Abonner via RSS

Sliteseier mot Vind

30 mai 2015

written by Black River Park

5. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Black River Park

Ridabu IL – Vind IL 2-1 (2-1)

0-1 (‘1)

1-1 Christoffer Pettersbakken (’10)

2-1 Kristian Mediaas (’33)

Ridabu (4-2-3-1): Alexander Jensen – Olav Kristiansen, Håvard Lundby, Andreas Busterud, David Arnesen (c) – Ben Frogner, David Stoltenborg – Åsmund Jødahl, Marius Byenstuen, Kristian Mediaas – Christoffer Pettersbakken.

Emil Kvarstad Martinsen, Audun Angell Ørsleie, Herman Sørli og Espen Arnesen spilte også.

Etter tre strake tap på fremmed gress slo Ridabu tilbake og slo et ungt Vind-lag 2-1 på Black River Park fredag kveld. Kristian Mediaas ble den store helten med sin matchvinnerscoring etter drøye halvtimen i første omgang.

I det som må ha vært en av de yngste og mest lokale 4. divisjonsoppgjørene i Indre Østland Fotballkrets denne sesongen var det tilslutt Mediaas sin scoring som ble avgjørende. De to lagene besto nesten utelukkende av gutter i alderen 16 til 22, hvor de aller fleste hadde vært Ridabu- eller Vind-gutter fra barnsben av. Det ble en kamp med sjanser begge veier og hvor lagene hadde en omgang hver. For første gang denne sesongen opplevde Ridabu å se motstanderne brenne målsjanser de også.

Det startet på verst tenkelig måte for et lag som hadde plukket ut to dusin baller av eget nett de siste tre kampene. Allerede etter et minutt spilt tok bortelaget ledelsen. Vind ville det mest i Ridabus boks, og fikk pirket ballen over målstreken, og ble dermed en del av statistikken denne sesongen som viser at Ridabus motstander alltid scorer på sin første sjanse.

Ridabu slo dog knallhardt tilbake, og allerede etter ti minutter kom utligningen etter at Christoffer Pettersbakken snappet opp et løst tilbakespill, rundet keeper og satte ballen i tomt bur. Fram til scoringen hadde det vært tendenser i Ridabus angrepsspill, uten at det hadde blitt de store sjansene ut av det.

Pettersbakken sitt mål satte fyr på Ridabu, som de neste 25 minuttene var det førende laget og skapte flere gode muligheter. Nærmest var Pettersbakken etter 20 minutter spill, da han på en utsøkt pasning fra Åsmund Jødahl tvang Vind sin keeper til å ta frem sitt aller beste i seg. En flott redning på en god avslutning. Ridabus angrepsrekke med Jødahl, Mediaas, Pettersbakken og Byenstuen var meget frisk, og Vind hadde i denne perioden nok med å forsvare seg.

Etter en drøy halvtime tok Ridabu ledelsen. En opprulling på høyre side endte tilslutt i et innlegg som fant en umarkert Mediaas på bakre stolpe som enkelt kunne heade inn sitt første seriemål for sesongen. I følge Mediaas selv var dette hans første scoring på hodet siden miniputt.

I stedet for å opprettholde det gode tempoet og angrepsspillet falt kvaliteten hos de blå etter scoringen. En bakre firer som hadde startet kampen meget godt begynte også å gjøre en rekke feilvalg, og Vind klarte å flytte spillet sitt høyere opp i banen. Gjøvikguttene klarte sågår å få ballen i mål etter en dødball, men ble avblåst for offside. Dermed gikk Ridabu til pause med 2-1 ledelse.

Etter hvilen var det ikke overraskende Vind som kom tøffest ut av startblokkene og etablerte et lite press på Ridabu. Hjemmelaget ble dype, og bortelaget var gode til å flytte etter. De første tjue minuttene av omgangen red Ridabu forholdsvis greit av stormen, men i stedet for at Vind mistet motet og Ridabu grep tilbake kampen, nektet det unge Vind-laget å gi seg. Bortelaget skapte 3-4 store muligheter for å utligne, men fant heldigvis for Ridabu sin del ikke fram til nettmaskene. Ridabu på sin side fikk noen muligheter på overganger, der Pettersbakken burde punktert kampen da han på åpent mål skjøt rett på en forsvarsspiller som sto på streken.

Da dommeren omsider blåste for full tid var det en svært lettet Ridabu-gjeng som kunne puste ut og juble for tre poeng. Etter en svært tung periode var det svært viktig å slå tilbake, og samtidig se at marginene kunne spille litt på lag med dem også. Utifra spill og sjanser hadde et imponerende godt Vind-lag fortjent å få med seg ett poeng fra Black River Park, men denne kvelden var det Ridabu som var det lille hakket skarpere foran begge målene.

Neste kamp spilles kommende fredag mot Vang i Valdres. Årets lengste bortetur.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park