Abonner via RSS

NC-exit ga seriesuksess

01 aug 2015

written by Black River Park

11. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Frøystad kunstgress

Lunner FK – Ridabu IL 1-3 (0-1)

0-1  Jonas Pandum Øverseth (’40)

0-2 Christoffer Pettersbakken (’50)

1-2 (’70)

1-3 Leo Mathias Brenden (’77)

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Olav Kristiansen, Leo Mathias Brenden, Andreas Busterud, David Arnesen – David Stoltenborg, Mikkel Brandsnes – Åsmund Jødahl, Gustav Kollstrøm, Jonas Pandum – Christoffer Pettersbakken.

Endre Palfi Barmoen, Audun Angell Ørsleie, Trym Guttormsen, Peder Pandum, Håkon Sørli og Herman Sørli spilte også.

Ordtaket “aldri så galt så det ikke er godt for noe” fikk virkelig mening for Ridabu i julis siste dager. Torsdag røk G19 litt forsmedelig ut av Norway Cup. Fredag kunne mange av de samme spillerne juble for tre poeng i høstens første seriekamp i 4 divisjon.

Tross gjentatte oppfordringer fra lagledelsen ble det vanskelig for mange av troppens spillere over junioralder å rydde kalenderen foran høstens tidlige seriestart i 4. divisjon. Etter en tøff turnering på Ekebergsletta og sen hjemreise torsdag, var det bare for den yngste halvdelen av Ridabus seniortropp å stille til kamp igjen fredag. Slitne bein, møkkete shortser og kanskje med et større ønske om å ligge på sofaen – var likevel det brennende engasjementet for å hjelpe laget til nye tre poeng større for Ridabus unge gutter.

Ridabu tok kommandoen fra start, og rullet opp angrep etter angrep, men måtte gang på gang se at den siste avgjørende pasningen ble litt for upresis. Til tross for et stort spillemessig overtak satte ikke Ridabu Lunners keeper spesielt på prøve. Faktisk var det hjemmelaget som kom til kampens første store sjanse da de spilte seg nydelig fri på en kontring, men Alexander Jensen, som sto sin kamp nummer 38 for sesongen ble stående og fintet Lunners spiss til å skyte rett på.

Anført av aviskjendis og toppscorer Åsmund Jødahl på høyre kant, vant de blå en rekke dødballer i god posisjon, men heller ikke disse ga uttelling. Etter en halvtime spilt kom Pettersbakken alene igjennom, men keeper reddet mesterlig. Returen klinket nevnte Jødahl i stolpen.

Ridabus overtak måtte tilslutt gi tellende resultat, og gleden var dermed stor da vikar Jonas Pandum sendte Ridabu i føringen på en corner. Dette var Jonas sin første scoring på A-nivå siden 11 august 2011 – da lysluggen scoret i toppkampen mot Romedal i 5. divisjon. Stillingen holdt seg til pause. En svært fortjent ledelse.

Andre omgang var ikke mer enn fem minutter gammel da Christoffer Pettersbakken snappet et svakt tilbakespill og fikk fri bane mot mål. Alene med keeper var Pettersbakken iskald og satte ballen enkelt til side for keeper. Pettersbakken sitt sjette mål for sesongen.

Utover i omgangen mistet Ridabu litt av det spillemessige overtaket, og det ble gjort en rekke bytter ettersom flere spillere begynte å merke kjøret etter ei uke på cup og andre med litt svakere treningsgrunnlag i sommer.

Da kampen virket kjørt fikk Lunner den vitamininnsprøytningen de trengte da de fikk godt treff fra rundt 20 meter og dermed fikk sin redusering. Etter scoringen var det likevel Ridabu som skapte mest, og da Leo Mathias Brenden kopierte Olav Kristiansen sin frispark oppskrift fra den TV-sendte kampen mot Fløy tidligere i uka og med det sendte Ridabu opp i 3-1 var kampen avgjort.

3-1 seier til de blå og en herlig åpning på høstsesongen. En meget godt gjennomført bortekamp fra Ridabu etter en imponerende innsats. Spesielt imponerende av de unge spillerne som skviset ut de siste kreftene sine etter en tøff fotballuke.

Ridabu festet med det grepet på femteplassen, vel vitende om at i de fire kommende kampene skal de spille mot de fire lagene over seg på tabellen. Ridabu tapte samtlige kamper mot disse lagene i vårsesongen. Tid for revansje?


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park