Abonner via RSS

Marerittstart for Ridabu

23 apr 2014

written by Black River Park

1.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Sundbana

Nybergsund 2 – Ridabu 7-1 (3-0)

5-1 Christoffer Pettersbakken

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – David Stoltenborg, Olav Kristiansen, Simen Myren, Peder Pandum – Magnus Kalland, Håvard Lundby – Mikkel Brandsnes, David Arnesen, Henrik Abell Larsen – Christoffer Pettersbakken.
Jacob Spencer Gunasekara, Jørgen Gaalaas Pettersen og Ole Kristian Brodal Sveen spilte også.

Det ble en forferdelig start på sesongen for Ridabu. Det aller meste som kunne gå feil gikk feil, og det største plusset med hele seansen var at det heldigvis er 21 kamper igjen av sesongen.

Trener Lunde Grandum sto igjen som et svært spørsmålstegn på Sundbana etter at dommer Fremstad hadde blåst av for full tid tirsdag kveld:
“Når man reiser til en serieåpning selvsikker på at man har forberedt seg godt gjennom vinteren, med et klart mål om å reise hjem med tre poeng, og ender opp med sju i sekken er det ikke så enkelt å si så mye”, sa en slagen hovedtrener, som måtte stå maktesløs på sidelinjen å se sine disipler levere en forestilling uverdig den flotte blå drakta.

Sportslig leder Ole Johnny Sundt var langt mer snakkesalig etter kampen, der han var tydelig på at turen på ingen måte var bortkasta:
“Etter at vi besøkte Sundbana i fjor ble jeg svært imponert over nivået til de unge Sundet-gutta. De har blitt et år eldre, blitt kjent med nivået, lagt på seg noen kilo med muskler og trener nesten daglig i en svært god treningsgruppe. De kommer neppe til å være like overlegne resultatmessig, men kommer til å skape store problemer for veldig mange lag i avdelingen. Jeg er usikker på om det unge materiellet vårt nødvendigvis er spesielt mye dårligere, og da fikk de se i dag hva som er mulig å få til. Spør du Sundet-gutta hva de har gjort i påsken, får du nok et annet svar enn i Ridabu-leieren, ihvertfall når det kommer til treningsmengder”, smilte Sundt, som i likhet med trener Lunde Grandum mente det hele var pinlig.

Historien om hvorfor det gikk som gikk, kan sammenfattes omtrent som noe slikt. Ridabu ga Sundet lillefingeren – Sundet tok hele hånda. Og litt til.

For denne kvelden glemte faktisk Ridabu det aller meste de kunne. Kanskje var det inngangen til kampen, der man antok at banespillet skulle bli relativt jevnfordelt, som skapte de største problemene innledningsvis. Sundet startet klart best, og Ridabu måtte jobbe knallhardt for å demme opp for bevegelige Sundetgutter, og ble etterhvert spilt veldig lave. Sundet kom til et par muligheter, uten at det var spesielt skummelt. Likevel skulle Sundet få uttelling etter 20 minutter da Ridabu misset i markeringen, og Sundet kunne tappe inn en ball etter en corner.

Etter målet kom Ridabu bedre inn i kampen igjen, men svake avleveringer og dårlige touch gjorde det vanskelig å komme til gode målsjanser. Pettersbakken var svært nære å komme igjennom ved et par anledninger, men et våkent og påskrudd Sundet-forsvar fikk avverget det hele.

Med rundt ti minutter igjen av omgangen går kaptein Kalland i bakken etter en duell, og må av banen. De siste ti minuttene av omgangen uten Kalland på banen, er Ridabu faktisk best, men Sundet scorer utrolig nok to mål på sine to visitter innenfor 16-meteren. Begge målene kommer på samme måte som det første, og for det som kunne vært 1-0, trua og muligheten til å heve det hele i andre omgang, ble til 3-0, spikeren halvveis i kista og irritasjon over å ha gitt bort tre enkle mål.

I et forsøk på å snu det, ble det gjort taktiske endringer både i forhold til spillestil, system og hvem som var på banen. Det var stor enighet om at man skulle inn å prøve å få en tidlig redusering.

I stedet ble det to raske Sundet-scoringer, og den lille lufta som var igjen i Ridabu-ballongen forsvant fullstendig, og Sundet sine gode ballspillere kunne kose seg kampen ut, noe som ga ytterligere to Sundet-scoringer, mye på grunn av at fotball ble kjempemorsomt og enkelt for dem, og kjedelig og fantastisk vanskelig for dem i blå drakt.

Christoffer Pettersbakken scoret Ridabus mål, og åpnet med det sin private og lagets positive konto denne sesongen. Pettersbakken jobbet utrettelig på topp gjennom hele kampen, og var blant de som kan være brukbart fornøyd med egen prestasjon. Peder Pandum er Ridabus beste spiller i førsteomgang.

De to 15-åringene Jacob Spencer Gunasekara og Jørgen Gaalaas Pettersen fikk begge sin debut i 4. divisjon. Selv om det ble en kjedelig debut for gutta resultatmessig, viste begge at de har noe å fare med på dette nivået.

Med 21 seriekamper igjen, får vi tro at man startet med nedturen. Neste kamp er lokalderby mot Løtens stjernegalleri på Løten kunstgress mandag førstkommende.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park