Abonner via RSS

Ridabu nærmer seg Oddsenligaen

24 jun 2014

written by Black River Park

11.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Elverum Stadion

Elverum 2 – Ridabu 3-0 (2-0)

1-0 (’8)

2-0  (’32)

3-0  (’90)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Peder Pandum, Ben Frogner, Håvard Lundby, David Arnesen – Magnus Kalland, Christopher Dagslott Nalum – Mikkel Brandsnes, Simen Halseth, Henrik Abell Larsen – Jonas Pandum.
Olav Kristiansen, Joakim Trontveit, Endre Palfi Barmoen, Simen Myren, Espen Arnesen og Ole Kristian Brodal Sveen spilte også.

Ridabu hadde nær sagt som vanlig utur i forhold til når de møtte et av de fire rekruttlagene de har i avdelingen denne sesongen. Elverum 2 hadde med seg sju spillere fra A-laget som for tiden topper sin Oddsenliga-avdeling, noe som er over dobbelt så mange som de pleier å ha med seg på rekruttlaget. Med fem spillere med 1. divisjonserfaring, samt en spiss som var med i troppen til Rosenborg i lagets møte med det ukrainske mesterlag Metalisk Kharkiv får et halvannet år siden, befinner Ridabu seg rett og slett på et annet nivå rent fysisk og ferdighetsmessig til at poeng kunne bli en realitet.

Trener Vegard Lunde Grandum var fornøyd med gutta sine prestasjoner etter kampen, var han oppgitt over Ridabus litt dårlige flyt når det kommer til mannskapene lagene kommer med:
“I utgangspunktet er det jo utrolig inspirerende for våres unge mannskap å måle krefter mot gode spillere og lag. Det er morsomt å kunne dra frem ved senere anledninger at man spilte mot den og den spilleren, eller det og det laget, men når man står midt oppe i det er det litt frustrerende å se 2 lagene sin innvirkning på poengfangsten både i topp og bunn. Kretsen har satt opp tre rekruttlag fra 2. divisjon, hvor alle tre A-lagene er topplag med ambisjoner om opprykk til 1. divisjon, i vår avdeling. Vi opplever en uke at direkte konkurrenter møter langt svakere lag enn hva vi gjorde i dag og tar poeng, mens vi rett og slett er uheldig med terminlista i forhold til våre sjanser for poeng i de samme kampene. Vi viste i fjor at vi kan spille og slå disse lagene hvis de har kun et par-tre A-spillere med, men når 70-80% av laget består av toppidrettsutøvere, som fotballspillere på topp Oddsenliganivå faktisk er, blir det så og si utopisk for oss å henge med tempomessig. Da blir også veien til poeng fryktelig lang”, fortalte en oppgitt Ridabu-trener etter kampen var slutt.

I følge Lunde Grandum har nivået i årets 4 divisjonsavdeling vært meget god, og til tross for veldig beskjedne 13 poeng etter halvspilt serie depper ikke treneren over det Ridabu har prestert:
Vi har møtt Elverum 2, Nybergsund 2 og Kongsvinger 2 som alle har stilt kanskje sine sterkeste lag så langt i sesongen mot oss. Dette er selvfølgelig tilfeldig, men samtidig høyest reelt. I tillegg har Fæssa og Løten mannskap som er imponerende til å være på nivå fem i Norge. Det har vært 3 divisjonsnivå på flere av oppgjørene vi har spilt, og det er kun resultatet mot Nybergsund 2 vi er ordentlig skuffa over. Vi vet vi har et bra toppnivå, men dessverre har vi vært for dårlige mot motstand vi skal være bedre enn. Mye av grunnen til dette kommer nok av at vi har vært tvunget til å benytte så mange som 31 spillere så langt i sesongen. I tillegg har flere en veldig lang vei å gå i forhold til form og treningsoppmøte. Flere av spillerne har vært i mye dårligere fysisk form i år enn i fjor, og her ligger nøkkelen til poeng både mot de beste og de svakeste”, avsluttet Lunde Grandum, som har hatt kanskje sin mest utfordrende periode som Ridabu-trener.

Kampen mot Elverum 2 ble omtrent som forventet, der hjemmelaget hadde ballen mest og lette etter åpninger i et forholdsvis kompakt og strukturert Ridabu-lag. Det var derfor litt skuffende, men ikke veldig overraskende, at Elverums gode spiss Robin Jatta-Bjørnholm satte inn 1-0 etter snaue ti minutter etter at han utnyttet seg av et sekunds uoppmerksomhet i Ridabus forsvar. Et godt førstetouch og en herlig lobb over Stefan Wattum i Ridabu-målet var nok til at de fremmøtte kunne forstå at den unge trønderen var utpekt som den neste store Rosenborgspissen for et par sesonger siden.

Ridabu kom også til sine sjanser, der de utnyttet et litt mer ordinært Elverum-forsvar sine feil. Ben Frogner var nære på etter en dødball, og Jonas Pandum burde utlignet for Ridabu etter en flott soloprestasjon, hvor det meste utenom avslutningen sto til 20 i stil.

Elverum fortsatte å male på, og med rundt kvarteret igjen av andre omgang fikk hjemmelaget sin andre scoring etter et flott angrep hvor ballen rett og slett gikk for fort for de blå disiplene fra Black River Park. Klikk klakk, raske forflytninger, presise pasninger og en herlig avslutning var mer enn nok for å doble ledelsen som også sto seg til pause.

Andre omgang var forholdsvis lik første. Begge lag kom til sine muligheter, men begge lag ble for upresise i siste tredjedelen av bana. Joakim Trontveit kom til Ridabus største sjanse ti minutter før full tid, men avslutningen fra seks-sju meter gikk rett på keeper i stedet for ned i hjørnet. Dermed hadde Elverum en komfortabel ledelse helt inn, og kronet verket med en herlig frisparkscoring rett før full tid.

Alt i alt en god Ridabu-kamp, men samtidig ganske langt unna poeng.

En kamp gjenstår før ferien. 4. juli kommer Løten på besøk på Black River.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park