Abonner via RSS

Spencer-magi sikret flott sluttplassering

19 sep 2015

written by Black River Park

18. serierunde 4. divisjon avd. 2 – Søndre Land idrettsplass

Søndre Land – Ridabu IL 3-4 (1-1)

0-1 Jacob Spencer Gunasekara (’4)

1-2 Jacob Spencer Gunasekara (’55)

1-3 Christoffer Pettersbakken (’60)

2-4 Endre Palfi Barmoen (’70)

Ridabu (4-3-2-1): Alexander Jensen – Trym Guttormsen, Martin Frøysjø, Jon Rømmen, Audun Angell Ørsleie –  Olav Kristiansen, Endre Barmoen, David Arnesen (c) – Christoffer Pettersbakken, Fredrik Ottestad – Jacob Spencer Gunasekara.
Peder Lomsdal Jørem, Håkon Sørli, Emil Kvarstad Martinsen og Sebastian Wennersgaard spilte også.

Med to vakre scoringer la 17-år gamle Jacob Spencer Gunasekara grunnlaget for det som skulle bli en ny sterk borteseier. Fredagens seier betydde at Ridabu dermed sikret seg 5. plassen i avdelingen, som er klubbens beste tabellplassering i moderne tid.

Etter opprykket i 2011 har Ridabu tatt nye steg år for år. 8 plass i 2012 ble etterfulgt av to strake 6 plasser, før man i år løftet seg enda et hakk oppover tabellen. Med 30 poeng etter 18 kamper øyner nå spillere og trenere på Black River muligheten til å slå den foreløpige poengrekorden fra 2013 (33 poeng på 22 kamper).

Det var et svært ungt Ridabu-lag som reiste over Mjøsbrua for møtet med Søndre Land. Av de 15 som var med var det kun fire spillere som holdt senioralder. Resten var i alderen 14-19 år. Nå var ikke dette noen spesielt ny situasjon for Ridabu, som stort sett har stilt lag med overvekt av juniorspillere gjennom hele sesongen, men trolig var dette den troppen med færrest innslag av spillere som kun holder senioralder. Skader, suspensjoner, jobb og tidlig kamptidspunkt var noen av årsakene til forfallene.

I en tropp med sju-åtte gode alternativer på sentral midtbane, var det kun Endre Palfi Barmoen som var med til Søndre Land. Dermed måtte Olav Kristiansen og David Arnesen som vanligvis spiller stopper og back for Ridabu opp og bekle litt mer uvante midtbaneplasser. Fredrik Ottestad og Christoffer Pettersbakken startet også lavere i banen enn det de vanligvis gjør, mens Jacob Spencer Gunasekara skulle gjøre jobben helt framme. Bak i forsvaret var mye likt, med unntak av Martin Frøysjø som gjorde sin første opptreden på A-nivå denne sesongen. Unge Frøysjø har slitt med motivasjonen denne sesongen, men har i løpet av høsten fått lysten på å spille fotball igjen, og vi vet alle hvor god Martin er når han er på plass. Tross svakt treningsgrunnlag og lite kamptrening var det ingen som var spesielt redd for at det ikke ville fungere.

Med Jacob Spencer på topp er det ikke lett å være forsvarsspiller. Med sin enorme fart skaper Jacob problemer for selv de mest temposterke forsvarsspillerne og når han tegner seg på scoringslisten er det oftest når han befinner seg alene med keeper. Fredag skulle unge Spencer vise at han har et større register å spille på. For allerede etter noen få minutters spill sendte han Ridabu i ledelsen. På et skudd fra 35 meter! Etter en dødball som hjemmelaget i første omgang fikk klarert, plukket Spencer opp returen, og sendte avgårde en suser som klistret seg i nettmaskene. En herlig start for Ridabu.

Med folk i uvante posisjoner og en helt ny taktikk slet Ridabu med å få tak på kampen, og i stedet var hjemmelaget som fikk lov til å flytte spillet sitt inn på Ridabus banehalvdel. Etter tjue minutter valgte Ridabu å endre formasjon, uten at det ble spesielt bedre, og like etter utlignet Søndre Land etter en dødball. Ikke overraskende var Søndre tyngre i boksen enn Ridabu, og det var kanskje spesielt de faste situasjonene som skulle skape mer trøbbel for Ridabu utover i kampen.

