Abonner via RSS

Ridabu sto distansen og vant!

27 apr 2013

written by Black River Park

2.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Trysil 2-0 (1-0)

1-0 Henrik Abell Larsen (’4)

2-0 Magnus Kalland (’50)

Gule kort: Magnus Kalland og Audun Ørsleie.

Ridabu (4-3-3): 31. Morten Harila – 3. Simen Myren, 2. Leo Mathias Brenden, 23. Espen Dahl, 22. David Arnesen – 13. Mikkel Brandsnes, 11. Simen Halseth (C), 10. Magnus Kalland – 15. Christoper Dagslott Nalum, 9. Lars Mikalsen, 18. Henrik Abell Larsen.

Espen Arnesen, Audun Angell Ørsleie, Martin Frøysjø, Endre Palfi Barmoen og Peder Pandum spilte også.

Ridabu kjempet og kriget seg til årets første trepoenger, da Trysil ble slått 2-0 på Black River Park fredag kveld. En tidlig scoring i hver omgang, samt kanoninnsats fra gutta kampen igjennom var nok til å ta skalpen til en av de store favorittene i årets avdeling.

Ridabu fikk en drømmestart da de allerede etter fire minutter gikk opp i ledelsen. Henrik Abell Larsen slo en lav corner, som Trysil sin forsvarer på første stolpe på mystisk vis lot gå forbi seg og med det ga sin keeper en ordentlig overraskelse. Reaksjonen var kjapp fra Trysil sin målvakt, men ikke raskere enn at ballen gikk i feil retning og i mål.

Bortsett fra et par overgangsmuligheter som Ridabu ikke tok spesielt godt vare på, og noen dødballer, handlet første omgang i hovedsak om å prøve å ta fra Trysil ballen. Dette skulle vise seg som en relativt vanskelig oppgave, der Trysil utnyttet rommene mellom lagdelene, og gang på gang kom rettvendt mot Ridabu sitt forsvar. Heldigvis for de blå er denne lagdelen meget god, og de få gangene de slapp igjennom ryddet Morten Harila i mål mesterlig opp.

Trysil eide omgangen, men klarte ikke skape de helt store sjansene, men det skal sies at de på Drillo sin berømte nesten-sjanser-statistikk ville scoret høyt.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget, en kanskje litt ufortjent ledelse sett ut ifra ballinnehav og nesten-sjanser.

I pausen var det mye fokus på å få en mer riktig avstand mellom leddene, og hindre Trysil i å komme til så lett sentralt som de gjorde i første. I tillegg ønsket man å true de mye mer i bakrom enn man hadde gjort i første omgang.

Pausepraten gav resultater, og Ridabu fant raskt oppskriften på hvordan demme opp for Trysil, som med det ble tvingt til å gjøre vanskeligere valg, samt slå opp i langt større grad. I midtforsvaret ryddet Leo Brenden og Espen Dahl opp i mesterlig stil, og eide luftrommet fullstendig.

Med kontroll bakover, åpnet det seg etter hvert også rom offensivt. Og på omgangens første sjanse etter rundt fem minutter spill, snappet dagens debutant Mikkel Brandsnes ballen fra Trysil sin midtstopper og tredde Magnus Kalland nydelig igjennom. Alene mot keeper gjorde ingen feil og satte sikkert inn 2-0 til de blå. En utrolig viktig scoring.

I denne perioden av kampen klarte Ridabu å presse Trysil litt tilbake i banen, og kun minutter etter 2-0 fikk Ridabu to nye gedigne sjanser til å punktere kampen. Først ved Henrik Abell Larsen, som dessverre ikke var like kald som Kalland alene mot keeper, og så Christopher Nalum som ikke fikk avsluttet etter å ha stjålet ballen fra keeper og kunne trillet ballen i mål.

Trysil trøkket på, og tjue minutter før slutt fikk de en vanvittig dobbeltsjanse, der de i løpet av 5 sekunder fikk to avslutninger som begge traff innsiden av stolpen. Ridabu var utrolig heldig som unngikk baklengs på dette angrepet, men utover det skal de faktisk roses for å være først på nesten alt i siste tredjedelen av banen. Knall innsats over hele linja lå i bånd, og da man i tillegg hadde flyten som ved omtalte sjanse, var det liten tvil om at poengene skulle bli igjen på Black River Park.

Totalt sett bør Ridabu være meget glad for at de fikk med seg alle tre poengene i denne kampen. Trysil gav så å si bort to mål, og hadde ballen klart mest i denne kampen. Trysil viste tydelig hvorfor de slo Stange i seriepremieren og at de endte på fjerdeplass i fjor. Samtidig var Ridabu fullt på høyde med Trysil i andre omgang, og gjorde det vanskelig for de røde å bryte igjennom. Etter å ha sluppet inn på overtid forrige runde, var det deilig at marginene spilte Ridabu sin vei denne kvelden.

Like hyggelig som poengene er det å se hvordan de yngste blomstrer mot gode fjerde divisjonslag. Fredag startet Mikkel Brandsnes kampen, mens Audun Ørsleie, Martin Frøysjø og Endre Barmoen alle ble innvolvert i løpet av andre omgang. Tre gutter født i 1996 avslutter altså kampen for Ridabu, der kampbildet er av en slik karakter at mange ville kviet seg for å ta i bruk «urutinerte» unggutter. Gutta viste seg som vanlig tillitten verdig, og skuffer aldri. De opptrer rolig og behersket, samtidig som de har et stort teknisk register i kombinasjon med trøkk og tempo. Kiloene er ikke på guttas side i duellene mot godt trente 4. divisjonsspillere, men de biter faktisk godt fra seg her også. Det blir spennende å følge disse fremover.

Ridabu kan si seg godt fornøyd med sesongstarten, og står nå med fire poeng mot to meget tøffe motstandere. Samtidig ser det ikke ut til at det finnes noen enkle motstandere i årets avdeling, så hver eneste kamp denne sesongen krever 100% innsats.

Nå venter ei rolig treningsuke, før gutta reiser til Ringsaker for å møte Rune Buer Johansen sine menn mandag om ni dager. Selv om Ringsaker fikk plassen igjen på tampen av oppkjøringen, vet de blå at det er et godt organisert og trent motstander som står på motsatt halvdel, og at man må være påskrudd for å kunne være i nærheten av tre nye poeng.

Fram til neste trening skal de blå likevel få lov til å suge på karamellen og hvile slitne og såre bein.

Vi gleder oss til fortsettelsen!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park