Abonner via RSS

Grei Løten-seier i naboduell

21 aug 2015

written by Black River Park

14. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Løten Stadion

Løten FK – Ridabu IL 8-2 (3-1)

0-1 Espen Arnesen (str. ’3)

7-2 Åsmund Jødahl (’84)

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – David Arnesen, Trym Guttormsen, Olav Kristiansen, Audun Angell Ørsleie – Endre Palfi Barmoen, Espen Arnesen (c) – Åsmund Jødahl, Fredrik Ottestad, Jacob Spencer Gunasekara – Christoffer Pettersbakken.

Gustav Kollstrøm, Sivert Holm, Joakim Trontveit, Emil Kvarstad Martinsen, Simen Blindheim og Håvard Lundby spilte også.

Et hardsatsende Løten FK ble rett og slett både et og to nummer for store for det som må ha vært tidenes yngste Ridabu 11’erne gjennom tidene. Hele sju spillere som holder junioralder startet lokalderbyet på Løten Stadion, ytterligere fem blant de seks på benken.

«Vi lider litt under de forholdsvis dårlige studie- og jobbtilbudene på Hamar, samtidig som de med pendleravstand ikke virker å være motiverte, interesserte eller har tid nok for å være med å kjempe for padda lenger. Vi har en i Bergen og to i Trondheim som har lidenskapen – men der er avstanden rett og slett altfor lang», forklarer trener Vegard Lunde Grandum over at et i utgangspunktet ungt Ridabu-lag i løpet av de første ukene i høst har blitt enda yngre.

Lunde Grandum roser de eldre spillerne deriblant Christoffer Pettersbakken som i en alder av 21 år går under kategorien rutinert i Ridabu-laget. «Pettersbakken er en utrolig fin spiller som vokser for hver kamp med sin rolle som en av lagets hærførere. I dag måtte han spille sentralt på midten – noe som fungerer veldig bra så lenge han har krefter.»

Foran oppgjøret mot Løten var det flere endringer på Ridabus lag, der Christopher Nalum, David Stoltenborg og Peder Pandum, alle tre spillere i alderen 23 til 28 år, meldte forfall fra den oppløftende kampen mot Nordre Land forrige fredag.Vissheten om at et rutinert og fysisk godt Løten-mannskap, med 3. divisjon lysende mot dem, var kanskje ikke disse forfallene de beste, men samtidig en fin mulighet til å lære.

På en feiende flott gressmatte på Løten var det Ridabu som kom best i gang, og tok faktisk ledelsen etter at Jacob Spencer Gunasekara utnyttet seg av en feil i de bakre rekker, og ble lagt i bakken innenfor 16-meteren. Straffen satte dagens kaptein Espen Arnesen sikkert i mål.

Like etter fikk Ridabu en ny gigantisk mulighet, men Åsmund Jødahl ble litt for ubestemt i avslutningsøyeblikket, og Løtens keeper Mehran Ansari reddet mesterlig. En Løten stopper fikk kontroll på returen, og ca 10 sekunder senere lå ballen i målet på motsatt side av banen. 1-1 og like langt.

Ridabu ristet av seg skuffelsen og fortsatte å sette Løten under press, noe som ga muligheter for hjemmelagets hurtige offensive spillere. Løten tok ledelsen etter rundt kvarteret, noe unødvendig baklengs å slippe til, men dessverre var man for ubestemte i de bakre rekker, og det ble tilslutt en enkel jobb for Løtens toppscorer Meta å trille inn ledelse for hjemmelaget.

Midtveis i omgangen var en meget frisk og opplagt Jacob frempå igjen, og ble nok en gang lagt i bakken. Fra BRP.no sitt ståsted var begge straffesparkene i grenseland til rødt kort, men heldigvis ble ikke kampen ødelagt av en dobbel straff. Håper denne praksisen kan fortsette resten av sesongen.
Straffen satte kaptein Arnesen over tverrliggeren.

Fem minutter før pause fikk Løten sitt tredje mål. Igjen idiotiske feil som fører til en billig baklengs, og med tomålsledelse til pause fikk Løten den roen de trengte.

Utifra kampbildet var det ingenting å si på at Løten ledet, men samtidig var det ikke så stor forskjell på lagene de første 45.

De neste 45 uartet seg nesten marerittaktig, der Ridabu mistet all struktur grunnet to bytter sentralt i banen. De spillerne som kom inn, gjorde absolutt en godkjent jobb, spesielt med ball, men sammen klarte de ikke å løse kabalen, og Løtens gode ballspillere fikk alt for gode arbeidsforhold. Det ble etter hvert spill mot et mål, og Løten fikk fem scoringer i andre omgang.

Åsmund Jødahl kjempet tilslutt inn sin åttende scoring for sesongen, og pyntet med det på sluttresultatet til 8-2 til Løten FK.

De skal være gode de som skal stoppe et Løten opprykk denne sesongen. Klubben har forsterket ytterligere den siste tiden, og Ottestads Steinar Libekk og Løten-legenden Marius Holt skal etter sigende være klare for de siste seks kampene for sesongen. Vi ønsker våres blå naboer lykke til i sesongavslutningen.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park