Abonner via RSS

Rekordtidlig scoring i god oppkjøringskamp

11 apr 2015

written by Black River Park

Treningskamp – Black River Park

Ridabu IL – Rena 4-1 (3-1)

1-0 Marius Byenstuen

2-1 Marius Byenstuen

3-1 Christoffer Pettersbakken

4-1 Åsmund Jødahl

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – David Arnesen, Håvard Lundby, Olav Kristiansen, Kristian Mediaas – Magnus Kalland (c), David Stoltenborg – Marius Byenstuen, Gustav Kollstrøm, Mikkel Brandsnes – Christoffer Pettersbakken.

Peder Pandum, Espen Arnesen, Åsmund Jødahl, Andreas Busterud, Trym Guttormsen og Ole Kristian Brodal Sveen  spilte også.

Ridabu brukte kun 12 sekunder på å ta ledelsen mot Rena i en treningskamp på Black River Park fredag kveld,  da Marius Byenstuen kapret ballen fra en ukonsentrert midtstopper og scoret sikkert. Målet var trolig et av de raskeste målene i Ridabus historie, og satte standarden i det som ble en svært hyggelig kveld for hjemmelaget.

Med kun to uker igjen til seriestart tok Ridabu, for andre gang på fjorten dager, imot Rena til ny treningskamp. Lagene spilte mot hverandre før påske, der et svært ungt Ridabu-mannskap imponerte i en kamp som endte 4-4. I det oppgjøret var det Rena som kom raskest ut fra startblokkene og ledet 2-0 tidlig i kampen. Ridabu har slitt med åpningen av kampene denne vinteren, men har gradvis spilt seg inn i kampene og i flere av dem tatt fullstendig over etterhvert. Det har vært mye å pirke på, og spesielt den defensive jobben laget har prestert har vært under enhver kritikk. Samtidig har vinteren som vanlig vært en tid hvor nye ting prøves ut, og fokuset på trening har vært på andre ting enn det som nødvendigvis avgjører fotballkamper på den tiden av året.

Foran fredagens kamp var lagledelsen tydelig på at laget som helhet måtte være mer fokusert og på fra start, og at enkeltspillere måtte heve seg betraktelig fra hva som har blitt prestert tidligere i vinter. Med normal standard på konsentrasjon, innsats og presisjon vet Ridabu at de kan skape problemer for de aller fleste lag. Samtidig vet de også at hvis man fraviker på et av disse punktene blir det langt tyngre. Laget har vært i en enorm utvikling de siste årene, der unge gutter danner en sentral stamme i laget. Dermed vet alle at det vil variere noe, men feil som et resultat av svak innsats eller at konsentrasjonen er fraværende er ting som må plukkes fullstendig bort.

Mot Rena fredag kveld var det et helt annet fokus fra start til slutt. Da presisjonen var god og flere av de beste ballspillerne var i spillehumør var det til tider svært underholdene å se Ridabu fra sidelinjen. Spesielt i andre omgang spilte Ridabu tidvis glitrende angrepsfotball, og var nærmere sitt femte og sjette enn gjestene var sitt andre.

Marius Byenstuen er inne i sin fjerde sesong på seniornivå for Ridabu. Ettersom han har studert i København i samme periode var fredagens oppgjør kun hans 25 kamp i blått på seniornivå. Byenstuen er definisjonen på en lagspiller, som yter sitt absolutt beste og jobber knallhardt til beina går tomme. I tillegg er Byenstuen en svært målfarlig spiller, noe han igjen beviste fredag. Først etter de nevnte 12 sekundene der Byenstuen satte inn sitt 16 mål i blått, så midtveis i omgangen da han møtte et presist innlegg fra Christoffer Pettersbakken som fikk allverdens tid til å finne den rette åpningen etter et herlig forarbeid av Gustav Kollstrøm, og Byenstuen satte inn sitt andre mål for dagen, sitt 17 mål for Ridabus A-lag.

Mellom Byenstuen sine to scoringer var den jevneste perioden i kampen, der Rena og Ridabu som vanlig når lagene møtes kjempet godt og hardt uten ball, og med et ønske om å sette stor fart når de har den. Rena utlignet etter rundt tjue minutter på et korrekt idømt straffespark, som Rena satte inn bak vinterens keeperkomet Alexander Jensen. Men da Byenstuen satte inn sitt andre tok Ridabu fullstendig over kampen. Rett før pause var det duket for dagens tredje scoring, i et av dagens beste angrep. Magnus Kalland som av mange regnes som den defensive klippen på midten, viste at han i likhet med de yngste midten Brandsnes og Kollstrøm kan slå krempasninger. Et par flotte dragninger, en vakker ball i rom til Byenstuen som på første touch fant Pettersbakken foran kassa som på en vakker volley satte ballen i nota. Vakkert uavhengig av nivået man befinner seg på.

I pausen byttet Ridabu halve laget, og fikk med det ny energi og friske bein på banen. Tross alle byttene klarte Ridabu å opprettholde det gode spillet, der andre omgang offensivt var enda bedre enn i første. Rena ble etterhvert løpende mye imellom og slitne hoder begynte å gjøre feil som man vanligvis ikke ser det ellers så solide mannskapet til Morten Nyland gjøre. Det hører med til historien at Rena manglet flere spillere og bredden på troppen denne fredagskvelden var for tynn når det røynet på i andre omgang.

Det ble kun en scoring på en rekke gode muligheter, noe som var en kombinasjon på svake avslutninger og solid keeperspill fra Renas målvakt Akram. Åsmund Jødahl var andre omgangs store spiller, der 17-åringen som mistet hele 2014-sesongen på grunn av en skade, virkelig er i ferd med å finne formen. Fredag manglet det litt på avslutningene, men med rundt tjue minutter igjen å spille dunket Jødahl inn ballen til 4-1. Hans femte i vinter.

Lagledelsen fikk god respons både fra laget som helhet, men også fra enkeltspillere som har spilt under pari denne vinteren. Dermed ser det ut som man er i brukbar rute til seriestart om to uker. Med en meget tøff åpning, der man møter de fire antatt beste lagene i de fire første kampene, vet man at man må opp på et høyt nivå fra start om det skal bli poeng.

Siste treningskamp før alvoret starter er neste uke, da Engerdal kommer på besøk.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park