Abonner via RSS

Falt for eget grep – tap mot Fæssa

10 mai 2013

written by Black River Park

4.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Braskereidfoss 2-5 (1-1)

1-0 Erik Westgaard (’32)

1-1 (-42)

1-2 (’67)

1-3 (’68)

2-3 Christoper Nalum (’69)

2-4 (’79)

2-5 (’85)

Ridabu (4-3-3): 1. Stefan Wattum – 3. Simen Myren, 2. Leo Mathias Brenden, 23. Espen Dahl, 28. Peder Pandum – 22. David Arnesen, 11. Simen Halseth (c), 10. Magnus Kalland – 15. Christoper Dagslott Nalum, 35. Erik Westgaard, 25. Audun Angell Ørsleie
Morten Harila, Mikkel Brandsnes, Endre Barmoen, Kristian Gjøra, Martin Frøysjø, Ole Kristian Brodal Sveen og Åsmund Jødahl spilte også.

Ridabu gikk på sesongens første tap, da de ble kjempet i senk av nyopprykkede Braskereidfoss hjemme på Black River Park fredag kveld. I en jevn serie må man være på hugget hele tiden, og små feil kan få store konsekvenser for kampens utfall. Fredag gikk det meste av marginer imot, og Fæssa kunne fortjent ta med seg alle poengene hjem til Solør.

Etter en meget solid sesonginnledning var det mye på spill for gutta i blått denne kvelden. Seier ville bety tabelltopp og en perfekt inngang til tre vanskelig bortekamper ut mai måned. Et forsprang til resten av lagene i bånn, som det nå blir vanskeligere og vanskeligere å definere hvem egentlig er, da det virker som om alle kan slå alle i årets 4. divisjon. Noen problemer oppsto nær sagt som vanlig i forkant av kampen, da Ridabu måtte se det ene kortet etter det andre melde forfall. Du vet du befinner deg i lavere divisjoner når man i tillegg til skader må forholde deg til konfirmasjoner, dart-NM og trøbbel med å skaffe barnevakt 🙂

Uansett, avbud og forfall er hverdagen, og Ridabu har en stor stall der blant annet en rekke gode juniorspillere er i ferd med å etablere seg som viktige brikker på laget. Fredag var det svært lav snittalder på laget, der troppen blant annet hadde seks spillere som holder junioralder. Dette er noe Ridabu er svært stolte av, og med noen kilo ekstra på kroppen og litt mer erfaring kan dette bli utrolig morsomt å følge fremover.

Det var to jevnt besatte mannskap som ønsket mye av det samme i denne kampen. Begge lag var opptatt av å gi bort færrest mulig rom, noe de begge klarte meget godt i første omgang. Braskereidfoss startet presset nærmere Ridabu sitt mål enn motsatt, og dermed var det gjestene som fikk trille mest kule i første omgang. For Ridabu sin del var dette helt ok, da dette gjorde at Fæssa ikke fikk utnyttet kantspillerne sine i særlig grad. Samtidig oppsto det en del dødballsituasjoner, da alle kast fra Fredrik Larsen på Fæssa er som en corner å regne. Utallige ganger fikk de grønne muligheter til å kaste ballen inn foran mål, noe som av og til skapte problemer for Ridabu.

I motsatt ende var Ridabu hissig på å bryte ballen i midten for å sette i gang kontringer på hurtige Erik Westgaard. Ettersom Ridabu manglet både Geir Anders Erlandsen og Lars Mikalsen, manglet man et naturlig oppspillspunkt, og dermed ble dette den eneste planen man hadde for å gå i angrep, i tillegg til å prøve å utnytte kantene da det lot seg gjøre.

Etter rundt halvtimen spilt lykkes Ridabu med sin taktikk da Simen Halseth brøt og slo nydelig igjennom Erik Westgaard som sklei ballen i mål rett foran en utrusende Anders Helland i Fæssa sitt mål. Ledelse til de blå.

Ledelsen så ut til å holde inn til pause, da Fæssa rett før hvilen fikk innkast for ente gang, noe som resulterte i en stuss fra første stolpe til bakre, og utligning ved Fæssa-spissen Marius Bakåsmoen. 

Til pause gikk to lag som begge følte det var fullt mulig å få med seg alle poengene fra dette oppgjøret. Likevel satt man med følelsen at begge lag egentlig kunne tenke seg å gjort om på måten å spille på, men begge lag manglet de klare alternativene til å gjøre så mye annet enn det som ble gjort.

Andre omgang fortsatte som første sluttet, der Fæssa igjen fikk være det førende laget, uten at det egentlig førte til allverden. Utover i omgangen begynte Ridabu å presse gjestene lengre inn på banen, og rollene begynte etterhvert å byttes om. Derfor var det ekstra kjedelig at i det Ridabu følte de var i ferd med å feste grepet om kampen, så scoret Fæssa ikke bare ett, men to mål på to minutter. 1-2 og 1-3 kom rett etterhverandre, og kom som et resultat av at gjestene ville mest i de to avgjørende situasjonene. 

Gjestene rakk knapt å juble ferdig for sin tredje scoring, før Christopher Nalum sørget for kamp igjen da han lurte ballen iskaldt under Fæssa sin gode målvakt Helland. Med tjue minutter igjen på klokken, forventet de fremmøtte seg et Ridabulag som skulle skape et voldsomt trykk på gjestene.

Noen muligheter ble det også, men det ble ofte med en litt for upresis pasning eller en klarering i siste liten. Forsøket på å skape trykk offensivt gikk selvfølgelig ut over det defensive, og med ti minutter igjen å spille punkterte Braskereidfoss kampen med sin fjerde scoring. Ridabu falt litt sammen, og dermed kunne også Fæssa få sitt femte før dommeren blåste av for full tid.

Braskereidfoss sin unge trener Kristen Engen hadde gjort jobben sin, og da guttene hans fulgte opp med helhjertet innsats og lojalitet mot hvordan Engen hadde bestemt hvordan de skulle spille – fikk de med seg tre fortjente poeng hjem. Ridabu på sin side bør være skuffet for hvordan de i siste halvdelen av andre omgang lot Fæssa være først på det aller meste av dueller.

Ridabu sin lagledelse hadde ingen plan B, og bør ta sin del av skylden, selv om matchplanen funket i en halvannen omgang. Hadde Ridabu tatt ledelsen i det de var i ferd med å feste grepet, kunne historien selvfølgelig blitt en annen, men to raske Fæssa-scoringer i andre omgang, gjorde at gjestene fikk kampen akkurat dit de ville, og Ridabu måtte spille en fotball som passet dem svært godt.

Man har lov til å være skuffet, for det var egentlig gode muligheter for tre poeng denne kvelden. Samtidig hadde man marginene med seg i forrige kamp, og man klarte ikke løfte seg nevneverdig fra den kampen, og da var det greit å tape.

Nå venter tre vanskelige bortekamper, og trener Lunde bør krysse fingerene for at han får inn igjen noen andre spilletyper han kan benytte dersom situasjonen skulle kreve det. For fredag møtte de seg selv litt i døra, og hadde ingen plan B å svare med. 

Da får man trøste seg med at hver kamp i denne avdelingen ser ut til å være åpen, og at et revansjesugent Ridabu ikke skal mangle motivasjon da de møter Nybergsund 2 mandag om en drøy uke.  

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park