Abonner via RSS

Rystet Kamma – sviktet mot Biri

07 des 2013

written by Black River Park

Lørdag deltok Ridabus G-19 juniorer på Heggelund Cup i Moelvens flotte arena Limtrehallen. Det ble en flott dag, der man på normalt Ridabu-vis fikk se hele spekteret fra toppnivå til langt under middels.

Ridabu havnet i gruppe med HamKam, Brumunddal, Løten, Biri og Moelven 2, der de blå talentene fra Black River fikk æren av å spille åpningskampen i turneringen mot selveste HamKam.

I dagene før turneringen gikk ryktene på de forskjellige videregående skolene om at både Kamma og Dala kom til å mønstre gode mannskap, i et forsøk av å gå til topps i den 12-lags store turneringen. Ryktene så ut til å stemme forholdsvis godt, da de grønne og hvite på motsatt halvdel i åpningskampen kun manglet et par mann. Som en litt skeptisk Ridabuspiller slo fast i det han hadde tatt et raskt blikk på motstanderen under oppvarming: “Vi møter et rent interkretslag. Det er faktisk spillere der som får betalt for å spille fotball… ”
Trener Magnus Kalland på sin side var mer optimistisk, der han tidlig presiserte at alt var mulig om man fulgte matchplanen og var tro mot den.

Kalland’s disipler entret banen med et lysende blikk og troen på at det kunne være mulig. Defensivt jobbet laget for hverandre, og spilte faktisk tidvis flott fotball, selv om veien til mål virket litt lengre for de med skilpadde på drakta, enn de med orrhana. Når det er sagt, var det ingen av lagene som var spesielt farlige i kampens første minutter. Mikkel Brandsnes møtte sine gamle lagkamerater fra i fjor, og var innstilt på å vise seg fram fra sin beste side. Mens mange spillere i hans posisjon ville fått høye skuldre og prestert under forventet, tok Brandsnes tak i kampen og var banens ener. Det var derfor ikke veldig overraskende når Brandsnes på egen hånd satte fart, og dunket ballen opp i vinkelen forbi G16-landslagets og A-lagskeeper Emil Holst midtveis i omgangen. En herlig scoring, som det var høy klasse over. Målet satte en ordentlig støkk i HamKam, som neppe hadde trodd at Ridabu skulle by på de største problemene denne lørdagsmorgenen. Det ble gjort et forsøk på å heve balltempoet, men gang på gang møtte de en blå vegg, som gjorde jobben enkel for Aleksander Jensen i målet. Brandsnes sitt mål ble kampens eneste mål, og Ridabu hadde med det sikret seg et flott utgangspunkt for resten av turneringen.
Sportslig leder for Ridabu Ole Johnny Sundt var sterk i troen på seier før kampen, men var likevel overrasket over at det faktisk gikk veien: “Det gjorde det litt lettere at vi har fått en av deres beste spillere”, humret han etter kampen – med klar adresse til Kamma som lot unge Brandsnes komme altfor tidlig hjem til Black River.

Nullstilling ble nøkkelordet inn mot neste kamp mot Biri, som grunnet et litt uheldig turneringsoppsett for Ridabu sin del, skulle gå av stabelen litt for lang tid etter den flotte seieren mot HamKam. Lagene møtte hverandre for noen uker side i treningskamp, der Ridabu vant 3-2. Til tross for advarsler om ikke ta lett på ting, og holde tempoet oppe, var det dessverre langt fra ord til handling. Ridabu spilte en forferdelig dårlig kamp, og Biri gikk seirende ut med 2-1, noe som var deres eneste seier i turneringen. Åsmund Jødahl scoret Ridabus mål. Dermed var optimisme og tro på semifinale snudd til pessimisme og fortvilelse.

Ridabu måtte med andre ord helst ta poeng mot Brumunddal, som anført av en opplagt Jonathan Helmersen hadde feid Løten og Moelven 2 av banen i sine to første kamper. Drømmen om semifinale brast da Dala utnyttet slurv og personlige feil hos Ridabu, og dundret hele fire baller forbi keeper Jensen i Ridabus mål. Mikkel Brandsnes scoret Ridabus trøstemål, i en kamp som var mer jevnspilt enn hva resultatet forteller.

Moelven 2 fikk unngjelde i lagets fjerde kamp, og til tross for at Ridabu kun vant 3-2, var det aldri spesielt tvil om hvor seieren skulle ende. Mikkel Brandsnes, Emil Kvarstad Martinsen og Gustav Kollstrøm scoret Ridabus mål.

Ettersom HamKam våknet ordentlig til liv og tok ni poeng på sine tre neste kamper, samt et viktig poeng i oppgjøret mot Dala, ble kampen mot Løten en kamp om tredjeplassen i gruppa. To lag på seks poeng hver, spilte tilslutt 3-3, noe som førte begge lage opp på sju poeng. Etter å ha ligget under 2-0 kom Ridabu tilbake etter scoringer av Snorre Stenberg og Kristian Mediaas, som begge spilte sine siste kamper på juniornivå. Stenberg banket ballen i krysset og ble direkte byttet av, da lagledelsen mente det var en verdig avslutning, noe Stenberg selv var enig i. Løten utnyttet nok en feil hos Ridabu og tok ledelsen på ny, men Mikkel Brandsnes scoret sitt fjerde i turneringen med et flott hodestøt.

Det var en lærerik dag for Ridabus unge gutter, som viser at det bor mye fotball i dem. Personlige feil kostet dyrt, der Ridabu ga bort altfor enkle baklengs. Samtidig skal det sies at feilene gjøres grunnet et ønske av å gjøre noe konstruktivt med ballen. Flere av dagens scoringer rett vei kom som et resultat av nettopp dette, og da må man jobbe hardere med å utvikle seg, slik at det blir flere gode angrep i stedet for baklengs. Det er en hårfin margin, og selv om det var litt surt å ryke ut etter den flotte åpningen, var det liten tvil om at Dala og HamKam holdt det klart høyeste nivåene i denne gruppen.

Dermed er årets kampsesong over for både juniorer og A-lag. Totalt sett oppsummerte lørdagen året bra for begge lag. På sitt beste meget bra, hvor ingen lag er umulig å slå, mens bunnivået fortsatt er slik at ingen lag er sikre seiere heller.

Kanskje kan vinteren rette litt på sistnevnte.

Vi gleder oss til en spennende 2014-sesong!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park