Abonner via RSS

Ridabu slo tilbake – herlig seier mot Fron

21 mai 2016

written by Black River Park

5. serierunde 4. divisjon avd. 1 – Black River Park

Ridabu IL – Fron Fotball 1-0 (1-0)

1-0 Fredrik Ottestad (’26)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Truls Brohjem, Jon Rømmen, Andreas Busterud, Joakim Trontveit –  Simen Arnesen (c), Håvard Lundby – Marius Ottestad, David Stoltenborg, Christoffer Pettersbakken – Fredrik Ottestad.
Ben Frogner, Trym Guttormsen, Peder Pandum Øverseth, Audun Angell Ørsleie og Sindre Arnås Jødahl spilte også.

Ridabu slo tilbake etter tapet mot Follebu, og kjempet inn en herlig 1-0 seier mot Fron Fotball på Black River Park fredag kveld. Det var på ingen måte vakkert, der oppgjøret ble av typen knokkelkamp. der Fredrik Ottestad sin scoring midtveis i første omgang var det som skilte lagene. Dermed tok Ridabu sin fjerde seier for året, og følger lagene i teten av tabellen.

Det var duket for et sikkelig 4. divisjonsoppgjør når Fron gjestet Black River Park fredag kveld. To lag med ni poeng på sine fire første kamper. To forholdsvis like inngangsvinkler til kampene, og to lag som på ingen måte er kjent for å gi ved dørene. For de som hadde dukket opp på kamp for å kikke på lekre overstegsfinter og tiki-taka-fotball burde valgt et annet oppgjør, for det var tidlig klart at dette kom til å handle om hvem som var tøffest i faget.

Gjestene fra Gudbrandsdalen startet kampen i et forrykende tempo, der de satte Ridabu på en rekke prøver. Spesielt på dødball var laget tunge og farlige, og det var også her de største farlighetene ble skapt. De første 25 minuttene av oppgjøret er det Fron som er det førende laget, med et voldsomt trøkk og tempo i spillet. Selv om de ikke skapte noen særlige store sjanser foruten det som kom på dødball, var det likevel den travleste starten på en kamp for Ridabu så langt denne sesongen.

Mot spillets gang er det Ridabu som tar ledelsen på en dødball, hvor Fron ikke klarer å bestemme seg for hvem som skal klarere, og Fredrik enkelt kan tuppe inn ballen fra kort hold. Scoringen satte en liten støkk i gjestene, som utover i omgangen mistet grepet på oppgjøret, og Ridabu kunne komme seg til pause med ledelse på en langt mer komfortabel måte enn hva det så ut til etter de første 25.

Andre omgang ble av den litt mer jevne sorten, der Ridabu i første halvdel av kampen produserte brukbare muligheter uten tellende resultat. Nærmest var Simen Arnesen med et par gode skuddforsøk, mens David Stoltenborg fikk en dobbeltsjanse som ble avverget først av stolpen, så av keeper.

I motsetning til første omgang der Ridabu tok mer over utover i omgangen, ble det naturlig nok Fron som tok tilbake kommandoen i siste halvdel av andre omgang. Gjestene presset Ridabu godt tilbake på egen halvdel, og satte et voldsomt trykk på for å få en utligning. Nok en gang var det dødballene som var farligst, men heldigvis for Ridabu var det alltid en blå mann som kom seg foran og fikk avverget. På overtid var det flipperspill i boksen, der ballen like så gjerne kunne havnet i mål som utenfor. Dermed ble det med den ene scoringen til yngste bror Ottestad, og en herlig 1-0 seier til Ridabu.

Fron var et hyggelig nytt bekjentskap, og dette var en de mest intense og spennende oppgjørene på Black River Park på lang tid. Det var på ingen måte vakkert, men det var en sikkelig seniorkamp på nivå fem i norsk fotball.

For Ridabu sin del var det først og fremst poengene som varmet denne småsure mai-kvelden, og selv om det var krigekamp Ridabu gikk seirende ut av, var det alt for mange spillere som ikke kom opp på ønsket nivå denne kvelden. Det var mye slurv og til tider en svært ukonsentrert gjeng som løp rundt på matta.

Neste kamp for Ridabu er borte mot Stange på Frenningbana torsdag kveld. Et lokaloppgjør av beste sort, der Ridabu både har opplevd gode, men også dårlige dager.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park