Abonner via RSS

Magisk aften på BRP – Ridabu slo Fart 8-2!

18 jun 2016

written by Black River Park

9. serierunde 4. divisjon avd. 1 – Black River Park

Ridabu IL – FL Fart 8-2 (2-1)

1-0 Christoffer Pettersbakken (’12)

1-1 (’24)

2-1 Fredrik Ottestad (’32)

3-1 Marius Byenstuen (’51)

3-2 (’52)

4-2 Fredrik Ottestad (’63)

5-2 Christoffer Pettersbakken (’68)

6-2 Fredrik Ottestad (’74)

7-2 Håvard Lundby (’88)

8-2 Christian Jacobsen (’90)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – David Arnesen, Jon Rømmen, Magnus Kalland, Christopher Dagslott Nalum –  Simen Arnesen (c), Mikkel Brandsnes – Marius Ottestad, David Stoltenborg, Christoffer Pettersbakken – Fredrik Ottestad.

Marius Byenstuen, Olav Kristiansen, Christian Jacobsen, Håvard Lundby, Peder Pandum og Espen Arnesen spilte også.

Det ble en aften for historiebøkene da Ridabu møtte Fart til dyst på Black River Park fredag kveld. I klubbenes første møte i seriespill siden 1989 kunne flere av datidens helter (lagbilde fra 1989 i toppen) fra tribuneplass, sammen med godt over hundre andre, se at selv om det har gått noen år har hansken blitt plukket opp, og at nye helter er i ferd med å få et slags fotfeste som et ok breddefotballag.

1989-laget var fantastisk bra sett med Ridabu-øyne. Med blant annet Nils Kristian Holte, Jørn Petter Gjermundsen, Tom Zachariassen, kaptein Frode Ophus, Roar Myhre, Rune Strand, Ståle Bjørneby, Morten Brohjem og Eskild Wettre gjorde Ridabu seg bemerket og kjempet lenge om opprykk til 4. divisjon (tilsvarende dagens 3. divisjon). I siste seriekamp den sesongen møtte de Fart, i det som fram til fredag var siste oppgjør i seriespill mellom lagene. Ridabu vant 4-0 etter to mål av nevnte Holte og Bjørneby. Fra 1990 begynte nedturen for Ridabu, mens Fart på sin side etablerte seg som et godt lag i distriktet.

I 2010 var Ridabu tilbake med lag på seniornivå etter flere år uten. Ridabu tok en fin 3. plass i 5. divisjon. 19 poeng foran Ridabu endte Rena, som rykket opp. Nummer 2 og 16 poeng foran de blå – Farts rekruttlag… I en av de siste seriekampene det året gjestet Fart-rekruttene Black River Park, men tross en meget god kamp var de nest beste fra Fart bedre enn de beste fra Ridabu. 3-2 til Fart 2, til stor fortvilelse for Ridabus nummer sju og kaptein Espen Arnesen. Han har vokst opp på Ridabu. Nå bor han på Hjellum. Som gutt var kampene mot Fart de med størst prestisje. Spille mot kompisene fra Øvre Vang som man gikk med på skole på Ener. To lag tilhørende gamle Vang kommune. Fortvilelsen over at de har to seniorlag i Øvre Vang som er bedre enn våres er bunnløs. Men noe er i ferd med skje.

I 2011 rykker Ridabu opp til 4. divisjon. Påfølgende sesong plasseres Ridabu og Fart i hver sin 4. divisjonsavdeling. Ridabu er et bunnlag, men overlever i siste serierunde. Fart gjør jobben borte mot Løten i sin avdeling og rykker opp. Avstanden føles massiv. I 2013 rykker Fart ned igjen fra 3. divisjon, mens Ridabu blir nummer seks i 4. divisjon. I 2014 og 2015 plasseres lagene igjen i to forskjellige avdelinger. Lokalderbyet lar vente på seg. I 2016 mener IØFK at det ligger til rette for at Ridabu og Fart skal få møtes igjen. Datoen for første oppgjør settes til 17. juni. En stor rød ring markeres rundt datoen i kalenderen. Begge lag starter sesongen godt, og bordet er dekket for en fantastisk kveld når speaker Roar Jødahl kan ønske velkommen til toppoppgjør i 4. divisjon mellom Ridabu (nummer 2) mot Fart (nummer 4) i klubbenes første møte på 27 år.

