Abonner via RSS

Ridabu slo tilbake mot Dokka

26 jun 2015

written by Black River Park

9. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Black River Park

Ridabu IL – Dokka Sportsklubb 4-1 (2-0)

1-0  Christoffer Pettersbakken (’12)

2-0 Endre Palfi Barmoen (’45)

2-1 (’47)

3-1 Åsmund Jødahl (’75)

4-1 Oliver Balke (’80)

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Olav Kristiansen, Ben Frogner, Andreas Busterud, David Arnesen – Endre Palfi Barmoen, Mikkel Brandsnes – Åsmund Jødahl, David Stoltenborg, Jacob Spencer Gunasekara – Christoffer Pettersbakken.

Joakim Trontveit, Christopher Dagslott Nalum, Espen Arnesen, Oliver Balke, Simen Blindheim, Sondre Finseth Løberg og Audun Angell Ørsleie spilte også.

Ridabu slo resultatmessig tilbake etter tapet mot Løten da de slo Dokka 4-1 i vårens siste hjemmekamp på Black River Park fredag kveld. Det ble aldri noen stor forestilling, men Ridabu var det førende laget kampen igjennom og vant tilslutt komfortabelt, men imponerte ikke i en kamp som preget av sikkelig ferietempo hos begge lag.

Etter det litt sure tapet mot Løten FK tirsdag, der Ridabu tidvis spilte ball i hatt med den suverene serielederen i en drøy omgang, men likevel måtte se seg slått med kalassifrene 7-3, var det svært viktig å få tre poeng mot Dokka Sportsklubb. Gjestene fra andre sia hadde i forkant av kampen fått en del forfall på sentrale spillere, noe som flere av de blå spillerne hadde fått med seg. Bortelaget manglet blant annet kanskje 4. divisjons beste midtspiss i Mads Peder Sveen, som vanligvis er en svært målfarlig herremann og som er altfor god for å spille på dette nivået. For Ridabu sin del var det nær sagt som vanlig enkelte forfall, i tillegg til de spillerne som har vært ute i lang tid. 18-mannstroppen besto hovedsaklig av ungdom som verken var født eller påtenkt i det OL-ilden ble tent på Lillehammer i 1994. To sesongdebutanteri seriespill var det også gjort plass til i førsteårs-junior Oliver Balke og sisteårs-gutt Simen Blindheim.

Om Ridabu lot seg prege litt av nyheten om at Dokka var litt svekket får man neppe svar på, men første omgangen var preget av et svært labert tempo, elendig pasningskvalitet, dårlig kommunikasjon og dårlige valg. Det hele ble ikke spesielt bedre av at hjemmelaget måtte bytte av både David Stoltenborg og Jacob Spencer Gunasekara før halvtimen var spilt. Selv om de aller fleste spillerne hadde et høyere nivå inne, var det ingen som gjorde seg bort en og en, men det var laget som var langt unna det man kunne forvente. Det eneste positive med omgangen var at man scoret to mål på fire-fem gode muligheter, og at man stort sett omgangen igjennom hindret motstanderen i å skape de største farlighetene foran Jensen i Ridabu-buret.

Hjemmelaget tok ledelsen etter drøye ti minutter da Endre Palfi Barmoen dro seg nydelig rundt på høyresiden og fant Christoffer Pettersbakken foran målet, som fikk den tiden han trengte for å sende Ridabu i front. Rett før pause dobbelt Ridabu ledelsen ved nevnte Palfi Barmoen som dundret ballen til side for keeper etter en flott frispilling innenfor Dokkas 16-meter.

