Abonner via RSS

Ungguttene tok tak mot Rena

28 mar 2015

written by Black River Park

Treningskamp – Black River Park

Ridabu IL – Rena 4-4 (1-2)

1-2 Åsmund Jødahl

2-3 Åsmund Jødahl

3-3 Åsmund Jødahl

4-3 Sivert Holm

Ridabu (4-2-3-1): Morten Harila – Trym Guttormsen, Magnus Kalland (c), Olav Kristiansen, Edvard Bergaust – Oliver Balke, Gustav Kollstrøm – Emil Kvarstad Martinsen, Mikkel Brandsnes, Sivert Holm – Åsmund Jødahl.

Kristian Mediaas og Herman Sørli spilte også.

Ridabu med hele ni tenåringer fra start spilte totalt sett en meget god treningskamp mot Rena på Black River Park fredag kveld. I hovedrollene fire unge menn som har tatt store steg siden bildet ovenfor ble tatt for halvannet år siden.

Se nøye på bildet ovenfor. Trener Vegard Lunde Grandum flankert av fire G16-spillere tidlig høsten 2013. Gustav Kollstrøm, Olav Kristiansen, Åsmund Jødahl og Emil Kvarstad Martinsen (alle født 1997) hadde alle debutert på A-laget, og var alle innlemmet som en del av Ridabus A-stall. Halvannet år etter dette blinkskuddet har de unge guttene utviklet seg til å bli mer enn spennende unggutter med litt spilletid mot slutten. Fredag spilte samtlige fire en sentral rolle i Ridabus lag mot Rena.

For under et døgn etter den forferdelige kampen mot Kjellmyra var det klart for ny kamp på Black River Park. De færreste fra dagen før fikk sjansen til å revansjere seg, der kun fire spillere var med for andre dagen på rad. Deriblant kantspiller Emil Kvarstad Martinsen, som fikk sin tredje kamp på like mange dager. I tillegg fikk Oliver Balke, Magnus Kalland og Kristian Mediaas lov til å rette på inntrykket fra dagen før.

Ridabu kom dårlig i gang og lå under med 2-0 allerede etter ti minutter spill. På Ridabu-benken begynte man å frykte en ny solid nedtur, men etterhvert som omgang skred fremover, begynte også Ridabus unggutter å la ballen gå og jobbe for hverandre. Dette resulterte i flere gode angrep, og hjemmelaget ble etterhvert et toneangivende laget på en strøken Black River Park-matte.

Etter rundt halvtimen spilt var det klart for de nevnte 97’erne å presentere seg for alvor. Kollstrøm slo nydelig igjennom en svært angrepsvillig Kvarstad Martinsen, som på første touch slo inn foran mål. Unge Martinsens innlegg skapte store problemer for Renas sisteskanse som såvidt fikk fingrene på ballen før den datt ned i fanget til Jødahl som satte ballen enkelt i mål fra 25 centimeter. Dermed var Ridabu tilbake i kampen igjen også i dommerens bok.

I pausen ble laget enig om å fortsette å spille sitt eget spill og få frem masse folk i angrep. På backene var det to svært angrepsvillige spillere i Trym Guttormsen og Kristian Mediaas, som fikk teste ut backplassen for første gang, en oppgave Mediaas løste med bravur.

Ridabu åpnet best, men måtte likevel se Rena gå opp i 3-1 like etter pause. Men det unge mannskapet lot seg ikke knekke og fortsatte å male på fremover. Dette gav resultater der Åsmund Jødahl spilte en svært så sentral rolle. Som tidligere nevnt var Ridabus backer i andre omgang svært så angrepsvillige. Trym Guttormsen kom høyt i banen, dro av en mann før han dundret til fra rundt 20 meter. Renas keeper måtte gi retur, og Jødahl var på rett plass til rett tid og tappet lekkert inn reduseringen til 2-3.

Utligningen kom like etter, denne gangen var det Edvard Bergaust som hadde regien. 16-åringen Begaust viste frem sin flotte teknikk, kom seg fri på kanten og slo nydelig foran mål hvor Jødahl hadde løpt seg fri og styrte lekkert inn 3-3. Et flott angrep fra de blå.

Nå var Ridabu ordentlig i modus, og rullet opp angrep på angrep. Det siste tilskuddet på det unge Ridabu-mannskapet, 15-år gamle Sivert Holm var svært hissig på å få sin første scoring på seniornivå. På sin andre sjanse, stilte unge Holm inn siktet og skrudde ballen lekkert i hjørnet skrått fra 16-meteren. En herlig scoring fra lysluggen som spilte sin første seniorkamp fra start, og med scoringer ble den yngste målscoreren i Ridabus nyere historie. Ridabu opp i ledelsen for første gang i kampen.

Etterhvert ble guttene for overmodige og angrepskåte, og dette førte til noen skumle Rena-kontringer. Med rundt ti minutter igjen å spille satte Rena inn sitt fjerde mål på en overgang, og dermed endte det hele med uavgjort 4-4 etter en kamp som ga lagledelsen et bredt glis om munnen. Andre omgang var klart årsbeste, og selv om det fortsatt er svært ruskete bakover, ga denne kampen grunn til optimisme.

En annen gledelig nyhet var at årets spiller fra 2012-sesongen, Herman Sørli gjorde sitt comeback på A-laget etter nesten to års skadefravær. Det var i første seriekamp i 2013-sesongen, også det mot Rena, at Sørli skadet kneet sitt stygt. Sørli måtte operere og har brukt nesten to år på å få full balanse i kneet igjen. Sørli, som scoret i den nevnte kampen mot Rena, var svært nær ved å gjenta prestasjonen, men dessverre ble forsøkene fra den sympatiske spissen litt for svake denne gangen. Det var likevel svært hyggelig å se Sørli i Ridabu-drakt igjen, og forhåpentligvis kan Sørli bidra med scoringer og målgivende når han kommer tilbake til Hamar etter studier i starten av juni.

 


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park