Abonner via RSS

Jacobsen sendte Ridabu til topps!

12 jun 2016

written by Black River Park

8. serierunde 4. divisjon avd. 1 – Black River Park

Ridabu IL – Dombås 7-0 (3-0)

1-0 Christoffer Pettersbakken (’20)

2-0 Marius Ottestad (’25)

3-0 Fredrik Ottestad (’28)

4-0 Christoffer Pettersbakken (’50)

5-0 Christoffer Pettersbakken (’55)

6-0 Audun Angell Ørsleie (str. ’83)

7-0 Christian Jacobsen (’90)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Peder Pandum, Jon Rømmen, Olav Kristiansen, David Arnesen –  Simen Arnesen (c), Gustav Kollstrøm – Marius Ottestad, Marius Byenstuen, Christoffer Pettersbakken – Fredrik Ottestad.

Audun Angell Ørsleie, Christian Jacobsen, Espen Arnesen, Mikkel Brandsnes, Emil Kvarstad Martinsen, Trym Guttormsen og Truls Brohjem spilte også.

Et og et halvt minutt på overtid dukket Christan Jacobsen opp på bakre stolpe og kunne lett bredside inn Ridabus sjuende scoring for dagen. Scoringen sendte Ridabu opp på toppen av tabellen, noe Ridabu ikke har vært siden 2011-sesongen. Dermed går gutta inn i en av de viktigste Ridabu-ukene på mange år som serieleder. Fredag venter Fart til første lokalderbyet mellom lagene siden 1989.

I forkant av oppgjøret mot Dombås haglet forfallene fra spillere med defensive fiber. Magnus Kalland, Joakim Trontveit, Andreas Busterud, Håvard Lundby, Simen Halseth og David Stoltenborg var av forskjellige årsaker fraværende. Dombås var et lag som lagledelsen visste svært lite om, men tre strake seire, med blant annet sterke 3-0 borte mot Vang viste at Ridabu måtte opp på sitt beste for at ikke denne kampen skulle bli et “bananskall”.

Offensivt sto det langt bedre til der både Gustav Kollstrøm og Mikkel Brandsnes var 100% klare for å yte sitt beste for de blå. Kollstrøm tok plass siden av Simen Halseth sentralt, mens Brandsnes ble henvist til benken og måtte med det vente med sine første serieminutter denne sesongen. Marius Byenstuen var også tilgjengelig igjen, og fikk tillitt fra start sammen med de tre andre offensive brikkene med Pettersbakken og brødrene Ottestad.

Ridabu tok kommandoen i oppgjøret, men bortelaget sto bra i mot, og med to raske offensive spillere var det viktig å være nøyaktige i pasningene og velge trygge løsninger for hjemmelaget. Dette lykkes de bare delvis med innledningsvis, men unøyaktighet og litt for ivrige spillere i bakrom førte til flere avvikninger for offside og baller som trillet inn til en våken Stefan Wattum i Ridabu sitt mål.

Etter rundt tjue minutter spill slo Olav Kristiansen en meningsløs lang ball mot et etablert Dombås-forsvar, men av en eller annen grunn valgte ingen på bortelaget å sette hodet på ballen som spratt igjennom hele laget og en våken Christoffer Pettersbakken fikk en enkel jobb med å sette ballen bak en forfjamset keeper. Vi føler med Dombås i denne situasjonen, da de frem til dette punktet hadde spilt en meget god defensiv kamp. Men sånne feil gjør man ikke ustraffet når en spiss av Pettersbakkens kaliber er på banen.

Snaue fem minutter etter doblet Marius Ottestad ledelsen etter klabb og babb i feltet, hvor eldste bror Ottestad fikk stå fri fram seks-sju meter og dundret ballen opp i nettaket. Dombås ropte forgjeves på frispark, mens Ridabu-spillerne var tydelig på at det burde vært straffespark.

To forholdsvis enkle baklengs frustrerte bortelaget veldig, og kun et par minutter etter det andre målet kom nummer tre, da Marius kom seg fri i feltet og serverte ballen til lillebror Fredrik som satte tåa til og styrte ballen i mål fra to meter. Fredrik sitt femte mål for sesongen, og vi er nå oppe i en totaldistanse på tolv meter.

Etter scoringen slo Ridabu fullstendig av, og bortelaget tok ganske uventet over hele kampen. Ridabu kan takke en god Stefan i mål og svake avslutninger fra bortelaget at de kom seg til garderoben med 3-0.

Pausen gjorde godt for Ridabu som i løpet av andre omgang ti første avgjorde kampen med to scoringer av Pettersbakken, som med det også han er oppe i fem scoringer denne sesongen. Med 35 minutter igjen å spille ble det bytte-bonanza for Ridabu der alle sju på benken kom inn og fikk minimum en halvtime. Det tok litt tid å finne strukturen med så mange bytter, men Ridabu hadde god kontroll defensivt, og jo lengre ut i omgangen man kom begynte også de offensive relasjonene og komme seg.

Noen på benken poengterte at laget nå kun var to scoringer unna å toppe tabellen, en beskjed som inspirerte de ute på banen til å gire opp et lite hakk. Ridabu har ikke toppet en tabell siden 2011, da de rykket opp til fjerde divisjon, og selv om det i bunn og grunn ikke har noe å si, er det alltid morsomt å se laget sitt på tabelltopp, selv om det er igjen nesten 2/3 å spille av sesongen.

Med sju minutter igjen å spille kom dog 6-0 etter at Marius Byenstuen ble felt innenfor 16-meteren og dommeren korrekt pekte på straffemerket. Audun Angell Ørsleie er som ren veteran å regne i Ridabu-sammenheng til tross for å ha akkurat fylt 20 år, men til tross for å ha spilt nærmere 70 kamper hadde den rutinerte unggutten til gode å score mål. Simen Arnesen viste storsinn og lot Ørsleie få ta straffesparket, noe som Ørsleie fikset på mesterlig vis til sitt første A-lagsmål og Ridabu var med det likt på målforskjellen med Storhamar, men bak på antall scora mål.

De siste minuttene ble et aldri så lite stormløp mot Dombås sitt mål i håp om å få det sjuende målet som skulle gi dem noen dager på tabelltopp. Dette kunne fort resultert i et baklengs, men da klokken passerte 90 spilte minutter så det ut til at Ridabu måtte ta til takke med andre plass. Mikkel Brandsnes var tilbake på Ridabus lag etter fullførte studier i Trondheim for skoleåret, og var dominerende da han kom inn i 2 omgang. Et og et halvt minutt på overtid plukket Brandsnes opp en ball utenfor 16-meteren, dro seg inn i feltet. Skuddforsøket ble blokkert, men returen ble på mesterlig vis sendt gjennom feltet til en umarkerte Christian Jacobsen som fikk en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet. Dermed var Ridabu på tabelltopp.

Tabelltoppen blir etter alle solemerker kun på låns til torsdag, da Storhamar tar imot Stange hjemme på Presterud. Ridabugutta er veldig klar over at denne plassen er kun til låns, men det er så sjeldent at de unnes å kose seg litt som serieleder noen dager.

Fredag kommer FL Fart på besøk på Black River Park. Svein Jotas menn innehar fjerdeplassen på tabellen med 15 poeng, men har vært svært uheldig i begge sine to siste poeng mot Fron og Storhamar. Dette er som nevnt første møtet mellom de to lagene i seriesammenheng siden 1989. Kick-off på Black River Park er kl 20.00. Gratis inngang og kiosken er åpen. Vær-prognosene er brukbare. Ingen grunn til å sitte hjemme!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park