Abonner via RSS

God start for rekrutt og junior

09 mai 2014

written by Black River Park

Denne uken har det vært seriestart for Ridabus rekrutter og juniorer. Tilfeldighetene ville ha det til at Furnes var motstander i serieåpningen for begge lag.

Mandag var det duket for serieåpning i 5. divisjon avdeling 5 hvor Ridabus rekrutter skal spille denne sesongen. Med mange forfall til A-lagets kamp mot Stange uka før, kunne sportslig apparat i Ridabu stille et slagkraftig lag i serieåpningen mot en av de store avdelingsfavorittene.

Av en eller annen merkelig grunn hadde sportslig leder Ole Johnny Sundt fått for seg at kampen på Gaalaasbana skulle spilles klokka 20.00, og hadde gitt de femten som skulle være med på kamp beskjed om å møte opp klokka 19.00. Etter en kikk på fotball.no og Furnes sin hjemmeside som begge meldte kampstart 19.00 valgte Endre Barmoen å sende på en liten tekstmelding til Sundt i 17.30-tiden med spørsmål om det virkelig var slik at kampen gikk 20.00. Barmoens manglende tillit til sportssjefens oversikt gjorde at Sundt fikk samlet laget 18.30, akkurat tidsnok til at man rakk å få varmet opp litt, men neppe veldig ideelt for inngangen til kampen.

Lettelsen var derfor trolig stor hos sportslig leder, da Emil Kvarstad Martinsen stakk igjennom og satte inn 1-0 til Ridabu allerede etter fem minutter av kampen. En klok bevegelse av unge Martinsen og en flott pasning fra kaptein Lars Mikalsen var akkurat nok til å sette forsvaret sjakk matt, og keeper rakk knapt reagere før Martinsens raske avslutning lå i nettet.

Kampen ble ingen spesielt velspilt afære, der begge slet med et vanskelig underlag. Gresskamper er drømmen i dagens kunstgressdominans, men tidlig på sesongen ser man fort at spillerne har tråkket og trent på plast vinteren igjennom. De beste tekniske spillerne er fortsatt best, uansett underlag, der særlig Mikkel Brandsnes tidvis viste frem sitt store potensiale, og var banens ener ved siden av Lars Mikalsen i første omgang.

Rett før pause blåste kampens unge og gode dommer et korrekt straffespark til Ridabu. Mikkel Brandsnes satte straffen sikkert til side for keeper, og Ridabu kunne ta pause med tomålsledelse. Vi tar oss også tid i dette referatet til å rose kampens unge dommertrio. Konsekvent og god dømming kampen igjennom. Det var enkelt for spillerne å forstå hva som var greit og ikke, og med ei konsekvent linje ble det en fin flyt i spillet.

I pausen handlet mye om å fortsette å forsøke å finne de rette rommene, men også spille litt enklere enn hva som hadde vært tilfelle i første omgang.

Dessverre ble ikke planen fulgt spesielt godt, der Ridabu kompliserte det enda mer. Selve kampen hadde de blå god kontroll på, men da Furnes på en sjelden visitt i de blå sin 16-meter fikk uttelling kvarteret før slutt, ble det hele mer spennende enn nødvendig. Det ble dog med reduseringen, og dermed kunne Ridabu sine rekrutter innkassere årets første tre-poenger.

Onsdag var det juniorene sin tur, men denne gangen var det blått mot grønt på Black River Park. Magnus Kalland sine unge gutter hadde en brukbar vinteroppkjøring, men har den siste måneden hatt litt dårlig oppmøte på treninger grunnet skader, jobb og skole. Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan seriepremieren skulle forløpe seg.

Juniorene gjorde tvilen til skamme og slo direkte til med en 4-1 seier. Med litt mer øvelse foran mål kunne det blitt flere, men alt i alt måtte Kalland si seg godt fornøyd med seriepremieren for G19.

Trym Guttormsen satte inn to mål, mens de to siste ble scoret av Marcus Myhre og Krystian Wielkopolski.

Kampfakta rekrutt:

1.serierunde – 5.divisjon avd. 5 – Gaalaasbana

Furnes – Ridabu 2 1-2 (0-2)

0-1 Emil Kvarstad Martinsen

0-2 Mikkel Brandsnes (str.)

Ridabu (3-5-2): Stefan Wattum – John Henrik Harvey, Simen Myren, Peder Pandum – Endre Palfi Barmoen, Mikkel Brandsnes, Christoffer Pettersbakken, Lars Mikalsen, Henrik Abell Larsen – Trym Woldstad, Emil Kvarstad Martinsen.

David Stoltenborg, Fredrik Ottestad, Jørgen G. Pettersen og Audun Angell Ørsleie spilte også.

Kampfakta junior:

1.serierunde – 2.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Furnes 4-1 (2-0)

1-0 Trym Guttormsen

2-0 Marcus Myhre

3-1 Trym Guttormsen

4-1 Krystian Wielkopolski

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Morten Lillehaug, Olav Kristiansen, Martin Frøysjø, Fredrik Opsahl – Mikkel Brandsnes (c), Marcus Myhre – Trym Guttormsen, Christoffer Hoelseth, Øyvind Laupsa Nilsen – Emil Kvarstad Martinsen.

Mathias Myhre, Krystian Wielkopolski og Audun Angell Ørsleie spilte også.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park