Abonner via RSS

Seier i generalprøven

09 apr 2014

written by Black River Park

Treningskamp – Black River Park

Ridabu – Vang 3-2 (1-1)

1-1 Christoffer Pettersbakken

2-2 Christoffer Pettersbakken

3-2 Christoffer Pettersbakken

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – David Stoltenborg, Martin Frøysjø, Simen Myren, David Arnesen – Magnus Kalland, Håvard Lundby – Mikkel Brandsnes, Espen Arnesen (c), Henrik Abell Larsen – Christoffer Pettersbakken.
Ole Kristian Brodal Sveen, Audun Angell Ørsleie, Jørgen Gaalaas Pettersen og Peder Pandum spilte også.

Ridabu avsluttet tirsdag sesongoppkjøringen med å slå gjestene Vang FL 3-2 på Black River Park. Som mange ganger før denne vinteren var det Christoffer Pettersbakken som spilte hovedrollen helt fremme, mens banens ener var Magnus Kalland, som gjennom vinteren har hatt en klar stigning, og i likhet med sine lagkamerater står godt rustet til en ny og spennende sesong.

“Vi har forberedt oss så godt som overhodet mulig, og på mange måter har kanskje denne vinteren vært den beste vi har hatt i nyere tid”, kommenterte trener Vegard Lunde Grandum etter kampen. “Vi har testet en masse forskjellige konstellasjoner i de forskjellige leddene, samtidig som vi har fått testet ut en del teorier om hvilke spillere som kunne passe bedre andre steder på banen. Ellers har vi hatt konkrete mål for hver eneste kamp, og vi har prøvd å utvikle spillet vårt videre, noe vi gjennom sju treningskamper kan si at vi har lykkes som nogenlunde med.”

Tirsdag var det duket for forsesongens siste treningskamp, der de blå fikk bryne seg på et rutinert Vang-mannskap. De gule og svarte fra Smeby har i likhet med Ridabu et ønske om å være et lag preget med lokale spillere, og stilte med flere kjente fjes som vi har sett mye i lokalfotballen før, som nå har akslet Vang-drakten igjen. De to klubbene spiller i hver sin avdeling i året fjerdedivisjon, og dermed var dette en slags mulighet for å få inn litt prestisje også i generalprøven.

Førsteomgang ble en forholdsvis jevnspilt batalje, der Ridabu ble trillende mye ball rimelig langt fra Vang sitt mål, og der et godt organisert Vang-lag lå samlet med korte avstander mellom leddene, og gjorde det vanskelig for Ridabu sine unge menn å finne de rette rommene. Etter mye trilling, kom det ofte en litt utålmodig lang ball fra de bakre rekker opp mot Pettersbakken, som ble godt pakket inn av et godt Vang-forsvar. Ridabu framsto som et ganske forutsigbart lag i første halvdel av kampen.

Defensivt virket Ridabu å brukbar kontroll, men den ene gangen det glapp i førsteomgang, ble man også grusomt straffet. Vang vant ballen forholdsvis høyt på egen halvdel, og med en nydelig crossball utnyttet ubalanse og elendig avstander i Ridabus bakre firer. Et par lure touch før mannen som alltid scorer mot Ridabu, Tore Aalstad, var både heldig og god, da avslutningen hans tok på en Ridabuspiller, og satte keeper Stefan Wattum ut av spill. Av og til må man gi tapt for gode prestasjoner, noe denne scoringen var fra gjestene.

Ridabu skapte som nevnt ikke allverden, men ved de anledningene balltempoet økte, ble det også verre for Vang å forsvare seg. Like etter gjestene sitt ledermål, endte et godt angrep i beina på Pettersbakken som dunket ballen klokkerent i stolpen. Rundt ti minutter senere hadde dog lysluggen innstilt siktet litt bedre, og etter å ha vist frem noen mer eller mindre frekke dragninger dunket Pettersbakken inn sitt tiende mål i oppkjøringen til 1-1.

I tillegg til de to sjansene til Pettersbakken skapte Ridabu enkelte farligheter på dødball i første omgang, der Espen Arnesen burde gitt Ridabu ledelsen rett før pause da et godt slått frispark fra Abell Larsen datt ned i beina på Arnesen som hadde dratt seg fri på bakre stolpe. Avslutningen gikk dessverre centimetere på feil side av stolpen, og dommer Mirsad Vranesi mente at lagene fortjente en fem-minutters pause.

