Abonner via RSS

Ridabu vant toppkampen!

11 aug 2011

written by Black River Park

12. serierunde 5.div avd. 5 – Black River Park

Ridabu IL – Romedal 2-0 (2-0)

1-0 Ole Johnny Sundt

2-0 Jonas Øverseth Pandum

Ridabu (4-4-2): 12. Edvard Erken – 20. Ole Kristian Brodal Sveen, 18. Espen Dahl, 3. Fredrik Fyksen,  19. Audun Wennersgaard – 7. Espen Arnesen, 14. Kristian Gjøra, 10. Magnus Kalland, 11. Simen Halseth -17. Ole Johnny Sundt, 24. Jonas Øverseth Pandum.

Vegard Lunde, Erik Westgård, Lars Mikalsen, David Arnesen, Sturle Wennersgaard og  Anders Busterud spilte også.

Etter en grei, men kanskje ikke spektakulær serieoppstart mot Moelven 3, knyttet det seg stor spenning til hvordan Ridabu skulle takle torsdagens toppoppgjør mot Romedal. Minner fra krigen på bortebane mot samme lag gjorde nok at man var litt ekstra skjerpet før dommeren blåste i gang matchen på Black River Park. Støtteapparatet hadde gjort en god jobb i forkant av kampen, og trener Lunde hadde tydelige instrukser for hvordan Romedal skulle slås.

Kampplan og gjennomføring er dog to forskjellige ting og Romedal tok raskt initiativet i kampen. Ridabu ble spilt lavt i banen og hadde sin fulle hyre med å holde igjen for de stadige oppspillene inn i egen boks. En god Edvard Erken, samt litt tur, var gull verdt for de blå innledningsvis, og stormen ble etterhvert ridd av.

Når et lag presser er det gjerne det andre laget som scorer, heter det i den velkjente floskelen, og gangen i dagens kamp var på mange måter med på å bekrefte den litt tynne teorien. Mot spillets gang, og forsåvidt også all forventning, var det en dødball som skulle føre til at hjemmelaget tok ledelsen. Brodal Sveen slo en god, innoverskrudd corner fra venstre som ble møtt av pannebrasken til sportssjefen sjøl, Ole Johnny Sundt. Ballen føk inn på nærmeste stolpe og 1-0 til Ridabu.

Etter scoringen fortsatt Romedal å trykke på, men uttelling ble det fremdeles ikke. I steden var det Ridabu som utnyttet en overgangsmulighet på mesterlig vis. Ballen havnet etterhvert ute på kanten der Simen Halseth var våkent med. Halseth nølte ikke og dunket ballen inn mellomrommet mellom keeper og midtstopper. Der hadde Jonas Pandum luktet lunta og fikk, ved et lite sleivtreff, satt ballen inn i nettet. 2-0 til Ridabu.

Nå fikk Ridabu mere tak på kampen og spillmessig var det liten tvil om hvem som var det førende laget ut omgangen. Ballen trillet hurtig fra mann til mann, bevegelsene begynte å sitte, og det ble skapt et par virkelig store sjanser mot slutten av omgangen. Erik Westgaard og Kristian Gjøra hadde hver sin mulighet, men litt uflaks samt gode inngripener av Romedals sisteskanse sørget for at omgangen ebbet ut med en, alt i alt, fortjent tomålsledelse til hjemmelaget.

Ridabu har som regel kun en virkelig god omgang og dagens kamp var intet unntak. I andre omgang ble man stående litt med lua i hånda, og flyten fra første omgang var plutselig ikke å spore. Heldigvis tok ikke Romedal videre tak i matchen så de blå holdt greit unna, mangel på spill til tross. Det lille som kom innledningsvis tok det eminente stopperparet Dahl/Fyksen hånd om på imponerende vis.

I en slik type kamp er det i grunn bare personlige feil som er trusselen, og da man ved et par anledninger mistet litt av konsentrasjonen, kom Romedal etterhvert farlig nær. En hjerneblødning eller to i det defensive spillet gav bortelaget noen små farligheter, men ledelsen så i grunn aldri truet ut. Gultrøyene skapte, som ventet, noen gode muligheter på dødballer, men stort sett god markering og en særdeles opplagt Anders Busterud, hindret redusering.

På benken var man noe nervøse, men man trodde kampen var punktert da Jonas Pandum sendte ballen forbi Romedals keeper tjue minutter før slutt. Desverre trillet ballen i stolpen og pulsen, for innbyttere, tilskuere og støtteapparat, vedvarte.

Ridabu har titt og ofte vist evnen til å stå kampen ut, og en særdeles profesjonell avslutning på kampen sørget for at alle nerver var ubegrunnet. Romedal gav etterhvert opp og seieren ble trygget inn de siste minuttene. Et meget konsentrert forsvar, samt en alltid like duellsterk midtbane, gjorde sitt til at Romedal måtte reise hjem med tap i bagasjen og de gulsvarte er dermed, etter all sannsynliget, ute av opprykkskampen denne sesongen.

I en kamp der alle gjør en solid jobb er det kanskje unødvendig å trekke fram enkeltspillere. Dog bør det nevnes at den nybakte student, og desverre avtroppene midtstopper, Fredrik Fyksen, antakelig gjør sin beste kamp for sesongen. Som sjef i luftrommet, kontrollert og trygg langs bakken og med gode, kreative pasninger framover i banen, står han fram som en ener på Black River i kveld.
 

Ridabu mot Romedal


6 Kommentar Ridabu vant toppkampen!

 1. mikk

  Herlige bilder! Hadde sportssjefen gjort jobben sin isteden for å leske strupen til det overstadige, hadde referatet vært ute for lengst…

 2. kalland

  Fine bilder ja! Hvem er det som har alle bildene som blir tatt forresten? Hadde vært litt kult å hatt dem!

 3. mikk

  Helt sjef i dag, Fyksen, men ut i fra dette bildet å dømme, trur je faktisk cheerleading, evt. aerobic, kan være veien å gå for deg på Gjøvik. Lykke til!

 4. mikk

  webmaster Skramstad som knipser trur je, men vet ikke hvor de er å finne. Må jo være tatt haugevis av bilder som ikke ligger her og. Er definitivt interessert i å få tak i dem sjøl je…

 5. Fredrik Fyksen

  Meget nøyd med omtale, selv om jeg ikke er 100% enig at jeg hadde “kreative pasninger framover i banen” men vi holdt iallefall unna baki der!

  Ellers er bildene fantastiske! Og ja, jeg har meldt meg på ett kurs Mikk. Vi går igjennom zoomba, aerobick, vanndans, rytmisk sportsgymnastikk og noen andre godsaker. Etterpå kan vi velge hvilke idretter vi vil satse på.. Gleder meg relativt mye!

 6. mikk

  Det jeg omtaler som kreative pasninger fra deg, kan kanskje sees på som “måking” av andre. Sett i lys av din fortid i Fart, skal du ha skryt for å faktisk sende ballen temmelig nære hodehøyde ved en del anledninger, samt at du faktisk også slo noen gode pasninger langs bakken. Kall det hva du vil, jeg kaller det kreativt, sett i Fart-målestokk.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park