Abonner via RSS

Knuser Ridabu nok en opprykksdrøm fredag?

30 aug 2012

written by Black River Park

Fredag kveld tar Ridabu imot Redalen på Black River Park, i det som er det siste møtet med opprykksjagende lag denne sesongen. Redalen avslutter et knallhardt kampprogram i august som har inneholdt Follebu, Faaberg, Otta og Storhamar. I løpet har august har Ridabu med andre ord spilt mot lagene fra første til femteplass på tabellen, fire av dem med opprykksambisjoner. Ridabu ruinerte langt på vei Faabergs opprykksdrøm. Kan de stikke kjepper i hjulene for Redalens opprykk også?

Ridabu er på ingen måte presset til å vinne, men gjør det langt lettere for seg selv med seier fredag. Sammen med Lom, Vågå, Ringebu/Fåvang og Biri kjemper Ridabu for tilværelsen, der trolig det dårligste laget av disse ved sesongslutt må ta den tunge veien ned i 5. divisjon. Brøttum er for langt bak, og har i praksis rykket ned. 10 plassen i avdelingen vil etter all sannsynlighet beholde plassen, men dette er avhengig av hva som skjer i tredje divisjon, så det tryggeste er å få tre lag bak seg ved sesongslutt.

Ettersom Biri og Ringebu/Fåvang som befinner seg på plassene bak Ridabu allerede har spilt denne runden, har Ridabu alt i egne hender uavhengig av resultat mot Redalen. Ridabu sin største fordel inn i de fem siste kampene, er at de er ferdig med de fem beste lagene i avdelingen. Sportssjef Ole Johnny Sundt er klar på at de er akkurat i den posisjonen de hadde drømt om etter august måned:
“Vi har en fair sjanse mot Redalen i morgen, men selv med tap har vi nå gjort unna de fem verste lagene i løpet av en måned og befinner oss fortsatt over streken. Vi har alt i egne hender, og er ikke avhengig av andre. Det er en herlig situasjon å være i, og skulle vi nå rykke ned, da kan vi kun skylde oss på oss selv, og da regner jeg med at samtlige er med på å rykke opp igjen i 2013”.
Samtidig er ikke Sundt spesielt redd for at plassen skal ryke på slutten av sesongen:
“Vi har vært i god form i august selv om det ikke har blitt mer enn fire poeng. Vi har stort sett en skadefri tropp, og gleder oss til avslutningen. Med to poeng opp til sjuende plassen, er det naturlig for oss å sikte på den, nå som sesongen går mot sine siste omganger”.

Foran fredagens kamp har trener Vegard Lunde 18 friske menn å velge mellom, og skal vi tro trener Lunde, er det hard kamp om plassene på laget.
“Vi har hatt flere gode treninger den siste tiden, og flere har meldt seg på i kampen om en plass på laget. I morgen har vi 18 mann som alle burde spilt fra start, og med andre ord har vi massevis av alternativer utover i kampen. Det gir oss en god fleksibilitet, noe som er viktig når vi møter et lag av Redalens kaliber”.

Med et poeng bak Follebu må Redalen fortsette å vinne, mens de må håpe på at gausdølene går på et poengtap. Det er ingen grunn til å tro annet enn at Ridabu møter et fulltallig og heltent bortelag fredag kveld.

Kampstart er 19.30. Møt opp for å støtte Ridabu i jakten på nye viktige poeng i bunnstriden.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park