Abonner via RSS

8-1 seier i viktig bunnkamp

02 jun 2012

written by Black River Park

7.serierunde 4.divisjon avd. 1 – Black River Park

Ridabu – Brøttum 8-1 (4-1)

1-0 Herman Sørli

2-0 Simen Halseth (str.)

3-0 Kristian Gjøra

4-0 Simen Halseth

4-1

5-1 Ole Johnny Sundt

6-1 Geir Anders Erlandsen

7-1 David Arnesen

8-1 Geir Anders Erlandsen

Ridabu (4-2-3-1): 1. Morten Harila – 20. Ole Kristian Brodal Sveen, 3. Simen Myren, 4. Magnus Breilid, 22. David Arnesen – 19. Audun Wennersgaard,  14. Kristian Gjøra – 6. Geir Anders Erlandsen, 11. Simen Halseth, 33. Herman Sørli – 30. Ben Frogner.

Peder Pandum, Erik Westgaard, Ole Johnny Sundt, John Henrik Harvey og Vegard Lunde  spilte også.

Ridabu tok en svært viktig trepoenger i bunnstriden da Brøttum ble beseiret lørdag ettermiddag. De blå var på fra start, og var periodevis fullstendig overlegne. Gutta fra Black River ga seg ikke før de hadde satt inn åtte baller bak Brøttum sin keeper.

Etter at seieren mot Vågå i første seriekamp denne sesongen, har det gått svært tungt for Vegard Lunde sine menn. Heldigvis var gruppa svært bevisst på at det ville bli vanskelig da kampprogrammet fortalte om fem uhyre vanskelige kamper, deriblant fire oppgjør mot lag som har opprykksambisjoner. Mai ble bekmørkt resultat og poengmessig, med fem strake tap, men i flere av oppgjørene følte gutta selv at de hadde fortjent bedre. Med unntak av Faaberg og andre omgang mot Otta, har Ridabu egentlig vært helt på nett med sine motstandere.

Derfor var det nok ekstra deilig for de blå å få uttelling i en kamp som var som en liten cupfinale å regne.

Ridabu fikk en kanonåpning da Ben Frogner spilte igjennom Herman Sørli, som sikkert sendte de blå i ledelsen alene med keeper. Sørli gjorde en halvgod pasning til en genial en med sin voldsomme fart og evnen til å ikke gi opp. 
Etter scoringen falt Ridabu litt nedpå, og Brøttum fikk to brukbare sjanser. Etter rundt halvspilt omgang oppsto en situasjon som satte sitt preg på resten av kampen. Ben Frogner var igjen sentral, da han med fart og teknikk kom innenfor Brøttum sin 16-meter. Frogner driblet nydelig av keeper og kunne sette ballen i tomt bur. Ballen ble reddet på streken av Brøttum sin midtstopper, som i et desperat forsøk i å nå ballen stoppet den på ulovlig vis med hånda. Dommer Berntsen dro opp det røde kortet, og dermed måtte Brøttum spille siste 3/4 av kampen med en mann mindre. Bedre for de røde fra Brøttum ble det ikke av at Simen Halseth ekspederte ballen sikkert i mål fra 11-metersmerket, og sendte Ridabu opp i 2-0 ledelse. En perfekt start for Ridabu, og en tilsvarende håpløs for Brøttum.

I perioden etter utvisningen var Ridabu totalt overlegne, og spilte en meget bra fotball. Brøttum slet med å få tak på kula, og Ridabu var gang på gang kun den siste lille pasningen unna å skape store målsjanser. Etter halvtimen sendte Kristian Gjøra Ridabu opp i 3-0 etter at han sikkert satte inn et nydelig slått frispark fra David Arnesen. Like etter slo Geir Anders Erlandsen Simen Halseth igjennom, og alene med keeper gjorde Halseth ingen feil og sendte Ridabu opp i 4-0.

En perfekt omgang fikk seg en liten knekk da Brøttum utnyttet seg av et sovende Ridabu-lag på en dødball, og fikk scoringen som ga dem et halmstrå av et håp foran andre omgang.

Håpet til Brøttum økte da Ridabu mistet Simen Halseth ut med en strekkskade i starten av andre omgang. Omrokeringer og litt dårlig pønsj hos hjemmelaget i denne perioden kunne fort ha ført et hardtkjempene Brøttum inn igjen i kampen. Utover i omgangen fikk likevel Ridabu mer dreis på spillet sitt igjen, og begynte igjen å skape sjanser på løpende bånd.
Med rundt 25 minutter igjen av oppgjøret satte Ole Johnny Sundt inn 5-1 for Ridabu, og slukket det siste håpet hos Brøttum. Erik Westgaard gjorde et flott forarbeid, og Sundt dukket opp på rett plass til rett tid og sendte både ball og Brøttumspiller inn i målet.

Etter scoringen datt Brøttum mer eller mindre sammen, og herfra og ut handlet det hele om hvor stor seieren skulle bli. Geir Anders Erlandsen scoret sitt første mål for Ridabu, da han utnyttet en feil i Brøttum forsvaret og fikk storme igjennom alene mot keeper.
Trener Lunde byttet etterhvert seg selv inn, og var hjernen bak 7-1 da han på flott vis fant en meget god David Arnesen som dunket inn 7-1.
Ole Kristian Brodal Sveen hadde flere gode baller denne kvelden, og kunne fått flere assist dersom Ridabuspillerne hadde vært mer oppmerksomme på Sveen sine flotte stikkere og overlegg. En assist ble det likevel da Sveen slo igjennom Erlandsen som nok en gang satte ballen i mål alene med Brøttum sin keeper, og fastsatte sluttresultatet til 8-1.

En fantastisk kveld for Ridabu, som vant med store siffer på en god dag. Forhåpentligvis kan juni bli en like god måned som mai var mørk poengmessig. Før ferien skal Ridabu spille mot Lillehammer 2 (borte), Ringebu/Fåvang (hjemme), Lom (borte) og Biri (hjemme).

Selv om Ridabu var svært gode i kveld, var motstander Brøttum svært uheldig som fikk en mann utvist så tidlig i kampen. Dette satte selvfølgelig sitt preg på resten av oppgjøret, og Ridabu kom etterhvert svært lett til målsjansene. BRP.no er sikker på at Brøttum vil ta flere poeng utover sesongen, og at det er viktig å holde hodet hevet og ikke tro at det er over selv om sesongen har blitt innledet med åtte strake tap. Vi ønsker Brøttum lykke til videre i sesongen.

Samtidig fikk Ridabu i kveld bevist at de ikke er så dårlig som poengfangsten har gitt inntrykk av. Forhåpentligvis er denne seieren og resultatet med på å gi ytterligere inspirasjon og selvtillitt utover i sesongen. Ingen poeng kommer gratis i denne divisjonen, så det forventes full innsats og konsentrasjon fremover. Første viktige slag er vunnet, men det er fortsatt mange poeng som må kapres.

Likevel er det lov å være fornøyd resten av helga. På tirsdag er det pån igjen med trening på Black River, og forberedelser til bortekampen mot Lillehammer mandag 11. juni.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park