Abonner via RSS

“Gamlekara” sto frem i viktig borteseier

05 sep 2015

written by Black River Park

16. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Vind kunstgress

Vind IL – Ridabu IL 0-1 (0-0)

0-1 Espen Arnesen (’63)

Ridabu (4-5-1): Alexander Jensen – Trym Guttormsen, Olav Kristiansen, Jon Rømmen, Audun Angell Ørsleie –  David Arnesen, Espen Arnesen (c), Christopher Dagslott Nalum, Endre Barmoen, Gustav Kollstrøm – Christoffer Pettersbakken.
Simen Blindheim, Sivert Holm, Peder Pandum og Emil Kvarstad Martinsen spilte også.

I det som trolig var sesongens yngste seniorkamp på 4. divisjonsnivå i IØFK, var det de to veteranene Jon Rømmen og Espen Arnesen som var tungen på vektskålen i favør Ridabu da skilpaddene slo tilbake etter fire strake tap og slo Vind 1-0 på Vind kunstgress fredag kveld. Med fire kamper igjen har Ridabu festet et kraftig grep om plassen bak de fire topplagene, noe som er klubbens beste plassering i 4. divisjon siden opprykket i 2011.

Trolig må det ha vært kretsrekord i snittalder på troppene i en kamp i 4. divisjon da Vind tok imot Ridabu til kamp på flotte Vind kunstgress. Vind sin tropp hadde en snittalder på 19 år, mens Ridabus var litt eldre med sine 21. Det var med andre ord duket for to lag som ønsket å fokusere på eget spill, en kamp hvor ferdighetsnivået forhåpentligvis skulle være i fokus.

Det var hjemmelaget som tok kommandoen fra start, og anført av en herlig spiller av en kaptein i unge Håkon Fjell, kjørte Vind Ridabu den første halvtimen, og gutta fra Black River Park var faktisk heldige som slapp unna med baklengs. En god Alexander Jensen i målet, samt stenger som spilte på lag med Ridabu denne kvelden og ikke mot, red Ridabu av den verste stormen. For Ridabus del ble dermed ikke kampen som ønsket, der man hadde håpet på at det skulle bli en fintspillende kamp med masse herlig angrep og gode kombinasjoner, hadde utviklet seg til å bli en kamp med kriging og lange baller.

Med 0-0 til pause, et resultat Ridabu som nevnt skal være meget godt fornøyd med, var ambisjonen enkel foran andre omgang. Gjøre jobben enda bedre uten ball, og ta overgangene og mulighetene som måtte komme på dødballer.

Andre omgang ble en langt roligere enn første, men fortsatt var det hjemmelaget som førte an. Etter rundt kvarteret – tjue minutter spilt fikk Ridabu et frispark skrått ut for 16-meteren til Vind, ballen ble slått inn på bakre stolpe hvor Jon Rømmen vant duellen og headet ballen inn igjen i feltet, hvor Espen Arnesen kom først på ballen og enkelt kunne sette ballen i tomt mål.

Anført av en meget god Olav Kristiansen og Jon Rømmen i midtforsvaret og disiplinert spill fra de resterende gutta, dro Ridabu tilslutt i land seieren. Det smaker alltid godt med tre poeng, selv om alle som var tilstede på Vind kunstgress denne kvelden var skjønt enige om at det var hjemmelaget som hadde vært det beste laget og skapt desidert mest sjanser. Vi har selv vært i situasjonen hvor vi har følt vi burde vunnet kampen og tapt, og vi vil garantert havne i den igjen. Det er ingen god følelse, så full forståelse for at et trivelig, meget ungt og godt hjemmelag var svært skuffet etter kampen. Vind er utvilsomt det beste laget vi har spilt mot foruten “de fire store” denne sesongen.

Samtidig skal Ridabu ha skryt for jobben som gjøres uten ball denne kvelden. For selv om Vind skapte de største sjansene, var det ikke slik at Ridabu ble rundspilt. Problemet lå rett og slett at de blå ikke maktet å skape sitt eget spill. Sånn er det av og til, og dermed er det meget godt gjort å gå i skyttergrava å forsvare seg når man ikke får til det spillet man selv ønsker.

Det gjenstår fire kamper av årets sesong, der Ridabu skal to turer til Dokka (Søndre Land og Dokka SK) samt ta imot de to svakest plasserte lagene pr nå Vang FK og Stange SK på hjemmebane. Kommende fredag kommer Vang FK på besøk på Black River Park. Da må Ridabu opp i ringene og ta kommandoen mot et bortelag som garantert kommer til å kjempe knallhardt for viktige poeng i kampen for å overleve i divisjonen.

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park