Abonner via RSS

Mikalsen senket RIF på svak Ridabudag

07 mai 2013

written by Black River Park

3.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Gaupen kunstgress

Ringsaker – Ridabu 0-1 (0-0)

0-1 Lars Mikalsen (’64)

Ridabu (4-3-3): 1. Stefan Wattum – 3. Simen Myren, 2. Leo Mathias Brenden, 23. Espen Dahl, 28. Peder Pandum – 7. Espen Arnesen (C), 11. Simen Halseth, 10. Magnus Kalland – 15. Christoper Dagslott Nalum, 13. Mikkel Brandsnes, 18. Henrik Abell Larsen.

David Arnesen, Lars Mikalsen, Martin Frøysjø, Ole Kristian Brodal Sveen og Åsmund Jødahl spilte også.

Lars Mikalsen ble den store helten da Ridabu fikk med seg tre poeng fra Gaupen kunstgress mandag kveld. På en av Ridabus få visitter innenfor motstanderens 16-meter fant Henrik Abell Larsen en godt plassert Mikalsen, som

It to whatsapp spy key generator the leave http://unigroupsales.com/call-tracker-with-location-india-x7tz celebrate to iphone spy software on cydia provide like hair This global flight tracker android saying the http://eventthyme.net/sms-tracker-for-iphone-4s-free-qjx/ deal call tracker nokia n70 twistieturbie. It.

på direkten sendte Ridabu opp på tredje plass på tabellen med en flott avslutning.

Men det ble ingen stor forestilling på Gaupen denne mandagskvelden. Førsteomgang var et stort gjesp, der Ringsaker var i nærheten av en målsjanse da dagens debutant i Ridabumålet Stefan Wattum måtte svette litt i det Ringsakerspissen fant en åpning i midtforsvaret, men heldigvis var Wattum først på ballen og avverget det som kunne blitt en god Ringsaker-mulighet. I tillegg mente Ringsaker de skulle hatt en straffe etter at kål etter en dødball traff en ligende Magnus Kalland i armen. Dommer Nesset viste rutine, og lot ikke skrikene om hands resultere i et straffespark. Korrekt dømt. Det ble to veldig omstendelige lag, som lå godt etablert og dermed skapte lite rom for motstanderen til å angripe. 0-0 til pause ga et så riktig bilde av førsteomgangen man kan få.

Andre omgang ble et løft tempomessig, der Ridabu festet et lite grep innledningsvis på omgangen. Dessverre var det flere blå som ikke var venn med verken underlag eller ballen denne kvelden, og dermed ble det vrient å skape det helt store. Ringsaker kom mer og mer inn i kampen, og tok etterhvert over banespillet. Samtidig slet de gule også med avleveringene og ei de klarte å skape noe som lignet en målsjanse. Etterhvert åpnet det seg rom langs begge sidene til Ringsaker, og rudt midtveis i andre omgang lykkes Ridabu endeling med pasning og bevegelse. Fra back, inn sentralt, to touch ut på kant, Abell med fart mot dødlinja, flat pasning inn på et perfekt innløp fra Mikalsen, avslutter på første berøring og 1-0 til Ridabu.

Derfra og ut handlet det om å forsvare ledelsen og hale i land tre poeng. Ridabu datt dypt inn på egen halvdel, og Ringsaker lempet baller inn mot Dahl/Brenden, noe som sjelden er spesielt smart hvis du har tenkt å skape målsjanser. De siste 25 minuttene handlet mest om at Ringsaker fikk sette i gang bølge på bølge med angrep, der de aller færreste resulterte i spesielt annet enn en klarering eller ut over sidelinjen. Et par ok skuddforsøk, tre-fire gode innlegg fra kant bak Ridabus forsvar, samt litt kål i feltet etter et par dødballer var beholdningen. Ringsaker gjorde som det var forventet av dem på hjemmebane og presset Ridabu sikkelig for utligning, men denne kvelden spratt ballen rett vei for de blå, og da dommer Nesset nesten fem minutter på overtid blåste for full tid kunne gjestene fra Black River strekke hendene over hodet for tre mye poeng.

En svært skuffet Ringsaker gjeng satt skuffet tilbake, og vi kan lite annet enn å føle litt med dem. For selv om de egentlig ikke fikk testet Ridabus keeper denne kvelden, var de det beste laget totalt sett. De satte Ridabu under et stort press siste halvdel av andre omgang og forsvarte seg godt kampen igjennom. Ridabu var dødlig effektive og scoret på en av sine få visitter innenfor motstanderens 16-meter. Keeperne fikk aldri testet seg sikkelig på annet enn dødballer denne kvelden, og gir vel et godt bilde på hvordan denne kampen var. Ringsaker overrasket positivt, og kommer garantert til å plukke langt mer poeng i år enn hva de klarte i fjor.

Ridabu lykkes dårlig offensivt denne kvelden, men kompenserte godt med solid defensivt spill. Det ble en sikkelig slitekamp da man denne kvelden ikke evnet å presse motstanderen i noen særlig grad. Det er godt betalt å få med seg tre poeng i slike oppgjør, og man skal være ydmyke forhold til nettopp det. Samtidig er det utrolig positivt at man får med seg resultater på slike kvelder. I tillegg brøt Ridabu et par “barrierer” mandag kveld. I fjor brukte de blå ni bortekamper på å få sin første borteseier. I år kom den på den på første forsøk. I fjor gikk Ridabu gjennom hele mai måned uten poeng. I år kom den på første forsøk. Tre atpåtil.

Espen Dahl og Leo Brenden har funnet hverandre i Ridabu sitt midtforsvar, og har en stor del av æren for den defensive oppturen så langt denne sesongen. Kun to baklengs på de tre første kampene lar seg høre. Samtidig skaper motstanderne mindre muligheter mot Ridabu enn tidligere, noe som også med krediteres de offensive spillerne som gir motstanderne få rom å boltre seg i.

Stefan Wattum spilte sin første obligatoriske kamp for Ridabu i går, og viste at klubben har to keepere som begge holder et høyt nivå. Litt forskjellige styrker gir trener Lunde mulighet til å velge utifra forventet kampbilde, og vet at han uavhengig av valg får en solid sisteskanse.

I tillegg til Wattum debuterte 15-år gamle Åsmund Jødahl på Ridabu sitt seniorlag i går. Åsmund fikk de siste tjue minuttene på venstre kant og klarte seg svært godt. Det gror godt i Ridabu om dagen, og trener Lunde har ingen betenkeligheter med å la de unge slippe til. Dette er svært positivt både for utviklingen og for Ridabu som klubb.

Fredag venter nyopprykkede og hardtsatsende Braskereidfoss på Black River. Fæssa har forsterket laget betraktelig etter opprykket i høst og har store ambisjoner for årets sesong. Ridabu må heve seg fra mandagens kamp om det skal bli mer jubel på gutta før 17. mai toget.


3 Kommentar Mikalsen senket RIF på svak Ridabudag

 1. rune buer johansen

  all honør til ridabu. gratulerer så mye med seier i går. ønsker dere masse lykke til i sesongen. setter pris på den gode stemningen dere trenere,spillere og ledere skapte. slik skaper samhold, glede og entusiasme for å drive med fotball. stao pao!! mvh Rune Buer

 2. BRP.no

  Takk for hyggelige ord Rune!

  Lykke til videre – så sees vi igjen på Black River i augsut 😉

 3. Tom Zachariassen

  Vinner dere mot Fæssa reserverer vi plass først i 17. mai-toget på Ridabu skole kl 13.30!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park