Han har løpt mange kilometer og dekket mye rom. Marius Byenstuen. Scora har han også. Men nå skal han byttes av. På sidelinjen står han der. Nummer 7. Espen Arnesen. Kapteinen skal føre skuta si i havn. Skuta har gått bra i dag. 7-2 står det. Nå skal han inn og styre inn til det han har drømt om i seks år. Få møte Fart. Få slå Fart. Ikke Fart 2. men Fart. A-laget. I det han kommer inn på banen til applaus fra publikum møtes han av minstebror Simen som gir storebror kapteinsbindet. Det er ingen tvil om hvem som er sjefen. På banen ser han Peder Pandum, Magnus Kalland og bror nummer to David. De har vært der sammen siden oppstarten. Nå skal de nyte de siste minuttene sammen. Olav Kristiansen, juniorkaptein, over 60 A-kamper tar med seg ballen frem i banen, slår et perfekt innlegg til Christian Jacobsen som header ballen i perfekt bue over keeper. 8-2 til Ridabu. Det blir faktisk ikke mye bedre enn dette!

Det sitter en litt nervøs gjeng i Ridabugarderoben. Av 18 utvalgte er 11 ekte Ridabugutter. Brødrene Ottestad og nevnte Byenstuen har vokst opp andre sida av svartelva, men har vært en del av samarbeidslagene til Ridabu/Ottestad på 2000-tallet. “Outsiderne” – vestlendingen Rømmen, larvikgutten Nalum, dansken Stoltenborg og keeperen fra Odnes Wattum har vært i Ridabu en årrekke og vet alt om hva denne kampen handler om. De har fått det banket inn i hodet. Denne kampen skal vinnes. Ridabu-gjengen føler de er godt forberedt. Det som kan ødelegge dette er at Fart spiller den fotballen de er kjent for. For det er ikke så mange lag vi skal møte som er bedre enn Fart. Respekten for motstanderen er stor. Svein Jota er en luring. Han har sett oss flere kamper i vår. De har Kula. De har Lie. De har Hoel. De har Lindbergsengen, Det kommer til å bli en pine. Alle er skjønt enig om en ting. Vi skal kjempe for hverandre i hver eneste duell og når dommeren blåser av kampen skal vi vite at vi ga alt. Om det ikke holder så all ære til Fart.

“Hvordan skal vi stille opp da?” Trenerduoen Sundt og Grandum har diskutert kampen ei uke nå, og er enda ikke i mål. Gutta har fått beskjed om at laget og troppen skal komme før midnatt. 20 mann på siste trening, mange har sittet igjen for å se EM-kamp på “Brakka”. Stemningen er god, men man merker at det er noe mer enn en vanlig seriekamp som står på trappene. Grandum sin finsikting av Fart i kampen deres mot Storhamar gjorde han enda mer i tvil. “De er jævlig gode Sundt. At de ikke slo Storhamar er et under. Dette blir vår vanskeligste kamp så langt i år.”  Duoen blir enig om å drøye så lenge som mulig. Fredrik Ottestad og Sundt har en prat før Sundt reiser hjem. Sundt forklarer at toppscorer Fredrik muligens må sitte på benken, for å gjøre plass til Marius Byenstuen da han er annen spillertype med andre kvaliteter enn det Fredrik innehar. Det føles som en 50-50 call forklarer Sundt. “Never change a winning team”, smiler Ottestad. 51-49 i favør Ottestad nå.

Kampen er ikke mer enn 12 minutter gammel da Fredrik får hodet på et presist oppspill fra høyre. Pettersbakken starter perfekt og dundrer ballen i mål. Ridabu med en drømmestart på Black River. Ridabu har åpnet best og er ganske gode, men Fart er farlige hver gang de kommer inn på Ridabus halvdel. Masse bevegelse i fire kvikke offensive spillere. Etter halvspilt omgang sitter utligningen. Føles litt kjipt utfra spill og sjanser, men det er gode prestasjoner som fører til scoringen. Lindbergsengen kan du ikke la stå i fred i 20-meters avstand fra mål. Da blir du straffa.

Etter en halvtime er rollene bytta om. Pettersbakken stikker nydelig igjennom til Fredrik som dunker ballen i lengste hjørnet. Ridabu er tilbake i føring. Lillebror Ottestad jubler mot fansen. Never change a winning team. Rett før pause kan Fart utligne på ny, men i sin kamp nummer 100 for Ridabu kaster David Arnesen seg inn foran ballen og blokkerer i siste sekund. Fantastisk oppofrende spill. Lagene tar pause på 2-1 til Ridabu. Fortjent ledelse, men denne kampen kan ende hvor som helst.

