Vegard Lunde Grandum og Ole Johnny Sundt skal ha gode argumenter for å ikke finne plass til Jacob Spencer Gunasekara, Gustav Kollstrøm og Andreas Busterud i 11’ern neste seriekamp. Disse tre løftet Ridabu i hver sin lagdel, og var svært dominerende den timen de fikk på banen.

Ny tøff bortekamp venter Ridabu kommende fredag da de møter Nordre Land.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park