Andreomgang startet som vanlig denne vinteren med at motstanderen tok tak i det hele, der Ridabu slet voldsomt med å finne sine plasser og få de rette avstandene mellom lagdelene. De første femten-tjue minuttene av omgang nummer to var det Vang som var det førende laget, der laget også kom til et par brukbare avslutningsforsøk. Ridabu jobbet seg gradvis inn i kampen igjen, men først etter å ha fått inn Audun Ørsleie på kant og den spennende unge midtstopperen Jørgen Gaalaas Pettersen fikk Ridabu ordentlig grepet om banespillet igjen.

Med rundt tjue minutter igjen å spille følte Ridabu like så godt for å gi bort et mål, der det hele starter med at en Ridabuspiller slår et forferdelig dårlig tilbakespill, som keeper Wattum til tross for sin gode teknikk ble vel mye utfordret på. Ballen fikk en merkelig kurve, og datt ned på foten til Vang sin spiss som fra tjue meter plasserte ballen i borterste hjørnet med en flott førstetouch. Hva skal du med motstandere, når du har slike lagkamerater? Sjelden Ridabu slipper inn slike mål, og det viser at fokus må være på plass også i enkle avleveringer.

Ridabu fortsatte å male på, og satte etterhvert større og større press på sin motstander i jakten på utligning. Tålmodigheten ga etterhvert uttelling i en rekke dødballer, som skapte farligheter foran Vang sin unge målvakt, som spilte en meget god kamp. Et talent Vang kan få stor glede av allerede denne sesongen. Den aller største sjansen etter dødballen var det David Stoltenborg som fikk, men på åpent mål fra fire meter satte dansken ballen til side for mål. Til Stoltenborgs forsvar skal det sies at ballen kom utrolig brått på, og avslutninger med leggen sjelden sitter der de skal.

Med ti minutter igjen sprakk Vang sin gode organisering opp, og Ridabu fikk vel mye spillerom mellom forsvar og midtbane. Nå truet Ridabu både fra kant og sentralt. Det måtte tilslutt gi uttelling, og ikke overraskende var det Pettersbakken som fikk den lille tiden han trengte innenfor 16-meteren til å sette ballen kontrollert opp i nettaket etter at Espen Arnesen hadde kriget til seg ballen i boks.

Samme mann var på plass igjen fem minutter senere. Ørsleie og Kalland var i ferd med å bryte igjennom før ei lang Vang-tå fikk ballen unna. Dessverre for Vang var Pettersbakken med på notene og snappet ballen enkelt opp, og plasserte ballen sikkert ned til høyre for keeper. 3-2 til de blå, og Pettersbakken sitt tolvte mål i oppkjøringen.

Dommer Vranesi så ingen grunn til å legge til særlig med tid og etter nøyaktig 90 minutter spilt blåste den sympatiske og gode dommeren av for full tid. Ridabu sto tilbake som seiersherrer, i en kamp som Vang gjorde det svært vanskelig for Ridabu å lykkes med sitt spill.

“Vi må si oss godt fornøyd med deler av denne kampen, men må samtidig få lov til å berømme Vang for å ha gjort det svært vanskelig for oss i dag. Jevnt over lykkes vi med det vi har planlagt, men vi ser at skal vi bryte ned godt etablerte lag må balltempoet betraktelig opp. Selv om vi har gått seirende ut av samtlige andreomganger denne oppkjøringen har vi utelukkende kommet dårlig i gang. Det er mye bra å bygge videre på, og det er noe svakt å rette på. Som vanlig,” smilte Lunde Grandum etter kampen.

BRP.no ønsker motstander Vang lykke til med årets sesong, og tror gutta fra Smeby kan få en fin sesong i sin fjerdedivisjonsavdeling. Et rutinert lag med gode basisferdigheter og kloke fotballspillere er ingen ulempe på noe nivå. Mot Ridabu stilte de med tre unge spillere som alle viste at det også gror godt i yngres avdeling. Mye å bygge videre på for det gamle storlaget.

For Ridabu sin del venter det to ukers trening før de reiser til Sundbana for å spille på Ola Brendens Nybergsund 2 om snaue to uker. Nå er vi endelig i gang igjen!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park