Abonner via RSS

Klart for årets vanskeligste bortekamp

06 sep 2012

written by Black River Park

Trener Vegard Lunde er ikke i tvil foran fredagens bortekamp mot Brøttum på Tømmermyra: “Dette er årets vanskeligste bortekamp!”

Selv om det skiller 17 poeng mellom lagene og Ridabu slo Brøttum komfortabelt 8-1 på Black River Park i vårens oppgjør, er BRP.no langt på vei enig i Lundes kommentar. Alle som følger med i fotballen i distriktet vet at Tømmermyra er et underlag som kun Brøttum behersker, og selv om de etter alle solemerker må ta turen ned i 5. divisjon neste sesong, er et lag som kjemper til det siste og har skapt trøbbel for større og bedre klubber enn Ridabu.

Lunde garanterer at Ridabu kjenner styrkene til Brøttum, og at de har forberedt seg godt på hva som møter dem fredag:
“Vi vet at dette blir noe helt annet enn å møte opp for å hæppe oss rundt det som poengmessig er kretsens svakeste 4. divisjonslag. For det første er de langt bedre enn hva både poengfangst og tabellposisjon viser. De har vært direkte uheldig i flere av kampene sine, og har hatt omtrent alt av marginer i mot seg i år. Hadde fotball vært rettferdig ville de ihvertfall hatt 10-12 poeng mer, og vært med i kampen om å overleve for fullt. For det andre har de styrket laget i høst. De har fått tilbake Berris (Bjørn Håkon Andersen, red adm.) som er en av de beste angriperne i kretsen på dette nivået. I tillegg har den tidligere juniorlandslagsspilleren John Aavik knyttet på seg støvlene igjen. Så dette blir en jevn batalje, hvor vi må være forberedt på å gå i krigen, og der alle må spille opp mot sitt beste for at vi skal få med oss noe fra dette oppgjøret”.

En annen ting som taler imot suksess fredag er Ridabu sin svake statistikk på bortebane, der laget fra Black River kun har tatt et poeng. Poenget kom til gjengjeld mot Lom, som også er kjent for å være et av de beste hjemmelagene i avdelingen.

Som nevnt vant Ridabu hele 8-1 i vårens oppgjør. Lunde kommer ikke unna at det den kvelden var stor forskjell på lagene, men at inngangen til kampen og ikke minst hendelser i løpet av kampen satte sitt preg på oppgjøret:
“Vi hadde tapt fem strake kamper foran dette oppgjøret, men hadde hele tiden hatt klar fremgang. I kampen før mot Redalen hadde vi fortjent poeng, men marginene var heller ikke den gangen med oss. Det skilte kun tre poeng mellom oss og Brøttum, der bortelaget kanskje trodde vi var svakere enn vi var. Samtidig var dette første hjemmekamp hvor vi fikk brukt alle våres offensive brikker samtidig, og dermed sjokkerte Brøttum fra start med ekstrem hurtig angrepsfotball. De fikk også en spiller utvist tidlig i kampen, noe som også satte sitt preg på oppgjøret. Kampen var faktisk forholdsvis jevnspilt til vi scoret 5-1 målet. Derfra og ut kunne det blitt mer enn åtte, men det er samtidig forståelig at Brøttum ga opp etterhvert. Med en mann mindre og ligger under med fire mål i et oppgjør de skulle vinne. Jeg er ikke sikker på om vi hadde stått opp selv heller”.

Foran kampen mot Brøttum fredag har Ridabu hatt to gode treninger på gress, der det for tiden er stor kamp om plassene. Lunde holder som vanlig kortene tett til brystet, men avslører at det kan bli enkelte endringer i lagoppstillingen i forhold til kampen mot Redalen.
“Det er naturlig i en stall på 25-mann at det skjer endringer på laget fra kamp til kamp når vi spiller i 4. divisjon. Det er ingen klar første 11’er, noe som er sunt for konkurransen i gruppa. Samtidig velger jeg typer etter hva slags kampbilde jeg forventer meg. Jeg har også en del spillere som kan spille i forskjellig posisjoner, så jeg er priviligert sånn sett”, avsluttet Lunde før han forsvant ut på treningsfeltet onsdag kveld.

Avspark på Tømmermyra fredag er 18.00. Referat for de som ikke tar turen kan leses her på BRP.no etter kampen.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park