I pausen ble det gjort ytterligere to bytter, der førsteomgangs beste Ridabuspiller og mannen bak begge målene Endre Palfi Barmoen noe overraskende ble tatt av banen til gjengjeld for den mer rutinerte Espen Arnesen. Olav Kristiansen fikk også beskjed om å gå å sette seg til fordel for Audun Angell Ørsleie. To av de merkeligste byttene vi får se denne sesongen, noe også lagledelsen var smertelig klar over. “Det er de to dummeste byttene jeg har gjort, men ettersom vi fikk sånn nogenlunde ønsket effekt ut av det, kan man muligens kalle det en suksess. Det var bra å få inn Espen og Audun, men det var kjedelig at det skulle gå på bekostning av Olav og spesielt Endre. Men det handler om balanse og spillertyper, og både Endre og Olav aksepterte avgjørelsen uten protester eller sure miner”.

Byttene fikk ikke umiddelbar effekt, da Dokka etter drøye tre minutter spilt reduserte til 2-1 gjennom et kanonfrispark. Måten frisparket ble skapt på var under en hver kritikk, og de fremmøtte med hjertet i Ridabu fryktet virkelig nå at laget skulle sette seg selv i en svært vanskelig situasjon. Bortelaget fikk troen tilbake på at de kunne få med seg poeng hjem over Mjøsbrua.

Heldigvis for Ridabu var savnet etter superspissen Mads Peder Sveen såpass stort at bortelaget aldri klarte å skape de store mulighetene for å få utligningen. Jacob Spencer Gunasekara kom inn igjen på banen i det rommene begynte å åpne seg, og ikke overraskende var han også mannen bak de to neste scoringene.

Med kvarteret igjen å spille stusset Jacob nydelig igjennom Åsmund Jødahl som på ekte goalgettervis smalt ballen i mål på halvspretten. Like etter banken Oliver Balke inn sitt første A-lagsmål etter at nevnte Jacob tok et sikkelig magadrag av et løp fra midtbanen og ned til dødlinja før han fant en umarkert Balke som hamret ballen i nettet fra 8-9 meter til 4-1.

Ridabu skapte ytterligere et par fine muligheter de siste ti minuttene, der guttespillerne Simen Blindheim og Sondre Finseth Løberg skapte uroligheter fra hver sin kantposisjon. Men da kampens dommerdebutant på 4.divisjonsnivå, 18 år gamle Reidar Olafsen, blåste for full tid var det tre nye poeng i banken for Ridabu, uten at de hadde noen stor spillesmessig kveld på Black River.

Vi spanderer også noen linjer på den unge dommerdebutanten på dette nivået. Olafsen dømte konsekvent og godt i nitti minutter, og vi fikk også oppleve et dommerøyeblikk som er svært sjeldent uavhengig av nivået man befinner seg på. Med 20 minutter igjen og spille dro Jacob seg nydelig igjennom og med kun keeper igjen satte Dokka sin forsvarsspiller inn en perfekt takling på Jacob. Dommer Olafsen var litt for rask i avtrekkeren og pekte feilaktig på straffemerket. Olafsen forstår raskt at her har han gjort feil, og konferer med sin erfarne linjemann der han gir klar beskjed om at her hadde han gjort feil. I samråd med linjemannen trekkes straffesparket tilbake og det blir heller en dropp der Dokka gir ballen tilbake til Ridabu. Det hele skjer uten de store protestene, og selv om det “gikk ut over” Ridabu denne gangen var alle skjønt enig om at det var en god avgjørelse av den ferske dommeren.

Seieren mot Dokka gjør at Ridabu fester et aldri så lite grep om 5. plassen på tabellen med sine 15 poeng på ni kamper. I vårsesongens siste kamp står bunnlaget Stange på andre halvdelen. Stange har ni strake tap, men har etter rapportene hatt stigning i sitt spill, noe hederlige 0-3 mot Lunner i siste kamp er et godt bevis på. Nabodueller er alltid spesielle, der mye av det som har skjedd før i sesongen kan viskes bort og man får en cupfinalestemning der alt kan skje. Det blir med andre ord ikke noen walk over på Frenningbana neste fredag, og Ridabu må heve seg mange hakk fra hva de presterte denne fredagskvelden om de skal ha noe håp om poeng mot hardtkjempende “Stasjonsgutter”.

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park