Etter utligningen jevnet kampen seg litt mer ut og lagene gikk til pause på stillingen 1-1, i en omgang som Ridabu aldri kom opp på forventet nivå og hvor hjemmelaget helt klart kunne gå i garderoben med en følelse av at de hadde et grep om dette oppgjøret.

I pausen ble det samling i bånn for Ridabu, som tross en god tropp på 15 spillere manglet noen typer for å kunne spille det spillet man ønsket mot et lag som Søndre Land. Igjen ble det gjort endringer og rokkeringer, og da lagene kom ut igjen var det i en mer 4-4-2 formasjon, med Fredrik Ottestad og Jacob Spencer på topp. Dette skulle vise seg å være et skifte som ble matchavgjørende.

Ti minutter ut i omgangen fikk Fredrik tatt ned ballen feilvendt og snudd seg, før han spilte fri Jacob som hadde løpt seg fri på venstreside. Jacob dro seg deretter innover i banen, dro av backen sin, fikk en meter på midtstopperen og curlet ballen elegant bort i hjørnet fra rundt 18 meters hold. En fantastisk flott scoring igjen av Jacob, som viste med sin scoring at han er mer enn en bakromsspiss.

Fredrik Ottestad sto bak alle Ridabus mål mot Vang FK i forrige serierunde, og skulle ikke være noe svakere mot Søndre Land. Fem minutter etter at han hadde servert Jacob, var det toppscorer Christoffer Pettersbakken, som nok en gang måtte bidra på andre steder på banen enn der han trives best, som nødt godt av Ottestads nye rolle som hovmester. Fredrik ble frispilt, fikk ballen forbi keeper, men med to forsvarsspillere i ryggen og et langt touch havnet han ut mot dødlinjen. På elegant vis hælsparket han ballen inn i feltet, på fotbladet til Petters som satte ballen enkelt i mål. 3-1 til de blå!

Det skulle ikke gå mange minuttene før Søndre Land skapte ny spenning i kampen etter at de fikk ballen i mål etter at Ridabu ikke fikk avklart etter en dødball.

Avgjørelsen falt med rundt tjue minutter spilt, da Fredrik kom igjennom og forsvarsspilleren i et forsøk på å få ryddet unna ballen sparket den lange Ridabuspissen i brystkassa innenfor 16-meteren, en forseelse kampens dommer mente var grov nok til å peke på 11-meteren. I sin siste kamp før han reiser ut i forsvaret satte høstens store Ridabuspiller Endre Palfi Barmoen straffen sikkert i mål, og Ridabu var på ny foran med to mål.

Søndre Land kjørte på for en redusering, og var ved et par-tre anledninger svært nære, og med rundt fem minutter igjen å spille så det ut til at Ridabu skulle ro det hele i land. Så fikk Søndre en ny dødball, som ledet til en litt større sjanse på dødball, nemlig straffespark. Litt lettvind kunne det se ut som, så med andre ord kan vi vel si at hvert lag fikk sitt litt billige straffespark denne kvelden. Straffen ble satt i mål, og med det en ny nerve de siste minuttene.

Heldigvis for de med hjertet i Ridabu klarte ikke Søndre Land å få noe ut av sluttminuttene, og fire og et halvt på overtid lød sluttsignalet til nok en herlig Ridabu-seier, til stor glede for både spillere og trenere. Med resultatene i de andre kampene, var 5 plassen sikret.

Sebastian Wennersgaard, sønn av fortsatte aktive Audun Wennersgaard, kom inn og fikk spilletid de siste minuttene. Med sine 14 år og 9 måneder ble han med det den yngste spilleren på seniornivå for Ridabu i moderne tid. Sebastian er en talentfull spiller som vi helt sikkert kommer til å få høre mer om i årene som kommer.

To kamper gjenstår før denne sesongen er over. Lørdag 3. oktober reiser Ridabu omtrent på samme plassen som sist da de møter Dokka til årets siste bortekamp, før sesongen avsluttes hjemme mot Stange lørdag 10. oktober.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park