Abonner via RSS

Satser på egne gutter – Martin opp i A-stallen

25 okt 2012

written by Black River Park

Martin Frøysjø blir Ridabu sitt A-lag sin første “nye” spiller foran 2013-sesongen. Martin er førsteårs juniorspiller neste sesong, men med Ridabu sin strategi om å gi egne gutter sjansen, var det ingen tvil om at den talentfulle gutten allerede nå må innrulleres på klubbens høyeste nivå. Martin har allerede debutert for A-laget, og har trent med laget en rekke ganger gjennom sesongen.

Trener Vegard Lunde beskriver Martin på følgende måte:
“Martin har alle muligheter for å kunne spille regelmessig allerede neste sesong. Han har et stort talent, og det er egentlig opp til han selv når han tar steget. Hvis det går som vi håper spørs det om 4. divisjon blir god nok arena på sikt for Martin, noe som ville gledet oss stort.”

I følge sportssjef Ole Johnny Sundt kan dette være starten på en ungdomsrevolusjon på seniorlaget: 
“Vi har en klar strategi på at Ridabu sitt seniorlag skal være et lag med spillere som har “vokst opp” på Black River Park. Martin følger etter Audun Ørsleie, som har gjort flere gode kamper for oss i år. Det er mange andre som er i nærheten også, og vi nøler ikke med å flytte ytterligere opp dersom de viser seg fram på en positiv måte. Dessuten blir det gode arenaer for de unge med juniorlag og B-lag neste sesong.”

I årets A-stall var det nærmere 20 spillere som hadde Ridabu IL som sin første klubb og som har sognet til 2322-distriktet. Sundt mener dette er unikt, og mener dette kan gi større resultater på sikt: 
“Det er kun Magnus Breilid, John Henrik Harvey, Geir Anders Erlandsen, Stefan Rønning, Kristian Gjøra og Morten Harila som for første gang har ikledd seg blå drakt som seniorspillere. Identitet er viktig for oss.”

Sundt legger til at han er opptatt at det gode miljøet opprettholdes og at det legges ned et stort arbeid for å skape en tilhørlighet til de som etterhvert ikke har tid til å være med i like stor grad som før:
“Flere av spillerne våres har møtt nye hverdager det siste året med familieforøkelse og ugunstige arbeidstider. Vi skal beholde samtlige i klubben, noe som er viktig for å ha gode treninger og ivareta det gode miljøet. Vi har gjennom sesongen sett at vi skulle hatt et kamptilbud til, der de som kjemper for plass på A-laget, de som trener litt mindre grunnet familie og jobb, samt unge gutter som trenger å føle litt på det fysiske nivået skal kunne spille. Dermed blir det mest sannsynlig et rekruttlag i 5. divisjon, som er en fin arena for gruppa som helhet.”

Ridabu har for tiden treningsfri etter en lang sesong, men starter opp igjen i begynnelsen av november med treninger ute på Black River Park.

BRP.no vil som vanlig følge laget tett og er på plass med nyheter så fort det kommer oss for øre.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park