Alle vet at Fart kan bedre enn dette. De har variert prestasjonsmessig i flere av kampene sine. Det handler om fokus og konsentrasjon. Selv om gutta føler de har dominert denne omgangen, kan dette ende med “tårer” om man ikke opprettholder samme nivå i andre omgang.

Seks minutter etter pause lurer Marius Byenstuen ballen i mål etter klabb og babb foran keeper. Det ser ut som en offside, men ballen kom etter sigende fra en Fart-spiller. Men gleden blir kortvarig. Ridabu mister fokus, og minuttet senere har Lindbergsengen gjort det igjen. 3-2. Kampen lever.

“Jeg er frastjålet fotballbaggen min”. Simen Arnesen har ikke sett bryet med å ta med seg baggen inn i huset, og nå er det tjuvpakk på Ottestad som har stjålet baggen til den hjemvendte sønnen, som sammen med Marius Ottestad har gitt Ridabu litt kjærkommen rutine. Det er kun timer til kampstart. Mor Åse Arnesen stiller opp som barnevakt. Nytt utstyr er på plass til kampstart, men helt nye fotballsko er jo ikke helt ideelt. Men de er fine da. Sølvgrå. Akkurat som dem i EM. Når han får spilt inn de skoa, da blir det mange gode pasninger. Synd de ikke var på under gårsdagens trening.

Over timen er spilt. 3-2 til Ridabu føles faktisk litt ufortjent. Spilt meget godt, og kampen lever fullstendig. Dette kan ende med katastrofe. Ridabu får tildelt hjørnespark. Simen Arnesen skrur et perfekt overlegg til Fredrik som setter hodet til på bakre stolpe. Der satt den! 4-2. Nå skal det holde helt inn roper keeper Wattum. Full fokus.

Fem minutter senere er Fart på vei frem i banen, men en strålende Magnus Kalland bryter ballbanen. Fart er i ubalanse, det passer en kvikk spiller som Pettersbakken perfekt. Kallands pasning er perfekt. Pettersbakken sitt mottak like så, og alene med keeper er Pettersbakken iskald. 5-2. Spikeren i kista!

Nye fem minutter går, Fart er fullstendig i ubalanse. Pettersbakken vinner ballen på midten og finner Fredrik med en flott stikker. Lillebror Ottestad, som nesten måtte starte på benken, har vært en gigant. En flott kroppsfinte, keeper til høyre, ballen til venstre. Hat-trick!!

“Det går ille med alle som drar til Rhodos”. Ole Johnny Sundt er klokkeklar i sin melding til Håvard Lundby på klubbhuset et par timer før kampstart. Lundby studerer lagoppstillingen på nytt og finner ikke navnet sitt denne gangen heller. Litt uvanlig for Lundby som har spilt fast så langt i sesongen, men som mistet kampen mot Dombås pga tur med dama til Rhodos. “Jeg måtte gi meg det året jeg var på Rhodos. Synes jeg var tidvis god på våren, men høsten ble et mareritt”, forklarer Sundt med et smil. Lundby flirer. Lundby har vært god så langt i år, men når Mikkel Brandsnes er tilbake er det litt trangere på midten. Når Mikkel var så god som han var mot Dombås kan man ikke sette av han. Håvard forstår dette. “Jeg er klar til å bidra når dekk ønsker det”.

David Arnesen slår nesten igjennom Christian Jacobsen, men Farts keeper er nydelig ute utenfor 16-meteren og header ballen unna. Ballen havner hos Håvard Lundby, som fra ca 40 meter vet at keeper er ute av målet. Foten-Lundby sender en presis ball opp i lufta, som daler, og daler, og daler, og daler i en perfekt bue og inn i mål. Ridabus nummer 4 løper mot fansen. Det er faktisk mange som har tatt turen til Black River Park denne kvelden. Godt over 100 stk. Det er et flott øyeblikk. For en mann. For en scoring.

Fire minutter på overtid blåser dommer Berntsen av kampen. 8-2 står det. Sånne kvelder får man ikke for mange av. Det er lov å ta litt av og bli litt ekstra gladere enn vanlig. For det er ingen tvil om at dette var en aldri så liten drøm som gikk i oppfyllelse for mange i blått. Både på banen, på benken og tribunen.

Vi ønsker Svein Jota og hans Fart-gutter lykke til videre i sesongen. Dette laget kommer til å plukke masse poeng, og det blir garantert en spennende returkamp i høst på Fartbana.

Ridabu har to kamper igjen av vårsesongen, men har heldigvis en uke spillefri nå. Det er passe tid til å komme ned på jorda igjen, men denne helga er det lov å “sveve” litt!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park