Abonner via RSS

Ridabu’s femte strake – seier i lokalderbyet

28 jun 2013

written by Black River Park

11.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Stange 3-1 (2-0)

1-0 Simen Halseth (’32)

2-0 Marius Byenstuen (’42)

3-0 Marius Byenstuen (’67)

Ridabu (4-2-3-1): 1. Stefan Wattum – 4. Magnus Breilid, 2. Leo Mathias Brenden, 24. Håvard Lundby, 3. Simen Myren –  15. Christoper Dagslott Nalum, 11. Simen Halseth – 13. Mikkel Brandsnes, 29, Marius Byenstuen, 18. Henrik Abell Larsen – 6. Geir Anders Erlandsen

David Arnesen, Jonas Pandum, Peder Pandum, Ole-Kristian Brodal Sveen, Martin Frøysjø og Olav Kristiansen spilte også.

Etter en hektisk vårsesong med mange tett og jevne kamper, måtte Ridabu ordentlig ned i kjelleren og hente ut de aller siste kreftene mot Stange i kveldens lokalderby på Black River. Belønningen ble tre nye poeng, Ridabus femte strake seier og andreplass på tabellen etter halvspilt serie.

Ridabu kunne allerede før kampen mot Stange si seg godt fornøyd med vårsesongen, som har vært over all forventning. Samtidig var det noe med å ta ferie med stil, selv om mange bein begynner å merke at vi har holdt på non-stop med seriespill siden midten av april. Før kampen poengterte lagledelsen at dette ville bli en kamp der den som ville det mest og orket å ta den ekstra meteren, trolig ville stå igjen med poengene. Begge lag hadde sine forfall, men som Stange-trener Jota så fint sa det – “begge lag hadde 11 mann på banen”.

De første 30 minuttene var en jevnspilt afære, der to spillende lag lette etter de nødvendige åpningene hos motstanderen. To kompakte defensiver gjorde jobben vanskelig for de offensive spillerne, men Ridabus klare fordel var evnen til å gjenvinne ballen langt høyere i banen enn hva tilfellet var for Stange. Dette ga også Ridabu kampens to første sjanser, først ved Abell som kom seg fri på venstre, men avslutningen ble for upresis. Så ved Byenstuen som ble frispilt etter en flott pasning av Geir Anders, hvor keeper reddet mesterlig. Bortsett fra disse to sjansene, var det svært lite som skjedde innenfor de to lags 16-metere den første halvtimen.

Det hele åpnet seg mer opp da Simen Halseth satte inn kampens første scoring etter 32 minutter. Halseth startet perfekt, og fikk en krempasning servert fra Marius Byenstuen. Alene mot keeper gjorde Halseth ingen feil, og satte enkelt inn 1-0 til Ridabu. Dette satte litt mer fyr på Ridabu offensivt, og knappe 10 minutter senere var det duket for reprise på 1-0 målet, da Mikkel Brandsnes var servitør, og Byenstuen banket inn 2-0 alene mot Stanges solide sisteskanse. Dermed kunne Ridabu ta pause med 2-0 ledelse, og slitne bein og hoder kunne hvile før vårens siste 45 skulle gjennomføres.

Etter pause ble Ridabu litt dypere enn de sikkert hadde ønsket, da Stange gjorde et forsøk på å komme inn igjen i kampen. Som vanlig handlet det mye om å ri av de første 20 minuttene, noe de blå også klarte bra, da de nektet Stange å skape noen spesielle farligheter. Stanges offensive spill etterlot rom defensivt, og etter rundt halvspilt omgang fant Christopher Nalum Byenstuen med en nydelig gjennombruddspasning, der Byenstuen fikk både tid og rom til enkelt å sette inn 3-0, og spikeren i Stange-kista.

Like etter kom Stange til sin første store sjanse da Stangekaptein Bjørn Andre Torve kom alene med Stefan Wattum i Ridabu sitt mål, men Wattum som til da hadde hatt en rolig dag på jobben var mesterlig med på notene og reddet med en flott beinparade. Dermed fikk aldri Stange halmstrået og klamre seg til.

På overtid fikk likevel Stange sitt trøstemål, da Torve fikk en ny sjanse mot Wattum og satte ballen kontant i krysset som vi har sett Torve gjøre mang en gang før.

Kort oppsummert var Ridabu hakket bedre i det meste enn et litt svekka Stangelag denne kvelden, og vant fortjent 3-1. Ridabu spilte godt defensivt, og tidvis var også det offensive på plass. De 17 spillerne som var utpå for Ridabu i denne kampen ga alle det de hadde, og da føles det godt at belønningen er tre poeng.

På en kveld hvor innsatsen var upåklagelig er det vanskelig å nevne noen som utmerket seg spesielt, men i en uvant rolle må Christopher Nalum sitt bidrag fremheves. I tillegg debuterte guttespilleren Olav Kristiansen for Ridabu, da han fikk de siste minuttene sentralt på midten. Kristiansen kunne fort gjort det helt store da han gikk på et flott raid, men litt ubesluttsomhet i avslutningen nektet dessverre den talentfulle unggutten scoring. Unge Kristiansen er en spiller vi garantert vil få høre mer om i tiden fremover.

I et flott lokalderby med godt vær og brukbart med publikum, er det også viktig å trekke frem en meget solid kvinnelig dommertrio som leverte langt over det man er vant med i denne divisjonen. Tre blide og hyggelige dommere som la en perfekt linje, og som var konsekvente i dømmingen. Det var lett for spillerne å skjønne hva som var greit og ikke, og dette ga gode arbeidsforhold for både spillere og dommer. Disse tre er velkommen til å dømme samtlige kamper på Black River fremover i sesongen.

Med 23 poeng på de 11 første kampene har Ridabu lagt et solid grunnlag for høstsesongen. Det blir 11 nye knallharde matcher mot god motstand. Sesongens målsetning om fornyet kontrakt i fjerde divisjon er innen rekkevidde, men på ingen måte helt i boks. Fjorårets høstsesong var cupfinale på cupfinale for et nedrykkstruet Ridabu, men med grunnlaget man tar med seg fra årets vårsesong bør mulighetene for å fokusere enda mer på eget spill være tilstede.

Neste seriekamp er 12. august da Ringsaker kommer på besøk på Black River.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park