Abonner via RSS

Ridabu slo Grue – ny stor skalp for de blå

08 jun 2013

written by Black River Park

8.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Grue 3-2 (2-0)

1-0 Marius Byenstuen (‘3)

2-0 Simen Halseth (’30)

2-1 (’52)

3-1 (’61) Simen Halseth

3-2 (’90)

Gule kort: Håvard Lundby, Magnus Breilid, Espen Dahl og Simen Halseth

Ridabu (4-2-3-1): 1. Stefan Wattum – 3. Simen Myren, 2. Leo Mathias Brenden, 23. Espen Dahl, 22. David Arnesen – 24. Håvard Lundby, 10. Magnus Kalland – 13. Mikkel Brandsnes, 11. Simen Halseth, 15. Christoper Dagslott Nalum, – 29. Marius Byenstuen

Magnus Breilid, Kristian Gjøra, Lars Mikalsen, Henrik Abell Larsen, Peder Pandum og Ole Kristian Brodal Sveen spilte også.

Ridabu tok trolig sin største skalp i moderne tid da de slo opprykksfavoritt Grue 3-2 på Black River Park fredag kveld. En kanoninnsats av de blå ble belønnet med tre poeng, i en kamp som vi med hjerte i Ridabu vil huske i mange år fremover.

Før kampen ble det uttalt fra sportssjef Sundt at Grue trolig er det beste laget Ridabu har møtt siden oppstarten av seniorlaget i 2010. Grue har en flott historikk å vise til, og etter å ha tapt opprykket på målstreken i fjor, er laget ytterligere forsterket foran årets sesong med en klar ambisjon om å gå opp. Grue har åpnet sesongen godt, og kom til Black River som serieleder.

Trener Lunde pekte før kampen på en rekke punkter som var viktig for å kunne ha mulighet til å stå igjen med poeng. 100% innsats, 100% lojalitet til spillestil, ta vare på overganger og være konsentrerte i avslutningsfasen. I påpekte han at Grue ville komme til å få sine muligheter, og da var man avhengig av en matchvinner mellom stengene, samt marginer. En spesielt bedre analyse i forkant, i forhold til hva man fikk se på banen er det sjelden man får. For Ridabus lagledere hadde forberedt seg på hva som kom, og de i blå drakt var svært villig til å gjøre sitt for at denne kvelden skulle bli minnerik.

Det ble en fantastisk åpning for Ridabu, som gikk opp i ledelsen allerede etter tre minutter. Mikkel Brandsnes mottok ballen på høyre side langt inne på egen halvdel. En enkel støtte til Simen Myren som slo opp på midtspiss Marius Byenstuen. Byenstuen var sterk og fikk slått ballen til Christoper Nalum som slo ballen på direkten over til Brandsnes som hadde kommet seg fri på høyre. Brandsnes fikk umiddelbart øye på Byenstuen som hadde var i ferd med å stikke i bakrom, og med en perfekt pasning fant Brandsnes Byenstuen som satte ballen over Grue sin keeper og i mål. Drømmestart for Ridabu og Byenstuen.

Grue har mange kvaliteter i laget, og er et vanskelig lag å forsvare seg mot. Den neste halvtimen handlet for det meste om Grue som trillet ball og ventet på at Ridabu skulle gi bort rom de kunne utnytte. Ridabu lå kompakt og lavt, men var enkelte ganger litt for hardhendte enn hva dommeren likte, og fikk derfor en rekke dødballer i mot. Grue er kjent som et godt dødballag, og fikk også en svær sjanse etter et frispark, men heldigvis gikk headingen i stolpen, og Ridabu var først på returen. Etter rundt halvspilt omgang fikk Grue nok en stor sjanse, men Stefan Wattum var med på notene og reddet mesterlig avslutningsforsøket. I denne perioden var Ridabu i ferd med falle inn med hele laget i egen boks, men klarte heldigvis å skyve laget litt høyere i banen.

Det litt høyere presset ga resultater direkte, da Simen Halseth vant ballen høyt og satte fart mot Grue målet. Alene med keeper gjorde Halseth ingen feil og satte ballen kontant i hjørnet til 2-0 for Ridabu.

