Abonner via RSS

Ridabu vant nimålsthriller!

16 mai 2014

written by Black River Park

5.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Rena Leir

Rena – Ridabu 4-5 (3-3)

1-0 (’15)

2-0 (‘20)

2-1 David Stoltenborg (’25)

3-1 (’33)

3-2 Christoffer Pettersbakken (’36)

3-3 Espen Arnesen (’40)

3-4 Christoffer Pettersbakken (‘50)

3-5 Simen Halseth (‘55)

4-5 (str. ‘75)

Gule kort: Espen Arnesen og Audun Angell Ørsleie.

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – David Stoltenborg, Olav Kristiansen, Håvard Lundby, David Arnesen – Ben Frogner, Simen Halseth – Mikkel Brandsnes, Espen Arnesen ©, Henrik Abell Larsen – Christoffer Pettersbakken.
Audun Angell Ørsleie, Simen Myren og Lars Mikalsen spilte også.

Ridabu knekte endelig «Rena-koden» og vant sin første kamp mot blåtrøyene fra Åmot i en nimålsthriller på Rena Leir torsdag kveld. Dermed har uken vært svært så innbringende for gutta fra Black River, som har notert seg for seks av seks mulige poeng, og fått et virkelig løft etter en mager sesongstart poengmessig.

Det var stor lettelse og glede blant Ridabugutta da dommer Anders Edvardsen blåste av for full tid litt før klokka 21.00 torsdag kveld. En berg- og dalbane av en fotballkamp var over, der Ridabu hadde kommet ut av det hele med tre poeng. Kampen hadde det aller meste. Merkelige mål, flotte mål, harde dueller, tidvis godt spill, men også tidvis tilsvarende dårlig. Det blir aldri kjedelig når Rena og Ridabu braker sammen.

Ridabu, for anledningen ikledd sine nye grønne bortedrakter, kunne fått en drømmestart da Christoffer Pettersbakken etter sju minutters spill utnyttet en grov feil i Rena sitt forsvar og fikk klar bane igjennom. Alene med keeper gjorde Pettersbakken det meste rett med unntak av å sette ballen mellom stengene. Dermed fortsatt 0-0.

Det var et tydelig konsentrert Ridabu-lag som fortsatte i samme sporet som i bortekampen mot Hamar IL mandag. Stort ballinnehav, tålmodig i valgene, og et forsøk på å la ballen gjøre jobben i stedet for å jage den. Dette fungerte godt første kvarteret uten at det ga allverden med målsjanser. En god innledning til tross, var det Rena som scoret kampens første mål. Olav Kristiansen, som nok en gang gjorde en kanonkamp, valgte en litt for vanskelig løsning og ble satt under trykk. Unge Kristiansen rettet opp i sin egen feil, og i det han hadde full kontroll over ballen valgte Rena sin angriper ulovlige virkemidler, fikk Kristiansen i bakken og fosset mot mål der han satte inn 1-0 til hjemmelaget. Dette var et klart frispark, men da det ikke dømmes frispark, må det dømmes mål.

Et slag i trynet skulle følges opp med et til. Denne gangen med kun en ting å skylde på – Ridabu selv. Et frispark blir klarert i første omgang, men havner ute på kant mellom 16-meter og dødlinja, der et innlegg med 15 meter luft under seg detter ned bak i feltet. Ingen reaksjon eller vilje til å ta ballen fra de grønne, ender med en enkel jobb for Rena, som med det går opp i 2-0. Selv på dette nivået skal slike mål være forbudt å slippe inn. Forferdelig prestasjon av Ridabu ved den anledningen.

Det er vanskelig å komme på en arena hvor det er mindre takknemlig å komme under med to mål tidlig, og i det trener Lunde Grandum sendte hele benken i oppvarming var det nok en eller annen med hjertet i blått som tenkte at dette kan bli en lang kveld. Gleden med å ha vært det førende laget, blir fort borte når man slipper inn det man på godt norsk kan kalle ordentlige drittmål. Samtidig var det ingen tvil om at spillerne på banen følte at det hele handlet om å fortsette i samme spor, så ville det gi resultater.

Fem minutter etter Renas 2-0 mål kjempet Ridabu seg til en corner. Henrik Abell Larsen slo hardt inn fra venstre mot første stolpe, hvor David Stoltenborg kom seg fri fra sin mann og på ypperlig vis headet ballen i motsatt hjørne via stolpen og inn. Stoltenborgs første seriemål i Ridabu-drakt hadde ført Ridabu inn i kampen igjen.

Ridabu fortsatte å presse på, og i det man egentlig gikk og ventet litt på 2-2, ble det i stedet hjemmelaget som scoret 3-1. Denne gangen et mål som det er litt lettere å akseptere at man slipper inn. Gode bevegelser og godt spill hos Rena, der ballen tilslutt blir stupheadet inn til atter en gang tomålsledelse for hjemmelaget. Med rundt ti-femten minutter igjen av omgangen, var det store håpet at Ridabu måtte kjempe inn en slik at det var håp for andre omgang.

Fra 3-1-scoringen til pause, får endelig Ridabu lønn for strevet. Det blir noen fantastiske minutter sett med Ridabu-øyne.
Simen Halseth spilte sin første kamp for sesongen i Magnus Kalland sitt skadefravær. Toppscoreren fra de siste tre sesongene spilte seg mer og mer varm kampen igjennom, og med rundt ti minutter igjen før pause fikk vi se Halseth av godt gammelt kaliber. Gjennombruddskraft på rå styrke og vilje, en kjip over keeper til en umarkert Pettersbakken som enkelt kunne sette ballen 3-2.

