Abonner via RSS

Tap i toppoppgjøret

29 jul 2016

written by Black River Park

12. serierunde 4. divisjon avd. 1 – Prestrud

Storhamar – Ridabu IL 4-2 (1-1)

0-1 Fredrik Ottestad (‘6)

1-1 (’21)

1-2 Marius Ottestad (’55)

2-2 (’61)

3-2 (’87)

4-2 (’90+4)

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Andreas Busterud, Leo Mathias Brenden, Magnus Kalland, Olav Kristiansen  – Håvard Lundby,  Mikkel Brandsnes – Marius Ottestad, Simen Arnesen (c), Christoffer Pettersbakken – Fredrik Ottestad.

Truls Brohjem, Christian Jacobsen, Espen Arnesen, Peder Pandum, Emil Kvarstad Martinsen, Erik Westgaard og Sivert Holm spilte også.

Med tre minutter igjen å spille så det ut til at Ridabu skulle få med seg noe fra det svært vanskelige borteoppgjøret mot Storhamar. Så slo Storhamars toppscorer Kevin Ahumada til og Storhamar kunne juble for tre poeng i høstens første seriekamp.

Ridabu overrasket stort i vårsesongen og endte tilslutt opp med ti seire på de elleve første kampene. Eventyret startet på mange måter hjemme mot Storhamar i første serierunde der Ridabu svært overraskende vant 2-1. Storhamar på sin side fikk en vekker i den kampen, og vant de ti påfølgende kampene. Dermed sto var det kun tre plussmål som skilte lagene på toppen av tabellen når sommerferien tok til. Som fjerdedivisjonsklubber flest var det likevel to spente mannskap som var litt usikre på formen i det serien skulle ta til igjen mandag kveld.

Rammen for kampen var perfekt, med godt over 100 tilskuere og to gode 4. divisjonslag som var svært tente for å fortsette der de slapp i høst. Ridabu åpnet best der de i første halvdel av omgangen var det førende laget og skapte flere nestenfarligheter foran Storhamar sitt mål, hvor siste pasningen eller dragningen ble for dårlig. Dette gav uttelling på den aller største sjansen der Fredrik Ottestad fikk sette inn kampens første mål etter allerede seks minutter da han var først fremme på en retur etter et skudd av kaptein Simen Arnesen. Omgangen skiftet karakter da Storhamar fikk utteling på sin første visitt innenfor 16-meteren, da tellefeil i Ridabu forsvaret på en hurtig og godt tatt overgang fra Storhamar fant Osterøyværingen Eirik Øvsthus som satte ballen sikkert i mål på en godt slått pasning fra kraftkantspilleren Arbresh Vitija. Etter scoringen spilte Storhamar Ridabu svært lave, og var svært nære ved å gå i ledelsen først ved en fantastisk dobbeltsjanse der både tverrligger og stolpe reddet Ridabu, og så ved en frispilling hvor avslutningen ble for dårlig. Ridabu kom på to gode kontringer, der Erik Westgaard blant annet kommer igjennom rett før pause, hvor Storhamar reddes av en fantastisk takling av 2000-modell og midtstopper Mathias Holstad. Dermed gikk lagene til pause på 1-1 i en omgang der lagene delte i to i forhold til spill og sjanser.

Første omgang startet litt som andre omgang, hvor Ridabu tok et lite grep om kampen og igjen tok ledelsen forholdsvis tidlig i omgangen, denne gang ved storebror Marius Ottestad. Marius fikk to muligheter, og heldigvis for Ridabu fikk ikke keeper Svendsberget i Storhamar sitt mål noe hjelp etter en god redning, og Marius satte inn returen på sin egen avslutning. Like etter kom lillebror Fredrik igjennom, men i stedet for å avslutte alene med Svendsberget slo han heller inn foran mål på det han trodde var en umarkert Pettersbakken, hvor ballen ble brutt av en forsvarsspiller. Her burde Ridabu gått opp i 3-1.

I stedet for var det Storhamar som spilte seg inn igjen i kampen gjennom det som må ha vært årets mål på Prestrud. På det som bør være et relativt enkelt innlegg for Ridabu å avklare gjør Storhamars Sigurd Jensen Gjendal sitt livs mål da han lykkes med alt i et perfekt brassespark fra 16-meteren som smeller så klint oppi krysset som det er mulig å komme. En fantastisk scoring. Selvfølgelig burde det vært en mann tett i ryggen på Gjendal som burde nektet han å få utført sin akrobatikk, men fotballen handler på mange måter om sånne øyeblikk, og skal man få slike scoringer er man avhengig av at noen ikke gjør jobben sin 100% defensivt. En scoring hvor selv Ridabu-benken ikke kunne gjøre annet enn å applaudere.

Dette ga Storhamar masse ny energi, og hjemmelaget klarte etterhvert å kople et godt grep om kampen. Det ble mye nesten for Storhamar i denne perioden, som i likhet med Ridabu i første omgang var litt for sein eller litt for dårlige i den siste fasen av angrepene sine. Samtidig var det klart at Storhamar hadde mest krefter, og Ridabu måtte forsvare seg på best mulig måte og satse på muligheter gjennom kontringer. Dette kunne lykkes ti minutter før full tid, da Marius Ottestad kom igjennom alene med keeper, men rakk akkurat å tenke om det var lurere å legge inn ballen foran mål i stedet for å prøve selv, og dermed ble det en mellomting som endte noen centimeter til siden for mål og noen centimeter for langt unna Truls Brohjem som var på bakre stolpe.

Med tre minutter igjen å spille så det ut til å ende uavgjort, men så fikk en hittil forholdsvis usynlig storscorer akkurat den pasningen han hadde ventet på i hele oppgjøret. Kevin Ahumada hadde blitt godt passet på og pakket inn i oppgjøret, men da Joachim Pedersen vant ballen sentralt og sendte en presis pasning igjennom til Kevin på en forsvarsfirer i ubalanse var det akkurat det som skulle til for at alle poengene skulle bli igjen på Prestrud. I jaget på å få en utligning fikk unge Ahumada nok en sjanse alene mot keeper, og fire minutter på overtid punkterte han kampen med sin andre scoring for kvelden til 4-2 for Storhamar.

Ridabu la ned en god innsats, og kunne absolutt fått med seg både et og tre poeng fra Prestrud denne kvelden. Samtidig sto Storhamar distansen bedre, og Storhamars gode perioder var lengre enn Ridabu sine, der de også skapte større farligheter. Så om det skulle være et lag som skulle få med seg alle poengene på slutten av kampen var det riktig at det var Storhamar, men det er samtidig surt med tanke på hvor nære Ridabu var.

Dermed troner guttene fra Hamar vest alene på tabelltopp, mens Ridabu ble passert av Follebu som slo Fart hele 9-0 i sin første kamp for høsten. De blå bør ikke tape mange poengene fra nå og ut om de har planer om å henge seg på i toppen, for det er lite som tyder på at de to største forhåndsfavorittene før sesongen, Storhamar og Follebu ble mye dårligere i løpet av ferien.

Neste kamp for Ridabu er mandag 8. august da Lillehammer 2 kommer på besøk på Black River Park. Forhåpentligvis kan Ridabu fortsette sin gode hjemmeform og få høstens første tre-poenger.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park