Abonner via RSS

Ridabu på flere fronter – gruppa er kampklar!

03 mai 2013

written by Black River Park

Det er stor aktivitet i Ridabu sin «senioravdeling» om dagen. Kommende uke blir en syretest for både det sportslige apparatet og spillerne, da Ridabu sin senioravdeling skal ut i fire matcher på fem dager.

For fra å vært en gruppe på pluss minus 20 seniorspillere de siste tre sesongene har det skjedd mye på Black River Park denne vinteren. Totalt teller nå senioravdelingen rundt 40-45 mann. Noe som er historisk til Ridabu IL å være. Mye av grunnen til den massive økningen ligger i den nyetablerte juniorgruppa, som rommer 22-24 mann.

Ridabu har valgt å legge juniorlaget inn under seniorparaplyen på grunn av linken til klubbens to seniorlag. I A-stallen finner man fem juniorer, i tillegg til at det er enda flere som er med å trener jevnlig. Selv om de yngste i stallen har fått spilletid i 4. divisjon, har klubben etablert et Ridabu 2-lag i 5. divisjon i tillegg, for å matche de yngre i seniorfotballen spesielt med tanke på fysikk.

«Ridabu 2 skal være et kamptilbud for de som trenger spilletid i forhold til å utfordre om en startplass på 4. divisjonslaget, samt gi juniorene litt smaken av seniorfotballen. Vi er ikke nødvendigvis veldig opptatt av resultatene på dette laget, da vi ser på dette som en arena for å øve, teste spillere i forskjellige posisjoner, osv. Samtidig behandler vi laget svært seriøst, så det blir ikke slik at vi skraper sammen en gjeng kamp for kamp», forteller senioravdelingens sportslige leder Ole Johnny Sundt.

Klubbens juniorlag holder til i 2. divisjon, og håper å kunne slå godt i fra seg. Laget trenes av A-lagsspillerne Magnus Kalland og Peder Pandum. To ekte blå helter, som i tillegg til å være viktige brikker for A-laget har tatt på seg et stort og viktig ansvar.

«Det er mange flotte ungdommer som kan bli ganske gode i fotball selv om de ikke ønsker å bruke fire-fem kvelder i uka på fotball, og med rette er mer opptatt av skolegang og annen sosial omgang. Det trenger ikke være noe hinder for å være en del av et lag som møtes et par kvelder i uka, og ha glede av fotball på et litt lavere nivå. Selv om vi i utgangspunktet er en breddeklubb med fokus på yngres avdeling, synes jeg det er gledelig å se så mange i alderen seksten til noen og tredve bruke Black River på kveldstid noen ganger i uka», avslutter Sundt, som med glede ser frem mot noen hektiske måneder. «Dette blir bare moro!»

Kommende uke har Ridabu 2 sin første kamp for sesongen mot Ringsaker 2/Nes 2. Juniorlaget sesongdebuterer onsdag, da de møter Fart sine juniorer til kamp på Fartbana.

BRP.no følger opp med en ukentlig oppsummering fra Ridabu 2 og juniorlagets aktiviteter. I tillegg vil resultatene fra lagets kamper komme på Ridabu IL sin Facebook-side og Twitter etter kampene.

Vi gleder oss og håper lagene vil slå godt i fra seg!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park