Abonner via RSS

Trøkket manglet mot Dokka

14 apr 2016

written by Black River Park

Treningskamp – Black River Park

Ridabu IL – Dokka 2-3 (1-1)

1-1 Christoffer Pettersbakken

2-1 Håkon Sørli

Ridabu (4-2-3-1): Stefan Wattum – Trym Guttormsen, Andreas Busterud, Peder Jørem, Peder Pandum –  Truls Brohjem, Gustav Kollstrøm – Christian Jacobsen, Sivert Holm, Simen Blindheim – Christoffer Pettersbakken (c)
Håkon Sørli, Erlend Andersen, Marius Eriksen, Joakim Trontveit, Endre Palfi Barmoen og Audun Angell Ørsleie spilte også.

Med tolv tenåringer i troppen, deriblant seks 16-åringer, kom Ridabu til kort mot et litt mer rutinert og hardtkjempende Dokka. Selv om det unge laget til tider klarte å presse gjestene langt tilbake på banen og dominerte banespillet, var prestasjonene og trøkket for ujevnt til at laget hadde fortjent noe annet enn tap.

Lagledelsen hadde gjort store utskiftninger og hadde valgt å ta bort mange at de mest rutinerte og sentrale spillerne i håp om å se de yngre gutta ta opp hansken i fraværet til blant annet Arnesen-gutta, Kalland, Halseth, to blad Ottestad og Lundby. To debutanter i Erlend Andersen og Marius Eriksen var sågår med i sin første A-lagstropp, mens Peder Jørem, Sivert Holm og Simen Blindheim (alle født ’99) fikk tillit fra start.

Allerede etter to minutter av kampen kom en påminnelse på at det lønner seg å være forberedt når kampen starter, i det Dokka tok en tidlig ledelse på det som var kampens første sjanse. Å miste konsentrasjonen og fokus etter to minutter burde være umulig, men Dokka takket og bukket, og gjestenes beste spiller for kvelden Kolsrud fikk en enkel jobb med å sette ballen i det tomme buret.

Ridabu kom seg litt etter sjokkåpningen, og slapp i det minste ikke til allverden med målsjanser. Samtidig slet laget med å skape allverden selv, det ble mye på kryss og tvers, samt forsøk på å finne hverandre som stort sett endte opp med upresise pasninger og dårlige første touch. Det bedret seg likevel litt utover i omgangen, og siste kvarteret av omgangen bosatte Ridabu seg mer eller mindre inne på Dokkas halvdel, og rett før pause satte Christoffer Pettersbakken inn utligningen etter et flott slått innlegg fra Simen Blindheim.

I pausen varmet Ridabu rett og slett opp igjen på nytt, med mål om å øke intensiteten og trøkket fra start i andre omgang. Det viste seg å være en god plan, da Ridabu rett etter pause tok ledelsen etter at Håkon Sørli fant en åpning i Dokka sitt forsvar og smalt inn 2-1 på sin gjestevisitt fra høyre back. Førsteårsjunior Sørli noterte seg med det for sin første seniorscoring i sin tiende seniorkamp for klubben. Rett etter 2-1 fikk Ridabu en god mulighet til å gå opp til 3-1 – sekunder senere lå ballen i mål bak Stefan Wattum. Dokka tok godt vare på overgangsmuligheten og Dokkas kantspiller fikk en enkel jobb med å lobbe ballen over en utrusende Wattum og inn i det tomme målet. Dermed var lagene like langt.

De neste 20 minuttene er rett og slett preget av to upresise lag, hvor Dokka er nærmest å ta ledelsen ved et par anledninger. Ridabu skaper en stor sjanse igjen, og nesten identisk som ved 2-2 setter nevnte Kolsrud inn 3-2 med rundt tjue minutter igjen å spille. Etter scoringen hevet Ridabu seg betraktelig, og kom til flere farligheter uten at det ga resultater. På overtid kom Joakim Trontveit igjennom, men i stedet for å trille ballen enkelt til side for keeper forsøkte Trontveit å slå Pål Jacobsen sitt rekordskudd for 30 år siden og dundret til det han maktet og ballen gikk i nettveggen. Dette oppsummerte på mange måter det unge mannskapet som Ridabu stilte denne kvelden – rutine i de avgjørende situasjonene.

Alt i alt en fortjent seier til bortelaget som viste en fin spirit og en herlig innsats kampen igjennom. Ridabus unge menn var jevnt over bedre fotballspillere, men denne kampen viste at man ikke kommer særlig langt med å være brukbar med ballen om trøkk og intensitet, samt ro/rutine i avgjørende situasjoner er fraværende. Samtidig er det derfor det spilles treningskamper, fordi man må lære og erfare, og bli litt klokere til neste gang.

Lørdag spilles siste oppkjøringskamp, da Engerdal kommer på besøk på Black River Park kl 15.00. Da må Ridabu ordentlig opp i ringa, for Engerdølene har ved flere anledninger vartet opp med storspill på Black River Park.

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park