Abonner via RSS

Viktig bortekamp for Ridabu

06 mai 2013

written by Black River Park

Ridabu spiller mandag kveld en meget viktig bortekamp i årets 4. divisjon da de tar turen til Gaupen kunstgress for å møte Rune Buer Johansen sitt Ringsaker.

Motstander Ringsaker hadde belaget seg på 5. divisjonsspill denne sesongen, men da Flisa 2 trakk seg to uker før seriestart kom RIF tilbake i fjerde. Trener Vegard Lunde er klokkeklar på at tap i kveld langt på vei ødelegger inntrykket av en god sesongstart:

«Ettersom Ringsaker kom inn i avdelingen i 12 time, er det liten tvil om at dette er et lag vi bør ha bak oss når vi teller opp i oktober. Selv om vi har åpnet sterkt med gode resultater mot to av forhåndsfavoritten er det ingen grunn til å justere ambisjonsnivået. Det er en tett og jevn avdeling, og målet er fortsatt å ha tre lag bak seg og kvalifisere seg for en ny sesong i fjerde. Skulle vi tape mandag, hjelper det lite å slå Trysil. Det er viktig å nekte Ringsaker tre poeng her, og reiser til Gaupen for å vinne. Lett blir det ikke, og slipper vi oss ned fra det nivået vi har hatt de to første kampene så blir vi spist levende av Ringsaker», fortalte Lunde BRP.no søndag kveld.

Ridabu må fortsette den gode trenden fra de to første kampene på sesongen og ha fokus på det som venter dem. Ringsaker er et hardt kjempende lag, og gutta vet om at det handler å være på fra første spark på ballen. Under Rune Buer sin ledelse har RIF en tydelig spillestil, og i likhet som sin treners største fordel som fotballspiller, ligger det 100% innsats i bunn.

Lagene møttes under fjorårets sommerpause, der Ringsaker gikk seirende ut av oppgjøret med en noe flatterende 3-2 seier. Ridabu var best i 70 minutter, men en skandaløs åpning der de blå fortsatt var i feriemodus ødela muligheten for et resultat.

Gaupen kunstgress er likevel en bane som vekker gode minner hos store deler av Ridabu sin tropp, ettersom dette var stedet for Ridabu sin første KM-tittel på 25 år, da laget slo Ringebu/Fåvang 3-1 i finalen tilbake i 2011. Tre poeng i kveld vil være en vel så viktig begivenhet.

Ridabu reiser til Gaupen med 16 spillere, ettersom dagens kamp kickstarter en hektisk uke for Ridabu sin senioravdeling, med to A-kamper, B-kamp og juniorkamp:
«Vi har ingen problemer med å fylle opp troppen, men samtidig må vi se uka under ett. Vi har flere med familie som vi ikke ser noen vits bruker en hel kveld på å spille fem-ti minutter – og lar heller disse være med å få kamptrening i morgendagens B-kamp. Tradisjonelt blir det få bytter i jevne matcher, som vi forventer det blir i kveld.»

Stefan Wattum gjør sin seriedebut for sesongen, da han blir å finne mellom stengene i kveldens kamp. Vegard Lunde presiserer at luksusproblemet med to gode keepere gjør at han kan spille på deres styrker fra kamp til kamp:
«Morten har spilt to fantastiske seriekamper hittil, og er mye av grunnen til at vi står med fire poeng så langt. At Stefan står i kveld er at jeg føler de to har forskjellige kvaliteter, og i kveld ser jeg for meg at Stefan sine kommer til sin rett. Selv om Stefan skulle stå som en gud i kveld, er ikke det noen automatikk i at han står igjen fredag. Jeg velger keeper, som jeg gjør med resten av laget, utifra hvilke styrker jeg ser for meg passer best i den gitte kampen.»

Til Ringsaker har Lunde også funnet plass til en ung debutant. 15-år gamle Åsmund Jødahl har gjort sine saker svært bra for Ridabu sitt guttelag denne sesongen, og har imponert Ridabus trener:
«Ettersom Audun Ørsleie er bortreist, trengte vi en spiller med stort pågangsmot, tempo og teknikk til å kaste inn dersom kampbildet skulle kreve det. Åsmund er en av klubbens største talenter, og er en spillertype vi kan få bruk for i kveld. De bryr jeg meg lite om han er 15 eller 35 år», avslutter Lunde.

Kampstart på Gaupen i kveld er kl. 19.30. Kampen kan du følge på Ridabu sin Twitterkonto @RidabuIL. Fullstendig referat fra kampen leser du her tirsdag morgen.

Vi ønsker gutta lykke til i kveldens kamp!


Legg att en melding

*

Design 83.no © 2019 Black River Park