Abonner via RSS

Nalum-dobbel senket Løten

28 sep 2013

written by Black River Park

21.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Løten 2-1 (2-0)

1-0 Christopher Dagslott Nalum (‘5)

2-1 Christopher Dagslott Nalum (’33)

2-1 (’75)

Rødt kort: Espen Arnesen (’90)

Ridabu (4-2-3-1): 1. Stefan Wattum – 3. Simen Myren, 24. Håvard Lundby, 6. Geir Anders Erlandsen, 22. David Arnesen – 10. Magnus Kalland, 11. Simen Halseth – 13. Mikkel Brandsnes, 15. Christopher Dagslott Nalum, 18. Henrik Abell Larsen – 33. Åsmund Arnås Jødahl

Martin Frøysjø, Gustav Kollstrøm, Olav Kristiansen, Espen Arnesen og Lars Mikalsen spilte også.

Christopher Dagslott Nalum ble den store helten da Ridabu vant 2-1 mot Løten i fredagens lokal derby på Black River Park. Med to flotte scoringer og en heroisk innsats defensivt, var Nalum den store forskjellen på lagene. Nå krysser hele Ridabu fingrene for at Nalum, som i høst startet på politihøgskolen, får pliktåret sitt i Hamar-området.

“Christopher har vært en av våres beste spillere denne sesongen, og om han blir værende i Ridabu avhenger av hvor han får pliktåret sitt neste skoleår. Dersom han havner i Hamar-området kan han pendle i oppkjøringen og vårsesongen før han flytter tilbake hit i juni. Dermed vil vi kunne benytte Nalum i minst to sesonger til, noe som både på og utenfor banen hadde vært knall”, fortalte sportslig leder Ole Johnny Sundt etter kampen. “Chris er blitt Ridabugutt i løpet av året, og hans dedikasjon har vært enestående”.

Fredag var Nalum tilbake i praktslag, etter å ha mistet de to foregående kampene grunnet skole. Allerede etter fem minutter satte han sitt første for dagen, da han satte ballen sikkert i nettaket fra rundt ti meters hold etter godt forarbeid av Åsmund Jødahl. En halvtime senere var oppskriften den samme, og målet nesten identisk. Jødahl kom seg en nok en gang fri i feltet der han fant Nalum, som plasserte ballen på samme plass som sist, og dermed ledet Ridabu 2-0.

Ellers var det lite å rapportere hjem om i denne omgangen. Ridabu var det førende laget, men klarte aldri skape spesielt med sjanser. I tillegg til Nalum sine to mål var Åsmund Jødahl nære, da han utnyttet en feil i Løtens forsvar, men alene med keeper ble avslutningen litt for dårlig fra unggutten, som har vært innvolvert i samtlige seks Ridabu-scoringer denne uken. Løten skapte sin eneste store mulighet rett før pause, men da ballen skulle trilles i mål gikk et eller annet fryktelig galt for Løtens spiss, og heldigvis for Ridabu kunne de dermed ta med seg tomålsledelse i garderoben.

I en førsteomgang preget av særdeles dårlig pasningskvalitet og tidvis elendig tempo hos begge lag ble man enig i Ridabu-garderoben å skru opp noen hakk, være mer fokusert med ball i laget og generelt heve kvaliteten på det hele. Det var ingen grunn til å slippe Løten tilbake i kampen.

Andre omgang startet som ventet med et lite Løten-press. Defensivt var det bra hos Ridabu, og de fleste forsøk på å bryte igjennom ble greit stoppet av en bakre firer som var anført av en meget god Geir Anders Erlandsen. Offensivt var det Åsmund Jødahl som sto for det meste, men Ridabu klarte i grunn aldri å etablere noen gode angrep. Løten tok mer og mer grepet om kampen, og hadde ferdighetene hos gjestene denne kvelden vært bedre, kunne Ridabu fått ordentlig trøbbel. Ridabu var rett og slett svake i andre omgang, og kvarteret før slutt ble det plutselig spennende da Løten reduserte til 2-1 etter en glipp i forsvaret. Siste kvarteret falt Ridabu mer eller mindre inn i egen boks, og Løten kunne pumpe baller inn i feltet. En god Stefan Wattum og oppofrende forsvarsspill gjorde det likevel svært vanskelig for Løten å få til gode avslutninger.

Gjennom andre omgang ble etterhvert temperaturen på banen høyere og høyere, der det hele resulterte i to røde kort på overtid. Et til hvert lag. Lokalderby og breddefotball på sitt beste og verste.

Ridabu red tilslutt av “stormen” og kunne juble for tre poeng på en dag da lite stemte. Ridabu gikk med det opp på sjetteplass på tabellen.

Seier i lokalderby betyr alltid litt ekstra. Ridabu står med tre av tre mot sine naboer i år, og søndag 6. oktober er det duket for siste seriekamp og lokalderby for sesongen. Da reiser Ridabu til Stange for å møte Svein Jota sitt Stange. Fram til da skal Ridabu ha tre gode økter og øve litt med ball.

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park