Abonner via RSS

Poengdeling i vårens siste kamp

05 jul 2014

written by Black River Park

12.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Løten 1-1 (0-1)

0-1 (’6)

1-1 (’76) Christoffer Pettersbakken (’76)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Olav Kristiansen, Ben Frogner, Håvard Lundby, Peder Pandum – Magnus Kalland, David Stoltenborg – Marius Byenstuen, Mikkel Brandsnes, Henrik Abell Larsen – Christoffer Pettersbakken.
Audun Angell Ørsleie, Joakim Trontveit og Espen Arnesen spilte også.

Ridabu og Løten delte for andre gang denne sesongen poengene broderlig seg i mellom da lagene møttes til vårsesongens siste seriekamp på Black River Park fredag. Med tanke på tabellsituasjonen var det to poeng tapt for begge i stedet for et poeng vunnet, men utifra kampforløp, spill og sjanser var det samtidig det mest rettferdige resultatet.

Rundt samme tider i fjor spilte Ridabu og Løten toppkamp på Løten Stadion, der Ridabu spilte kanskje sin beste kamp for sesongen, vant 2-0 og la seg rett i ryggen på Grue som ledet serien og tilslutt rykket opp. Situasjonen denne gang var noe helt annet, der lagene etter halvspilt serie kjemper i hver sin ende av tabellen. Det er forskjellige årsaker til at lagene har tatt hver sin retning denne sesongen. Foran årets sesong fikk Løten tilbake tre spillere som alle har spilt på et høyt nivå sett i norsk standard, og som alle har bevist at de holder 1. divisjonsnivå på sitt beste. Mange utfor Løten-fotballen hadde nok sine tvil om disse spillerne kom til å være med på alle kampene og at Løten sånnsett ville variere en del i prestasjonene. Der kan Løten-spillerne peke nese til sine motstandere, og har gjennom vårsesongen hatt et stabilt mannskap og lag, som dermed har etablert seg i toppen sammen med Fæssa og Kongsvinger 2.

Stabilitet har ikke vært noe nøkkelord for Ridabu denne våren. Etter åtte seriekamper hadde trener Lunde Grandum måtte benytte 31 forskjellige spillere. Å bytte ut en mann eller to mellom hver kamp, men trener Lunde Grandum har stort sett måtte erstatte både fire og fem mann mellom kampene. Det blir man ikke særlig samspilt av, og dette er mye av grunnen til de varierende resultatene.

Vel vitende om at det hadde variert en del, var det likevel en viss optimisme og spore hos de blå i forkant av kampen. Ridabu elsker lokaloppgjør, der det muligens oppfattes for spillerne som mer motiverende å møte Løten, enn det er for Løten å møte Ridabu. Det er artigere for Peder Pandum å møte Lars Erik Bredvold, enn det er for Bredvold å møte Peder, selv om det i de første førtifem var litt vrient å se for det utrente øye hvem av dem som faktisk hadde spilt på høyest nivå.

Optimismen fikk seg en sikkelig kilevink etter drøye fem minutter spilt, da Løten utnyttet opptil flere grove feil i Ridabu sin defensiv og enkelt kunne trille inn 1-0 til stor glede for de mange tilreisende fra Løten. Ti minutter steg kanskje optimismen litt igjen, da Løten sin superspiss Marius Holt fikk problemer med et kne og måtte kaste inn håndkleet. Det er aldri hyggelig når spillere må gå av, ei heller ved denne anledningen. Holt er likevel på dette nivået som et angrep alene å regne, og med han ute kunne Ridabu slippe opp litt mer defensivt, og dermed forsøke å presse Løten på en litt annen måte.

Den siste halvtimen ble en stillingskrig, der ingen av lagene kom til spesielt store sjanser. En god Øyvind Mellum sentralt for Løten var omgangens store spiller, men tross i gode forsøk på å finne lagkamerater både i åpent spill og på dødball, var det Ridabu som kom først på i de avgjørende situasjonene. Gjestenes tidlige ledelse holdt seg til pause.

I andre omgang fikk Ridabu justert seg ytterligere inn, og dersom gjestene hadde hatt et greit overtak i banespillet i første omgang, ble det etterhvert som omgangen skred frem mer eller mindre jevnspilt. I denne omgangen var tidligere Nybergsund- og HamKam-helt Bredvold en konstant trussel, der Kjellmyra-gutten var svært nære ved doble Løtens ledelse midtveis i omgangen. Heldigvis for Ridabu traff Bredvolds flotte avslutning tverrligger.

Ridabu byttet etterhvert inn Joakim Trontveit og Espen Arnesen for å få enda mer trykk offensivt, noe som skulle gi tellende resultater. De blå fra Black River begynte med rundt tjue minutter igjen å sette Løten under et visst press. Dermed skulle også de store sjansene komme.

Christoffer Pettersbakken har vært en åpenbaring på topp for Ridabu denne sesongen. Som en typisk midtspiss er han flink til å finne de små rommene som gir han gode avslutningsmuligheter. Dette ble også nøkkelen for Ridabus utligning. Med få minutters mellomrom ble kombinasjonen Byenstuen/Pettersbakken trøblete for Løten å få hass på. Ved første anledning reddet Løtens keeper Bredesen mesterlig. Noen minutter senere og med kvarteret igjen å spille, kunne den solide målvakten ingenting gjøre, og Pettersbakken satte inn niende scoring for sesongen.

Ridabu fortsatte å trøkke på, noe som ga Løten muligheter på overganger, men en solid bakre firer ryddet opp og holdt liv i Ridabus drøm om tre poeng.

Fem minutter før full tid ble Trontveit lagt i bakken, og dommeren pekte på straffemerket. Dessverre for Ridabu klarte ikke Pettersbakken å omsette den gode mulighet i tellende resultat. Dermed ebbet kampen ut med 1-1.

Som nevnt innledningsvis hadde begge lag en ambisjon om tre poeng, men samtidig var ikke prestasjonene til noen av lagene bedre enn at uavgjort var et greit resultat. Dermed tar lagene ferie i hver sin ende av tabellen, der Løten fortsatt har alt i egne hender med tanke på opprykk, og Ridabu bør gnu på 9-10 poeng til i løpet av høsten for å være sikre spill i 4. divisjon også neste sesong. Det blir en spennende høst for begge. BRP.no ønsker på vegne av Ridabu IL Løten lykke til med resten av sin sesong.

Neste kamp for Ridabu er borte mot Stange 1. august. Det blir en meget viktig kamp og ikke minst en etterlengtet mulighet til å revansjere vårens 1-0 tap på Black River Park.

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god sommer 🙂

 

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park