Rett etter måtte Grue ta av sin meget gode og raske spiss Jon Harald Skulstad, og dermed kunne Ridabu dytte laget enda høyere opp i banen. Det siste kvarteret av omgangen var mer jevnspilt, og Ridabu kunne gå til pause med 2-0 ledelse. I pausen ble man enig om å fortsette som de siste 15 av omgangen, og være flinke med å opprettholde avstanden mellom lagdelene.

Andre omgang åpnet litt som første sluttet, og Ridabu var klar over at hvor lengre tid det gikk til Grue fikk målsjanser, jo mer økte sannsynligheten for at de kanskje ville surne og miste troen på poeng. Derfor var det utrolig surt når Grue fikk tildelt en billig straffe etter rundt ti minutter spilt. Leo Brenden gikk i bakken etter en duell, og ballen som ikke var på vei noe som helst slags sted kom borti hånda til Leo i fallet, og dommer pekte på straffemerket. Straffen satt, og dermed var det 2-1 – og Grue var tilbake i kampen igjen.

De fleste tenkte nok sitt når Grue fikk en tidlig redusering, og derfor var det ekstra deilig at Ridabu slo direkte tilbake. Espen Dahl vant ballen på egen halvdel, og fant Marius Byenstuen i bakrom med flott ball. Dahl fortsatte med et ordentlig sugent løp fremover, og mottok et svakt Byenstuen innlegg innenfor 16-meteren. Dahl fikk avsluttet, men skuddet ble blokkert. Dahl ga likevel jernet og fikk tak i ballen igjen, og med et slags brassespark fant han Simen Halseth på bakre stolpe, som kunne sette inn 3-1. Ridabu hadde slått tilbake. En meget viktig scoring.

Derfra og ut handlet det om å forsvare seg så godt som mulig og satse på kontringer. Med andre ord fortsette som man hadde gjort den første timen. Friske bein ble satt inn for å jage, og Grue ble stående å stange mot mål. Innleggene ble enten headet ut, bokset ut eller traff treverket. Tiden var i ferd med å renne ut da spillende trener Lars Erik Fremming kom seg fri på bakre stolpe og satte inn 3-2 på overtid. Grue fikk faktisk enda en mulighet på overtid, men et frispark i god posisjon gikk til side for mål. Dommeren blåste for full tid, og slitne Ridabugutter kunne strekke hendene over hodet og glede seg over en fantastisk sterk seier.

“Jeg er utrolig stolt over innsatsen som gutta legger ned. De vil mye, og gjør det vanskelig for Grue. De har ballen mye og skaper 6-7 ordentlig gode muligheter. Vi har ballen langt mindre, men skaper fem gode selv, og setter tre av dem. Grue var det beste laget, men jeg tror ikke de reiser hjem å føler de ble ranet fra poengene. I dag har vi en matchvinner helt bakerst og foran. I mellom Wattum og Byenstuen, er det i løpet av kampen 15 utespillere som gir alt og som presterer meget godt. Denne karamellen er god å ta med seg inn mot neste treningsuke”, smilte Vegard Lunde etter kampen.

Med seieren står Ridabu med 14 poeng etter åtte seriekamper, tre poeng bak motstander Grue som topper tabellen. Det er tett i toppen, og mellom Grue og Ridabu er det hele tre lag. Samtidig er det ingen fare for at Ridabu tar av etter den flotte starten. Da sportssjef Sundt kunne fortelle at Kjellmyra hadde tatt ledelsen rett før slutt mot Engerdal, var alle skjønt enig om at det var et godt resultat for Ridabu selv om det førte Kjellmyra opp i ryggen på de blå. “Vi har fått en luke på 13 poeng ned til det nederste laget. Nybergsund 2 har kun to. Vi opprettholder ambisjonen om å bli nummer ni, og poengene i dag kommer godt med”, poengterte Sundt.

Neste kamp for Ridabu er ikke før tirsdag 18.mai. Da står Elverum 2 på motsatt banehalvdel.

Frem til da skal Ridabu være litt stolte av seieren mot Grue, ha noen gode treninger og spille rekruttkamp mot Ådalsbruk. Det er alltid aktiviteter på Black River Park!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park