Abonner via RSS

Klare for KM-finale!

02 okt 2011

written by Black River Park

Semifinale KM-sluttspill 5.divisjon – Black River Park

Ridabu IL – Hof 3-1 (2-0)

1-0 Stefan Rønning

2-0 Kristian Gjøra

2-1 (str)

3-1 Magnus Kalland

Gult kort: Kristian Gjøra

Ridabu (4-5-1): 12. Edvard Erken – 19. Audun Wennersgaard, 3. Fredrik Fyksen, 23. Vegard Lunde, 22. David Arnesen – 20. Ole Kristian Brodal Sveen, 10. Magnus Kalland, 7. Espen Arnesen (c), 14. Kristian Gjøra, 17. Ole Johnny Sundt – 8. Stefan Rønning.

Kim Klungland, Henrik Harvey og Audun Angell Ørsleie spilte også.

Ridabu er klare for KM-finale kommende helg etter å ha slått Hof i semifinalen på Black River Park søndag formiddag. Grunnet elgjakt valgte Østre Trysil å trekke seg fra puljespillet sent søndag kveld, og kampen ble derfor spilt som en ordinær semifinale.

Ridabu har foran KM-sluttspillet slitt med mange skader, og har ikke fått noen ideel oppkjøring til helgens semifinale. Seieren ble derfor en voldsom opptur. Spesielt hyggelig var det at de blå fra Ridabu hadde god kontroll nesten hele kampen igjennom mot et annet nyopprykket lag, til tross for flere frafall på viktige spillere. Dette viser igjen den utrolige gode lagmoralen som finnes i laget, der det alltid er noen som står frem i fraværet til andre.

Ridabu har hatt suksess med 4-5-1 formasjon i kamper mot bedre motstand. Denne ble igjen foretrukket mot Hof, og ga som vanlig Ridabu en ekstra edge defensivt, men som igjen gjør laget litt mindre slagkraftig offensivt.
De første 25 var preget av nettopp dette, der Ridabu gang på gang tvingte Hof til å slå langt, noe som den bakre firer løste på en mesterlig måte, med spillende trener Vegard Lunde og Fredrik Fyksen som frontfigurer i midtforsvaret. Ridabu var nesten igjennom et par ganger på overganger, men ble litt for upresise til at det ble noe ut av angrepsforsøkene.

Magnus Kalland har hatt en fantastisk sesong i Ridabu-drakt, mye på grunn av den defensive jobben han legger ned sentralt på Ridabu sin midtbane. I fraværet til Simen Halseth, fikk Kalland denne formiddagen mer offensivt ansvar, og svarte med å tre Stefan Rønning nydelig igjennom etter halvtimen spilt. Rønning gjorde ingen feil alene med keeper og satte ballen sikkert mellom beina til Hof sin solide veterankeeper. Effektivt og tatt rett ut av læreboka.

Mye av tanken med 4-5-1 er at backene skal kunne komme rundt og doble på kant. Fem minutter før pause, startet David Arnesen som hadde en kjempekamp på backen et tungt løp, og ble slått nydelig igjennom av Fredrik Fyksen. Arnesen utfordret back, og fikk slått ballen inn i feltet. Ballen ble klarert ut til Kristian Gjøra som fikk kjempetreff fra 18-meter, og dunket ballen ned til høyre for keeper. 2-0 til Ridabu, og et halvt bein i finalen.

Etter pause hadde Ridabu god kontroll på Hof innledningsvis, men midtveis i omgangen mistet de blå litt av momentumet, og Hof kom til flere nesten muligheter. Ridabu var i denne fasen både gode og litt heldige som fikk averget situasjonene før keeper Erken ble satt på de store utfordringene. Hof skulle likevel fikk likevel en invitasjon til å komme tilbake igjen i kampen, da de fikk tildelt straffe 20 minutter før full tid. Straffen ble satt kontrollert i mål, og det var som det heter på engelsk “GAME ON”.

Etter reduseringen klarte heldigvis ikke Hof å gripe ytterligere tak i kampen, og ti minutter før full tid var det duket for dagens prestasjon på Black River, da Magnus Kalland driblet seg innover i banen, og dunket ballen i mål fra rundt 20 meter med venstre slegga si. Et bein de fleste trodde var rimelig dødt, men Kalland slutter aldri å overraske. Klassescoring av en klassespiller, som var blant banenes desidert beste aktører denne formiddagen.

Med 3-1 og kun ti minutter igjen, var kampen i utgangspunktet punktert, og Ridabu cruiset inn til klubbens første KM-finale på 25 år. Den gangen gikk Ridabu seirende ut, og kunne krone seg som kretsmester.

Finalen spilles neste helg, og vi kommer tilbake med både motstander og tidspunkt når dette er klart i løpet av kvelden.

En verdig avslutning på en kanonsesong, som kan krones med KM-tittelen.

Men dagens prestasjon kan beskrives med slagordet som er klubbens grunnpilar – “Hele laget gjør deg god!”


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park