Abonner via RSS

Pettersbakken-dobbel i Ridabu-seier

20 mar 2014

written by Black River Park

Treningskamp – Black River Park

Ridabu – Trysil 4-1 (3-0)

1-0 Henrik Abell Larsen

2-0 Mikkel Brandsnes

3-0 Christoffer Pettersbakken

3-1

4-1 Christoffer Pettersbakken

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Ole Kristian Brodal Sveen, Simen Myren, Olav Kristansen, David Arnesen – Magnus Kalland (c), Håvard Lundby – David Stoltenborg, Mikkel Brandsnes, Henrik Abell Larsen – Christoffer Pettersbakken.
Espen Arnesen, Peder Pandum, Endre Barmoen og Audun Angell Ørsleie spilte også.

Christoffer Pettersbakken har kommet godt i gang i Ridabu-drakten etter overgangen fra Ottestad i vinter. Med sine to mål i Ridabus 4-1 seier mot Trysil onsdag kveld, har den 20-år gamle midtspissen scoret fire mål på sine tre første kamper i vinter.

«Pettersbakken har vært meget god for oss i vinter, og har vært med på å heve nivået på trening og kamp. Han er bevegelig og god, jobber knallhardt, og er en meget god avslutter. Det er annerledes å spille spiss i Ridabu enn det er i Ottestad, men Pettersbakken har respondert helt nydelig på det, og har vært en foregangsfigur tross sin unge alder», sa en relativt godt fornøyd Vegard Lunde etter kampen onsdag.

At Ridabu og Trysil møtes før seriestart har blitt en aldri så liten tradisjon. Første oppgjøret mellom de to lagene foran 2012-sesongen endte med 6-0 til Tryslingene. Foran fjorårs-sesongen endte oppgjøret mellom de to lagene 3-3 etter at Ridabu gikk til pause med 3-0, men Trysil snudde i andre omgang. I seriespill forrige sesong endte det med hver sin seier, der Trysil i høstens oppgjør rundspilte Ridabu etter alle kunstens regler og vant 7-1.

La det være sagt med en gang. Onsdagens 4-1 var et flatterende resultat, som sier svært lite om styrkeforholdet mellom lagene denne kvelden. Trysil vant faktisk sjansestatistikken 11-9, der det ved et par anledninger er helt utrolig at det ikke blir mål. Samtidig er kanskje Ridabu hakket bedre i banespillet sett under ett, men i de periodene Trysil hadde overtaket, var Ridabu virkelig presset.

Trysil startet klart best, der de skaper et par svært gode muligheter i løpet av kampens første ti minutter. Sjansene kommer som et resultat av godt og aggressivt press fra gjestene. I tillegg hadde Trysil raske spillere i front, og gode pasningsføtter bakover på banen. Dette er ofte en svært god kombinasjon. Like fullt kan det bli for mye av gode, og i et forsøk på å være svært kreativ serverte Trysil sin back Henrik Abell Larsen på blank goal etter ti minutter. Det gjør du sjelden ustraffet, og Abell satte ballen sikkert i mål alene med Trysils gode sisteskanse.

Dermed var det Ridabu som var i føringen, til tross for at gjestene hadde åpnet best. De neste tjue minuttene var jevnspilt, der begge lag kom til flere brukbare muligheter, men kvaliteten på avslutningene ble for dårlige i begge leirer, samtidig som de to sisteskansene fikk vist at også de hadde flere gode kvaliteter.

Etter rundt en halvtimes spill var det likevel en spiller som viste fram sitt meget gode ferdighetsspekter. Mikkel Brandsnes satte fart, slo en elegant tunnel på sin back, før han dundret ballen forbi keeper og i borterste hjørnet. Rett og slett en klassescoring fra unggutten.

Etter scoringen var det Ridabu som var det førende laget, og vare unøyaktighet i den siste pasningen, samt litt ubestemte avleveringer gjorde at ikke de blå skapte flere gode muligheter. Et mål til ble det likevel før pause, da Pettersbakken jobbet inn en ball, så keeper var litt på halvdistanse og skrudde ballen nydelig forbi keeper og i mål. Rett før pause kunne Pettersbakken fått sin andre for dagen, men Trysils målvakt vartet opp med en redning av ypperste kvalitet etter at Pettersbakken var først på et godt slått Abell-frispark. Dermed sto det 3-0 til pause.

Andre omgang startet helt forferdelig sett med Ridabu-øyne. Trysil satte et voldsomt press, og rullet opp angrep etter angrep. Ridabu hang ikke sammen, og det måtte gjøres grep fra benken, med ferske bein og enkelte rokkeringer. Etter rundt fem minutter etter byttene, kom Ridabu bedre inn i kampen igjen, og kunne igjen sette Trysil litt under press, og dermed la de bakerste få hvile litt mellom de hyppige slagene de hadde i første halvdel av omgangen.

I det kampen var i ferd med å dø litt ut, tok Trysil sin spillende trener Sven Erik Sætre ansvar, og dundret ballen i mål fra 30 meter på en flott volley. Deretter fulgte noen minutter med noen siste krampetrekninger fra Tryslingene sin side, der de kom til to gigantiske sjanser. Men denne kvelden ville det seg ikke for Trysil sin gode spiss, og i stedet for ny redusering, var det Pettersbakken som satte spikeren i kista da han ekspederte et flott Kalland-fremspill i mål til 4-1. Noen som også ble sluttresultatet.

Som referatet viser, og som det ble nevnt innledningsvis, kunne denne kampen like gjerne endt 5-5. Resultatet spiller således ingen rolle ettersom det ikke deles ut poeng i treningskamper. Det som var hyggelig var at det var to lag som tidvis spilte god fotball og som forsøkte etter beste evne å spille en ordentlig fotballkamp. Begge lag viste gode tendenser, men samtidig at det er litt å jobbe med frem mot seriestart om en drøy måned. For Ridabu sin del, viste onsdagens kamp, at det man arbeider med gir resultater, men også at man ikke må glemme å fokusere på områder som tidligere har vært bedre.

En ekstra takk til banemann Kristian Pandum som med sin fantastiske innsats gjennom onsdagen fikk til glimrende spilleforhold etter at værgudene gjorde sitt for at denne kampen skulle avlyses.

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park