Abonner via RSS

Poengdeling i høstpremieren

12 aug 2013

written by Black River Park

12.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Ringsaker 1-1 (0-0)

0-1 (’59)

1-1 Simen Halseth (’67)

Ridabu (4-2-3-1): 1. Stefan Wattum – 3. Simen Myren, 2. Leo Mathias Brenden, 6. Geir Anders Erlandsen, 22. David Arnesen –  15. Christoper Dagslott Nalum, 10. Magnus Kalland – 13. Mikkel Brandsnes, 11. Simen Halseth, 45. Jonas Øverseth Pandum – 9. Lars Mikalsen

Marius Byenstuen, Håvard Lundby, Martin Frøysjø og Åsmund Jødahl spilte også.

Ridabu fikk en grei start på høstsesongen da de spilte 1-1 mot Ringsaker på Black River mandag kveld. Ringsaker kjemper i bunnen av tabellen, og viste fra første spark på ballen at de var villig til å gå i krigen for å få med seg poeng hjem til Gaupen.

For hvis ledere, spillere eller publikum bråvåkner i løpet av natta og skriker ”inn i ramma” er det ikke spesielt overraskende. For Ringsaker hadde en klar strategi og plan med kampen, der de skulle gjøre livet svært vanskelig for Ridabu med lavt press, fornuftige avstander mellom leddene og en helhjertet innsats fra samtlige spillere. Hele laget gjør deg god, var et uttrykk som Ringsaker lånte denne kvelden. Offensivt fylte de på med mange folk når de fikk muligheter på overganger, og raske tekniske kanter og angripere var absolutt i stand til å gjøre livet surt for de blå. På mange måter møtte Ridabu seg selv litt i døra, da dette er en måte fotball de selv benytter seg av når de møter god motstand.

Første omgang handlet først og fremst om Ridabus stadige søken etter rom. Gjennom de 45 første minuttene klarte Ridabu ved fire-fem anledninger å få både tempo og bevegelse i sitt angrepsspill samtidig som pasningene var presise, og da ble det også skummelt. Dessverre for Ridabu klarte de aldri å få ballen i mål. Lars Mikalsen fikk to muligheter han vanligvis setter, mens Marius Byenstuen traff stolpen etter en flott avslutning fra 20 meter. I tillegg ble en Mikkel Brandsnes avslutning etter en corner reddet på strek. Ringsaker hogg ordentlig til ved et par-tre anledninger de også, der de fikk en enorm mulighet etter en dødball og en flott mulighet etter at kantspilleren fikk slått 45-grader inn til en umarkert spiller. Dermed endte det med en målløs første omgang.

De første tjue minuttene av andre omgang mistet Ridabu litt av trøkket, og Ringsaker var bedre med på notene. De første femten var preget av mye feil av begge lag, der Ringsaker var minst dårlig. Etter kvarteret spilt fikk gjestene lønn for sin tålmodighet og disiplin, da de med et vakkert hodestøt tok ledelsen etter en helhjertet overgang.

Etter scoringen tok Ridabu tilbake kampen, men en det var liten tvil om at scoringen ga fornyet krefter i Ringsaker-leieren.

Midtveis i omgangen måtte de likevel gi tapt da Lars Mikalsen fikk akkurat den lille tiden han trengte for å slå igjennom Simen Halseth med en lekker pasning. Halseth gjorde ingen feil alene med keeper da han dunket ballen i nærmeste hjørnet med venstrebeinet. 1-1 med god tid igjen.

Like etter kom Marius Byenstuen igjennom alene med keeper, men Ringsakers målvakt var med på notene og reddet mesterlig. Ridabu presset på, og de siste tjue minuttene ble det mer og mer tydelig at dersom noen skulle få inn seiersmålet måtte det bli de blå. Da Ringsaker ti minutter før full tid likevel fikk sjansen til å ta ledelsen, var avslutningen for upresis, og det virket som om kreftene nå først og fremst kun holdt til å tette igjen bakover.

Ridabu presset etter hvert Ringsaker ganske langt inn i egen boks, men upresise pasninger og svake touch gjorde det relativt enkelt for gjestene å få ordnet opp i. Fem minutter før slutt kom likevel sjansen som burde endt med scoring, men på utrolig vis klarte ikke Ridabu å få ballen i mål etter en god corner som endte på bakre stolpe. Dermed endte kampen 1-1.

På en måte var uavgjort et resultat ingen av lagene kanskje var helt fornøyd med. Sett med Ridabu-øyne hadde laget ballen i store deler av kampen, og skapte sju-åtte gode målsjanser. Sett fra Ringsaker sitt ståsted hadde de en klar plan som de lojalt og oppofrende holdt seg til kampen igjennom, og når de tok ledelsen på en av sine tre gode muligheter kunne det holdt til tre poeng. Det er gode argumenter for å både være skuffet og fornøyd i begge leirer etter denne kampen.

Fra BRP.no sitt ståsted var uavgjort et greit resultat, og Ridabu må ta med seg at Ringsaker hadde stor respekt for dem, og dermed valgte en taktikk Ridabu er mer vant til å benytte, enn  de er vant med å forholde seg til. Man gjør de grepene som må til for å få poeng. Applaus til Ringsaker og deres spillere for å ha gjort livet svært vanskelig for Ridabu denne kvelden. Dette var Ringsakers fjerde strake bortekamp, hvor alle har endt med poeng. Vi ønsker gjestene lykke til videre i jakten på fornyet kontrakt.

For Ridabu førte poenget dem opp på tredjeplass, hvor man allerede torsdag får en ny sjanse til å ta tre poeng. Turen går til Braskereidfoss, et lag som er et av to lag som har slått Ridabu i seriespill denne sesongen. I en jevn kamp på Black River i mai, trakk tilslutt Fæssa det lengste strået. Torsdagens kamp blir trolig en annen type kamp en kveldens, der to lag med forholdsvis like kvaliteter møtes. Det blir en tøff kamp, hvor Ridabu må opp mot maks for å kunne få med seg poeng hjem til Black River.

Alt i alt må man si seg fornøyd med prestasjonen denne mandagskvelden. Nå er høstsesongen i gang, og i en tett og jevn serie er det alltid deilig å få med seg poeng.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park