Abonner via RSS

Surt tap i hjemmepremieren

03 mai 2014

written by Black River Park

3.serierunde 4.divisjon avd. 3 – Black River Park

Ridabu – Stange 0-1 (0-1)

0-1 (’30)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Olav Kristiansen, Martin Frøysjø, Espen Dahl, Audun Wennersgaard – Magnus Kalland, Håvard Lundby – Ole Kristian Brodal Sveen, Espen Arnesen (c), Christopher Dagslott Nalum – David Stoltenborg.
Fredrik Ottestad, Jacob Spencer Gunasekara, Endre Palfi Barmoen og Emil Kvarstad Martinsen spilte også.

Det ville seg ikke for Ridabu i hjemmepremieren på Black River fredag kveld. Trøkk og innsats var upåklagelig, men det aller siste lille foran mål manglet. Dermed kunne Stasjonsgutta danse ringdans og feire tre poeng, mens de blå måtte fortvilet se at to gode kamper på ei uke ga uttelling i kun ett poeng.

Responsen etter sesongåpningen har vært enestående. Hadde Ridabu vist seg fra samme side i Sundet for snart to uker siden, ville ikke sifrene blitt i nærheten av så stygge. Over to lokaloppgjør på ei uke har Ridabu liknet mer og mer på seg sjøl igjen, men har dessverre ikke hatt med seg marginene i avgjørende situasjoner.

Stange sin scoring etter halvtimen oppsummerer vel på mange måter at denne uka ikke tilhørte Ridabu når marginer og flyt ble utdelt:
Stange vinner ballen sentralt og slår ut på venstrekant, 35 meter fra eget mål ser Olav ut til å ha full kontroll, men treffer ballen svært uheldig og Stange får corner. I 99 av 100 tilfeller går den til innkast 35 meter fra vårt mål. Stange fyller opp på fremste stolpe, slår inn, over absolutt alle og treffer en uheldig Brodal Sveen, som står alene på bakre stolpe i låret, og går i stolpen og inn på strek der en Stange-spiller kaster seg over ballen og setter den i det tomme buret.

Ridabu slet veldig med å finne ut av det offensive spillet innledningsvis. Med en helt ny angrepstrio for dagen, ble det hele mer stakkato og seine valg enn det normalt ville blitt. Det hele bedret seg betraktelig etter Stange sin scoring, da Fredrik Ottestad kom inn for de blå, og om Stange i en jevnspilt førsteomgang hadde vært det beste laget, var det Ridabu som var det lille hakket vassere i banespillet derfra og ut.

Selv om kamputviklingen var rett sett med blå øyne, var det likevel ikke slik at Ridabu skapte allverden med sjanser. Beholdningen var noen farligheter etter dødball, og et par virkelig store som ble skapt av Jacob Spencer, som gjorde et meget godt innhopp etter pause.

Stanges kaptein og spydspiss Bjørn Andre Torve er en av de beste spillerne og angriperne i denne avdelingen var en konstant trussel, og de ti andre Stangespillerne på banen vet som regel hvor han befinner seg. Gjennom å rett og slett være jævlig god og bevegelig, fikk Stange i løpet av andre omgang tildelt to korrekt idømte straffespark, der Torve ble felt ved begge anledninger. Ridabumålvakt Wattum var nære å ta Marius Holt sin straffe mandag, og hadde virkelig bestemt seg for å ta den neste. Da han tok den ene, kunne han like så greit ta den andre, og dermed endte ingen med scoring.

Ridabu fortsatte å male på, men det ble mer og mer klart at dette var dagen der ballen ikke skulle i mål. Med tilgjengelig mannskap var det ikke en eneste ting som ikke ble prøvd og alle kortene var tilslutt spilt ut. Dermed ble det hjemmetap i årets første hjemmekamp.

“Jeg er først og fremst utrolig stolt av gutta som har reist seg som de har gjort etter serieåpningen. Etter en slik åpning melder det seg en del tanker om hvor gode man virkelig er. Denne uka har vi har møtt to naboer til lokaloppgjør. Det ene har fått forsterkninger som gjør dem til en opprykksfavoritt, og det andre endte på andreplass i fjor. Vi har hatt våres problemer med forfall og skader også, utenat jeg orker å bruke mye tid på det, men klart, vi har benyttet 23 forskjellige spillere så langt på de tre første kampene i sesongen, det er vel hva andre lag kanskje benytter på et år. Tross alle disse problemene står vi her og føler oss snytt når vi står med kun ett poeng”, smiler Lunde Grandum tappert etter at alle andre aktører hadde reist fra Black River Park.

Lunde Grandum poengterer at fredagens kamp var en jevnspilt affære som kunne bikket begge veier, men at uka sett under ett gjør at det føles veldig surt:

“Selv om Stange brenner to straffespark, føler jeg vi hadde fortjent å få noe ut av kampen i dag. Det hadde vi fortjent etter at vi på mandag skulle hatt alle poengene. På mange måter har vi fått tre slag midt i trynet. Vi får aldri lettkjøpte poeng, og må jobbe som noen svin for hvert eneste poeng vi skal få i år også. Sånn er det med noen lag, og det er greit å være klar over det fremover”, avsluttet Lunde Grandum.

Nå venter ei uke med trening, før Hamar IL er neste motstander på Briskeby, i det som blir det første møtet mellom klubbene på veldig mange år.

Mandag er det også duket for sesongåpning for rekruttlaget, som reiser til Gaalaasbana for å møte en av opprykkskandidatene i avdelingen Furnes.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park