Abonner via RSS

Jødahl sikret ny seier

12 jun 2015

written by Black River Park

7. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Black River Park

Ridabu IL – Søndre Land 2-1 (0-0)

1-0  Marius Byenstuen (’47)

1-1  (’77)

2-1 Åsmund Jødahl (’82)

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Olav Kristiansen, Håvard Lundby, Andreas Busterud, David Arnesen – Ben Frogner, Endre Palfi Barmoen – Åsmund Jødahl, Espen Arnesen (C), Mikkel Brandsnes – Christoffer Pettersbakken.

Emil Kvarstad Martinsen, Sivert Holm, Sondre Finseth Løberg og Marius Byenstuen spilte også.

Ridabu sløste og var lite bestemte foran kassa i fredagens kamp mot Søndre Land på Black River Park. Da gjestene utlignet drøye kvarteret før slutt så det stygt ut med tanke på ny seier, men så viste en Åsmund Jødahl i storform sin klasse.

Sivert Holm, som Jødahl til daglig har ansvaret for på G16, var uredd og vant en viktig hodeduell på venstre siden. Pettersbakken plukket opp nedfallsfrukten og sendte ballen direkte ut til høyre, der en fremadstormende Jødahl tok med seg ballen i fart, dro seg rundt backen sin og fra skrå vinkel dundret ballen i motsatt hjørne. En klassescoring fra Jødahl, som har vært en av de virkelig store profilene i årets Ridabu-lag. Etter å ha fått hele 2014-sesongen spolert grunnet en skade, har 17-år gamle Jødahl slått kraftig tilbake, og var også Ridabus beste spiller i denne kampen.

Det var knyttet stor spenning foran oppgjøret mot Søndre Land, som før kampen befant seg på plassen foran Ridabu på tabellen. To solide seiere på rad ga selvtillit, men skader og forfall første til endringer i laget foran den viktige hjemmekampen, hvor Ridabu med seier til en viss grad kunne sies å ha heng på topplagene.

Etter å ha følt litt på hverandre innledningsvis var det Ridabu som skapte de første og største sjansene, der blant annet Pettersbakken var en skostørrelse fra å skli et godt Jødahl-innlegg i åpent mål og Endre Barmoen ble satt opp av samme Jødahl, men traff altfor dårlig fra 7-8 meter med kun keeper igjen å overliste. Ridabu rullet i tillegg opp flere fine muligheter. Bortelaget skapte en gedigen sjanse midtveis i omgangen, men heller ikke de var kalde nok foran mål, og dermed sto det 0-o til pause.

I pausen ble det besluttet at hva kampen trengte var en Birken-klar Marius Byenstuen, som hadde tatt plass på benken med lørdagens Birken-løp i tankene. Byenstuen mente selv at en omgang ikke ville skade, og gikk med på å ta plass på banen i stedet for benken ved sidebyttet. Det ga direkte resultater da Pettersbakken slo igjennom Byenstuen som ikke gjorde noen feil alene med keeper, og ledelse for vertene.

Etter scoringen presset Søndre Land på uten å skape de store sjansene, mens Ridabu til gjengjeld spilte litt annenfiolin, men samtidig virket langt mer giftige når de kom på sine overganger. Etterhvert tok Ridabu mer inn i kampen, men klarte aldri å få den forløsende 2-0 scoringen.

Med kun et mål bak var troen på poeng fortsatt stor hos gjestene, og med kvarteret igjen å spille fikk de uttelling på et flott hodestøt etter et godt innlegg fra venstre.

Heldigvis for Ridabu ville unge Jødahl det annerledes, og etter en litt hektisk avslutning på kampen ble alle poengene igjen på Black River Park. Alt i alt en fortjent seier, men når ledelsen aldri ble større enn et mål har vi forståelse for at bortelaget var svært skuffet etter kampen.

Etter en fæl periode med tre stygge tap har Ridabu nå reist seg mesterlig og vunnet tre strake kamper. Laget har med en viss kontakt med lagene foran seg på tabellen. Tross mange skader og forfall gjennom hele våren toppet det seg til denne kampen. Resultatet var sånnsett spesielt imponerende, og det er gøy at bredden i troppen er så god. Ikke mange lag på dette nivået hadde tålt fravær som David Stoltenborg, Stefan Wattum, Magnus Kalland, Henrik Abell Larsen, Jacob Spencer, Gustav Kollstrøm, Fredrik Ottestad, m.fler på samme tidspunkt.

Nå venter et opphold på 10-dager før den suverene serieleder Løten FK gjester Black River Park. Vi gleder oss til lokaloppgjør!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park