Like etter viste Ridabu frem angrepsspill etter læreboka, der det ble spilt raskt i lengderetning, en herlig cross fra Abell Larsen, et flott førstetouch fra Pettersbakken som la igjen til Espen Arnesen som banket ballen i mål fra 16-meteren. Et herlig mål, og en herlig avslutning av kaptein Arnesen, som spilte en god kamp på Ridabus midtbane. 3-3! Ridabu hadde tatt igjen hjemmelagets tomålsledelse.

Stemningen i garderoben var meget god i pause, selv om mange irriterte seg stort over målene man hadde sluppet inn. Samtidig var det en del ting som talte for at dette kunne bli en flott kveld. Ridabu hadde vært spillemessig det beste laget. Normalt sett er Ridabu best etter pause. Og så langt i sesongen har Rena hatt sin svakeste periode i andre omgang, ihvertfall resultatmessig. Fokus på boksspillet. Fokus på at fullt trøkk de neste 45 kunne bety tre poeng.

De grønnkledde “Kiwi-guttene” responderte direkte. Fem minutter etter pause gjorde Pettersbakken alt på egen hånd. Driblet seg fri i boks og dunket ballen til side for Renas målvakt. Ridabu hadde snudd det, og ledet 4-2. Pettersbakken sin femte scoring for sesongen.

Om ikke det var nok, like etter dro Simen Halseth seg nydelig fri, og fra 25 meter fikk han av gårde et herlig skudd som føk opp i nettaket. 5-3 til Ridabu. En utrolig utvikling på kampen.

Erfaringen og kjennskapen til motstander Rena gjorde at man på ingen måte trodde man hadde avgjort kampen. Det er trøkk og vilje hos de blå på Rena. Det finnes også massevis av kvalitet hos spillerne, så nå handlet det om å spille kontrollert. Utfra de første 55 minuttene burde det være en grei sak, men så er det et eller annet med Ridabu og avslutningen på kamper når de leder. En lei tendens til å bli dypere og dypere.

Historien gjentok seg også torsdag kveld, der Ridabu ble lavere enn intensjonen. Dermed fikk Rena masse offensiv trøkk, og det kom bølge på bølge med forsøk på innlegg og gjennombrudd, som Ridabu i første omgang hadde relativt god kontroll på. Rena fikk aldri satt Stefan Wattum i Ridabu sitt mål på spesielle prøver, med unntak av en situasjon de får i gavepakke grunnet dårlig kommunikasjon i de bakre ledd. Stefan ryddet mesterlig opp i det som kunne blitt 4-5.

Rena sto høyere i banen, noe som gav Ridabu gode muligheter til overganger. Flere overganger ble tatt ordentlig der det ble fylt på bra med folk, men den siste pasningen eller touchet ble for dårlig til at det ble noen gode målsjanser ut av det. Med rundt tjue minutter igjen å spille begynte presset fra hjemmelaget å avta, og Ridabu fikk flyttet spillet sitt lengre frem i banen. I et overtall offensivt fikk Espen Arnesen lov til å sikte og avslutte fra rundt 20 meter, men dessverre for kapteinen og laget smalt skuddet i stolpen. Spikeren i kista var et knep venstre unna.

Like etter, med rundt kvarteret igjen å spille, fikk Rena straffespark, etter at en av våres helter brukte ulovlige midler i feltet. For fjerde gang denne sesongen ble det dømt straffespark i mot. Stefan Wattum er nok en gang nære ved å få tatt straffesparket, men redningsprosenten for året gikk ned fra 66,6% til 50% for den solide Opplendingen i Ridabus mål.

Hjemmelaget holdt trøkket oppe resten av kampen, uten at det ble de helt store farlighetene, og etter 47 spilte minutter av andre omgang blåste Edvardsen for siste gang i fløyten for kvelden, og tre poeng ble med hjem til Hamar. For første gang på seks forsøk slo endelig Ridabu Rena. Et lag som vi unner all suksess, med unntak av de to gangene vi møter hverandre i året.

Vi ønsker Morten Nyland og hans Rena-gutter lykke til videre, og er sikre på at poengene som vanlig vil trille inn på kontoen utover våren for deres del.

Etter fem seriekamper i fjor sto Ridabu med åtte poeng. Da tapte de kamp nummer seks, før de slo til med fem strake seire før ferien. Etter fem seriekamper i år har Ridabu sju poeng. Altså et mindre enn i fjor. Et lite poeng er likevel det at på samme tid  i fjor hadde Ridabu spilt tre hjemmekamper på de første fem. Denne gangen har de kun spilt en. De tre neste kampene spilles på Black River Park. Det er mot to av kanskje avdelingens aller beste lag, Kongsvinger 2 og Braskereidfoss, samt laget som tok seks poeng fra oss i fjor, Kjellmyra – så her skal gutta virkelig få vise hva som bor i dem.

Neste uke er det spillefri for A-laget, og dermed blir det ei fin treningsuke. Selv om det ble seks poeng denne uka, vant nok trener Lunde Grandum litt av hvert som de blå kan bli langt bedre på fremover. To rekruttkamper er det også, mandag og fredag, mot henholdsvis Nordbygda og Dala3.

BRP.no ønsker alle lesere en riktig flott 17.mai!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park