Abonner via RSS

Positivt tross tap

19 feb 2012

written by Black River Park

Treningskamp – Løten Stadion

Ridabu – Fart 0-3 (0-2)

Oransje kort: Espen Arnesen

Ridabu (4-5-1): 12. Edvard Erken – 15. Øyvind Monsen, 3. Simen Myren, 4. Magnus Breilid, 22. David Arnesen – 17. Ole Johnny Sundt, 10. Magnus Kalland, 7. Espen Arnesen, 26. Hermann Tomter, 8. Stefan Rønning – 13. Erik Westgaard.

Henrik Harvey, Roger Enger Lie og Mads Gjulem spilte også.

Ridabu tapte, litt forventet, 3-0 for Fart i søndagens treningskamp på Løten Stadion. Tross tap var det postiv opplevelse for Ridabu.

Årets første treningskamp ble på forhånd ventet å være en real test, ettersom de røde fra Øvre Vang har opprykksambisjoner og har flere av 4 divisjons beste spillere i sine rekker.
Oppgaven ble ikke akkurat enklere av at avbudene strømmmet inn uken før kamp, der flere av de viktigste brikkene fra i fjor var blant de utilgjengelige.

Likevel, en av de store styrkene til Ridabu er at det er et jevnt nivå i gruppen, og man rår over flere spillere som kan spille i forskjellige posisjoner. Uavhenig av hvem som spiller, ligger det uansett et krav om innsats og dedikasjon, når man aksler den blå drakten.

Ridabu gikk lavt ut, med ambisjoner om å låse av kantspillet til Fart og tvinge dem til å spille mer gjennom midten, et rom der Ridabu med sin oppofrende midtbane og meget gode midtstoppere skulle være fullt på høyde med gutta fra Øvre Vang.
Dette gikk etter planen, og selv om Fart hadde ballen i store deler av første omgang kom de til svært få sjanser.

Alt kan man riktignok ikke gardere seg imot, og Fart tok ledelsen etter rundt 20 minutter på et vanvittig frispark fra 20 meter som ble klint helt opp ved krysstolpen.
Ridabu holdt stand helt til rett før pause, da Fart utnyttet en feilpasning i bakre rekker og dundret ballen inn bak Edvard Erken.

Defensivt sto første omgang til meget pluss, mens det offensive led av både nye relasjoner mellom spillerne og et defensivt fokus. Ståkarakter, men et område som må terpes på fram mot seriestart.

2 omgang framsto litt mer rufsete defensivt, noe som fort kan skyldes litt tyngre ben og hoder utover i kampen. Dessuten fikk Espen Arnesen beskjed om å forlate banen, etter å ha vært litt for hardhendt mot en rød spiller. Med et gult kort allerede valgt dommeren denne løsningen i stedet for å dra opp det røde. En fin måte å gjøre det på, selv om Arnesen sin takling i vår bok ikke sto til gult.

Med Arnesen på benken slet Ridabu med å finne tilbake til den gode strukturen, og i denne perioden kunne Fart fort fått flere scoringer, men ble hindret av en god Edvard Erken, samt viktige innvolveringer av stopperne Breild og Harvey.
3-0 kom forøvrig på frisparket som førte til Arnesen sin “utvisning”. Dagens andre dødballmål var dog av typen uforklarlig og ikke minst fryktlelig unødvendig.

Offensivt var 2 omgang et langt steg i riktig retning fra 1 omgang. Dette kom nok som et resultat av at Fart også byttet om litt på sitt lag, og også de ble litt mer uoppmerksomme på ferdighetene som bor i Ridabu.
Mads Gjulem fikk muligheten to ganger alene mot Fart-keeper Aspeli, men det ble ingen scoringer i re-debuten for Gjulem.

Kampen endte 3-0, et resultat som ga et greit og riktig bilde av forskjellen på lagene. Likevel var det en poitiv opplevelse for de blå, som kan ta med seg det gode og terpe på det mindre bra i de to månedene man har igjen på å øve før seriestart 20. april.

Fra BRP.no sitt ståsted var det tydelig at alle som akslet denne blå drakten denne formiddagen viste at de har noe i 4 divisjon å gjøre. Noen har en vei å gå fysisk, men samtidig sto man distansen imponerende bra til første treningskamp å være.
Om man skal nevne enkeltspillere, kommer man ikke utenom Magnus Breild som sammen med Simen Myren dannet et solid stopperpar som ikke står tilbake for noen andre på dette nivået. Den sentrale midtbanen var også bra, der spesielt Hermann Tomter sto frem i sin første kamp på seniornivå, og presterte langt over det mann kan forvente av en seniordebutant.

Nå følger en hard treningsuke, før ambisiøse Braskereidfoss står på motsatt halvdel neste lørdag.


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park