Abonner via RSS

Juniorseier med historisk sus

18 aug 2013

written by Black River Park

Mens A-laget skuffet litt med kun ett poeng på sine to kamper denne uken, sto juniorene for en prestasjon av de sjeldne da de slo Brumunddal på bortebane på Sveum onsdag kveld. Så vidt BRP.no vet har aldri Ridabu slått Brumunddal på dette nivået før – og dermed bærer seieren også noe historisk ved seg.

Før vi tar helt av og sportslig leder blir nedringt av ivrige agenter og store klubber som vil forhøre seg om Magnus Kalland og Peder Pandum sine juniorgutter er det viktig å sette ting litt i perspektiv.
Brumunddal har sine aller beste juniorer i A-stall og rekruttstall. Deres beste juniorlag inneholder dermed ikke de beste juniorene som finnes i Dala-systemet. Ridabu på sin side stilte på sin side med alle sine spillere som er i klubbens A-stall, riktinok med litt begrensninger i forhold til hvor lenge de kunne spille, men like fullt var de med.

Men når det er sagt, i fjor ble Dala kåret til en foregangsklubb i Norge av NFF med tanke på størrelse og arbeidet med juniorspillere. Det fantes ingen klubb i Norge med flere juniorspillere enn Brumunddal. Klubbens daværende A-trener Kai Kristiansen uttalte til Ringsaker Blad at Dala er en klubb med Adeccoliga-potensial. Tar man med at klubben er den største klubben i Ringsaker, med et helt utrolig stort nedslagsfelt.
I samme vending er det kanskje greit å presisere at årets Ridabu G19 utgave er den første siden 2009, og at i det hele tatt det er svært vanskelig for små klubber som Ridabu å ha lag på dette nivået.

Dermed har gutta og laglederne med god grunn lov til å være stolte av det som skjedde på Sveum onsdag, der de ikke bare vant, men tidvis regelrett rundspilte Brumunddal.

Emil Kvarstad Martinsen var første omgangs store spiller, da han satte inn tre scoringer. Nest sist på alle Martinsens mål var kaptein Mikkel Brandsnes som trolig er en av avdelingens desidert beste spillere. Pauseresultatet var 2-3, etter at Ridabu lot Dala redusere helt på tampen av omgangen.

I andre omgang rullet Ridabu opp sjanse på sjanse, men dessverre for de blå lot målet som skulle sette spikeren i kista vente på seg. Med rundt ti minutter igjen å spille kom Dala til sin første målsjanse i andre omgang, der de fikk kjempetreff og ballen føk inn i nettet bak Alexander Jensen i Ridabu sitt mål. 3-3, et resultat som isolert sett ville vært godt mot Dala, men som på det tidspunktet føltes utrolig urettferdig tatt i betraktning spill og sjanser.

Heldigvis sett med Ridabu-øyne var ikke dramaet over, og i det klokken begynte å tikke mot full tid fant Åsmund Jødahl Olav Kristiansen men en utsøkt pasning, der unge Kristiansen kontant headet ballen kontant til side for Dalas gode keeper. 4-3 til Ridabu!

På overtid var det duket for Brandnes-magi på Sveum, der Brandsnes gjorde alt selv før han smalt ballen i krysset fra rundt 30-meter. Et sikkelig kremmerhus fra kapteinen, som fastsatte sluttresultatet til smått utrolige 5-3 til Ridabu.

En litt mindre fornøyd Dala-trener fikk dagens siste ord i det han småkjefter på sine menn på vei ut av Sveum. «Dætta var flaut!»

Det er ikke flaut å tape for gutta fra Black River. Men tapet kom nok like overraskende på han, som seieren kom for oss.

Dermed fikk Ridabu en kanonstart på høstsesongen. Nå handler det om å holde koken oppe før man neste helg reiser til Eidskog for å kjempe om nye poeng.

Frem til da må det øves, men det må også suges på karamellen. Seieren går inn i historiebøkene på Black River.

Det er det lov å være stolt av.

KAMPFAKTA

1.serierunde G19 – 2.divisjon avd. 2 høst – Sveum

Brumunddal – Ridabu 3-5 (2-3)

1-1 Emil Kvarstad Martinsen

1-2 Emil Kvarstad Martinsen

1-3 Emil Kvarstad Martinsen

3-4 Olav Nilsen Kristiansen

3-5 Mikkel Brandsnes

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Andreas Røshol, Martin Frøysjø, Snorre Stenberg, Jonas Eriksen – Endre Barmoen, Jakob Benum – Gustav Kollstrøm, Mikkel Brandsnes, Emil Kvarstad Martinsen – Fredrik Rosenberg

Herman Tomter, Olav Nilsen Kristiansen, Åsmund Jødahl, Krister Grindvoll, Marcus Myhre og Trym Woldstad spilte også.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park